Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Wel of geen warmtepomp?

Alle informatie over de keuze voor wel of geen warmtepomp.

Kies je wel of geen warmtepomp? Sommige mensen vinden het lastig om een keuze te maken. Daarom is het fijn om er nog meer over te weten te komen. Neem de tijd om alles op je gemak door te nemen en dan kun jij bewust een keuze maken of een warmtepomp in jouw situatie een optie is.

Warmtepomp, welke voordelen zijn er?

Je kunt je woning met een warmtepomp verwarmen. Als je een all-electric warmtepomp hebt dan kan deze ook zorgen voor warm tapwater. De voordelen die een warmtepomp met zich meebrengt zijn enorm. Je hebt om te beginnen al snel te maken met een lagere energierekening. Je verbruikt dan ineens veel minder gas en je bent op de lange termijn ook veel goedkoper uit. Maar het is ook beter voor het milieu, want je verbruikt minder gas en ook minder CO2. Er kan ook subsidie aan worden gevraagd en dat is ook in jouw voordeel. De meeste warmtepompen hebben ook een lange levensduur van gemiddeld 20 jaar en misschien is dat wel de reden dat jij en warmtepomp wil kopen.

Wel of geen warmtepomp

Welke nadelen heeft een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft echter ook wat mogelijke nadelen. Het is namelijk een flinke investering die je gaat doen en je hebt jaarlijks wel een hoger elektriciteitsverbruik. Een warmtepomp neemt ook ruimte in beslag en kan ook geluid veroorzaken. Daarnaast is ook niet iedere woning geschikt voor een warmtepomp.

Welke warmtepomp kies je?

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Misschien denk je aan een hybride warmtepomp of aan een elektrische warmtepomp. Je moet goed weten wat de mogelijkheden zijn en hoe een warmtepomp werkt. Wil je namelijk je bestaande cv ketel ook gebruiken? Misschien wil je je huidige cv ketel wel afschaffen of wil je juist een nieuwe cv ketel kopen? Dit is wel iets wat je van tevoren moet weten, want een hybride warmtepomp werkt samen met een cv. Een warmtepomp kiezen gaat niet vanzelf, je moet weten wat voor soort warmtepomp je wil en wie de warmtepomp plaatsen gaat. Dit moet namelijk wel goed gebeuren, zodat alles ook optimaal werkt.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Wel voor een warmtepomp kiezen

Kiezen voor een warmtepomp is goed als je woning goed geïsoleerd is en als je genoeg ruimte hebt om een warmtepomp te laten plaatsen. Een buitenunit is dan een goede keuze, want deze veroorzaakt geen overlast (geluid). Als je minder gas wil verbruiken is het ook een goede keuze om wel een warmtepomp te kopen. Een lager gasverbruik is voor veel mensen een reden om voor een warmtepomp te kiezen, maar ook als zij subsidie krijgen hiervoor is dat een extra reden. Als dat voor jou ook zo is, ga dan na welk type warmtepomp er bij je past en lees meer over hoe dat een warmtepomp verwarmt.

Wanneer geen warmtepomp kopen?

Als je woning niet goed geïsoleerd is en je hebt binnen en/of buiten niet genoeg ruimte, dan is een warmtepomp geen goede optie. Als je in een flatgebouw woont met blokverwarming is het ook geen goed idee. Het hangt ook echt af van je eigen wensen. Wil jij bijvoorbeeld bestaande radiatoren nog wel gebruiken of liever niet? Denk goed na over wat je wil en dan kun je een keuze maken.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden