Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Wat kost een hybride warmtepomp?

Alle informatie over de kosten van een hybride warmtepomp.

Ga je je woning verduurzamen, bijvoorbeeld met een warmtepomp, wil je natuurlijk weten wat de kosten zullen zijn. Wat kost een hybride warmtepomp? Is dan ook een vraag die we als eerste voorbij zien komen.

Een hybride warmtepomp is een slimme keuze voor wie zijn woning wil verduurzamen zonder volledig afscheid te nemen van gas. Deze warmtepomp is namelijk erg handig en kan in verschillende situaties toegepast worden. Dit systeem werkt samen met je bestaande cv-ketel en kan je gasverbruik tot wel 60% verminderen. Maar wat kost een hybride warmtepomp eigenlijk? Wij vertellen het je allemaal.

De kosten van een hybride warmtepomp inclusief installatie

De kosten van een hybride warmtepomp liggen doorgaans tussen de €7.500 en €15.000. Je moet er wel rekening mee houden dat dit een grove richtlijn is. Er zijn namelijk ontzettend veel variabelen waardoor de prijs hoger of lager uit kan vallen. Deze prijs is afhankelijk van het type warmtepomp en de installatiekosten. Ook of het gaat om een nieuwbouwwoning, en wie de hybride warmtepomp installeer, heeft invloed op de kosten. Een monoblock warmtepomp, bijvoorbeeld, kan in sommige gevallen goedkoper zijn, maar heeft specifieke installatie-eisen. Het is daarom slim om je te verdiepen in de verschillende soorten hybride warmtepompen, maar ook andere soorten waterpompen en de bijbehorende kosten.

Wat kost een hybride warmtepomp

Werking van hybride warmtepompen

Een hybride warmtepomp combineert een elektrische warmtepomp met een traditionele cv-ketel. De hybride warmtepomp werkt samen met de CV ketel, waardoor de overstap voor veel mensen makkelijk is. De elektrische warmtepomp verwarmt je huis op mildere dagen, terwijl de cv-ketel bijspringt tijdens koudere periodes. Doordat de CV ketel bijspringt als dit nodig is, zul je merken dat het systeem erg goed op elkaar is ingespeeld. Dit hybride systeem maakt gebruik van zowel gas als elektriciteit, wat zorgt voor een efficiënte verwarming en lagere energiekosten. Je energierekening gaat omlaag, en dat wil iedereen! Samen met een nieuwe cv ketel is het hele systeem compleet! Een hybride warmtepomp kost aan het begin een flinke investering, maar dit is het zeker waard!

Besparingen en subsidies voor de hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp bespaart niet alleen op je energierekening, maar kan ook in aanmerking komen voor subsidies. Dit is natuurlijk erg handig, hierdoor kun je de kosten voor de investering in een warmtepomp flink verlagen. Deze subsidies kunnen de investering flink verlagen, waardoor de terugverdientijd van je investering verkort wordt. Dit maakt het overstappen naar een warmtepomp een stuk makkelijker!

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Isolatie en geschiktheid

Voor de beste prestaties van een hybride warmtepomp is goede isolatie van je woning erg belangrijk. Wij raden dan ook altijd aan om ook naar meer mogelijkheden te kijken qua verduurzaming, op het moment dat je kiest voor een hybride warmtepomp. Huizen met energielabel C of hoger zijn meestal geschikt. Ook is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor de buitenunit van de warmtepomp. Er zijn dus toch wat dingen waar je rekening mee zal moeten houden.

Voordelen van een hybride warmtepomp

  • Een hybride warmtepomp is energiezuinig: Verminder gasverbruik met 60-70%.
  • Je bespaard energie: Lagere energierekening en mogelijke subsidies.
  • Makkelijk te installeren: Goede combinatie met de CV-ketel.
  • Milieuvriendelijk: Vermindert CO2-uitstoot.

Nadelen en aandachtspunten

  • Onderhoud: Regelmatig onderhoud is noodzakelijk voor een goede werking.
  • Geluid: In sommige gevallen kun je last hebben van het geluid.
  • Niet volledig gasvrij: Nog steeds afhankelijk van gas voor koude periodes.

Een hybride warmtepomp biedt een goede balans tussen duurzaamheid en comfort, en kan een slimme investering zijn voor wie zijn energiekosten wil verlagen zonder grote aanpassingen aan de woning. Helemaal als je woning goed geïsoleerd is, is dit de perfecte optie. Minder gas verbruiken wordt ook nog eens een stuk makkelijker!

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden