Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Zolderdak isoleren

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Wil je graag je zolderdak isoleren, dat begrijpen wij goed. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het isoleren van je zolderdak. Met welk materiaal wil je isoleren en ga je dit van binnen of van buiten doen. En hoe vind je nu een professionele installateur? Wij geef je advies over de mogelijkheden. Ook vertellen wie je meer over de kosten. Zo helpen bij jou om te besparen op je energierekening door middel van een goede zolderdak isolatie.
Zolderdak isoleren

Hoe kun je je zolderdak isoleren?

Wanneer je zolderdak gaat isoleren heb je eigenlijk twee opties. Je kunt een zolderdak van binnenuit isoleren maar ook van buitenuit. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen, ook kunnen de kosten verschillen. De twee opties vind je hieronder.

1. Zolderdak isoleren van binnenuit

Zoek je naar een snelle en makkelijke manier om je zolderdak te isoleren, dan is de optie om van binnenuit te isoleren van goede keuze. Het nadeel kan zijn dat je een klein beetje ruimte verliest, maar als dit geen probleem is is dit vaak de beste optie. Het isolatiemateriaal kan snel en eenvoudig worden aangebracht. Ook zijn de kosten vaak een stukje lager dan bij isolatie van buitenaf. Verder is de isolatiewaarde nog steeds erg goed.

2. Zolderdak isoleren van buitenaf

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je dak van buiten uit te isoleren. Dit is niet voor iedereen geschikt, maar als je dak toe is aan vernieuwing, kan het goede optie zijn. De dakbedekking moet namelijk verwijderd worden om de isolatie hieronder te plaatsen. Ben je van plan om je volledige dak te renoveren? Dan is dit een mooi moment om direct dakisolatie aan te brengen. Of natuurlijk als je een volledig nieuwe woning laat bouwen. Maar als je dakbedekking helemaal in orde is, kun je vaak beter niet via buiten isoleren.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Verschillende soorten isolatie voor je zolderdak

Naast de keuze of je van binnenuit of van buiten uit wil isoleren, heb je ook de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Hierbij zijn sommige geschikt voor binnen, en sommige voor buiten. De kosten van deze materialen kunnen uiteen lopen. Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen voor- en nadelen. Het kan best wel persoonsgebonden zijn wat de beste keuze is, daarom is het slim om je te laten adviseren door een isolatiespecialist.

Zolderdak isoleren met minerale wol

Een van de meest bekende en populaire materialen voor isolatie is mineraal wol. Hierbij kun je denken aan glaswol en steenwol. Deze materialen zijn ideaal als je wilt isoleren van binnenuit. Het is makkelijk om deze materialen op maat te maken omdat je het eenvoudig in stukken kan snijden. Verder is het ook nog eens een erg goedkope optie. Vooral als we dit vergelijken met de kosten voor isolatie van buitenuit. Ondanks de lage kosten, kun je alsnog profiteren van een hoge isolatiewaarde. Een goede afwerking is echter wel belangrijk, je wilt immers niet dat je te maken krijgt met vochtproblemen of lekkages. Maar hier kan het isolatiespecialist je natuurlijk bij helpen.

Zolderdak isoleren met isolatieplaten

Ook kun je je zolder dak isoleren met isolatieplaten. Hierbij kun je denken aan PIR platen of renovatieplaten. Er zijn verschillende dingen mogelijk. Zo zijn er isolatieplaten voor buiten, maar ook voor binnen. Die isolatiewaarde van deze platen is vaak erg hoog, en daarnaast is het eenvoudig te plaatsen. De kosten zijn wel een stukje hoger als we dit vergelijken met mineraal wol. Echter neemt het wel minder ruimte in beslag en dit is voor sommige mensen erg belangrijk. De harde isolatieplaten zijn de latste tijd een populaire keuze als het gaat om zolder isoleren en het dak isoleren. Drukvaste isolatieplaten bieden simpelweg veel voordelen

Zolderdak isoleren met spuitisolatie

Spuit isolatie is ook een snelle en effectieve manier om je dak te isoleren. Een groot voordeel hiervan is dat het alle gaatjes een kiertjes goed afdicht. Het isolatiemateriaal is makkelijk te plaatsen, omdat het tussen de balken van de dakconstructie gespoten wordt. Deze makkelijke manier van je zolderdak isoleren is erg effectief en heeft een hele hoge isolatiewaarde. Wil je de binnenzijde isoleren van je dak, dan is dit een goede keuze! Vooral bij een schuin dak is dit makkelijk aan te brengen, en je profiteert van goede isolatiewaarde.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Een alternatief: de zoldervloer isoleren

Is het in jouw geval niet mogelijk om op een eenvoudige manier je dak te isoleren. Het kan dan slim zijn om alsnog je zoldervloer te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld een goed idee zijn als je zolder niet gebruikt wordt als leefruimte, maar je de rest van je huis wel lekker warm wilt houden. Voor sommige mensen is dit een goed alternatief, maar op het moment dat je de zolder ook al slaapkamer gebruikt of als andere woon, is dit vaak geen goede optie.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Het dak van je zolder isoleren, wat zijn de kosten?

De kosten voor de verschillende materialen en de keuze of je van binnenuit of van buiten uit gaat isoleren kunnen uiteenlopen. Wij raden daarom altijd aan om meerdere offertes op te vragen bij verschillende isolatiespecialisten. Je weet dan wat de kosten zijn voor de isolatiematerialen zelf, maar ook voor de installatie. Als we een richtlijn moeten geven kun je denken aan de volgende kosten voor isolatie van binnenuit en van buitenuit:

Zolderdak isoleren van binnenuit: €25 tot €50 per m2

Zolderdak isoleren van buitenuit: €35 tot €65 per m2

Wat het totale kosten voor zullen zijn voor jouw project hangt dus af van verschillende zaken. Onder andere de grootte van je zolder dak en het gekozen materiaal hebben veel invloed op de totale prijs.

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen