Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Warmtepomp met vloerverwarming: tips, advies en voordelen

Alle informatie over een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

Je wil graag meer weten over de warmtepomp vloerverwarming. Maar waar moet je dan aan denken? Moet het dan een lucht water warmtepomp zijn, of een lucht lucht warmtepomp of toch een grond water warmtepomp? In ieder geval wil je graag meer weten over een warmtepomp met vloerverwarming en daarvoor is het ook fijn om een antwoord te krijgen op de vraag hoe werkt vloerverwarming. Dit werkt net wat anders dan de centrale verwarming en wil jij af van de fossiele brandstoffen? Dan zal je toch actie moeten ondernemen en je moeten verdiepen in de verschillende soorten warmtepompen die er zijn.

Extra comfort bij een vloerverwarming combinatie met een warmtepomp

Een ruimte verwarmen is heel comfortabel met vloerverwarming. Wist je dat vloerverwarming bestaat uit buizen waar het warme water doorheen stroomt? Dit water verwarmt de vloer en dan zal de vloer de ruimte verwarmen. Een warmtepomp is heel effectief om te gebruiken samen met vloerverwarming. Traditionele radiatoren kunnen verleden tijd zijn als je voor een vloerverwarming warmtepomp kiest.

warmtepomp vloerverwarming

Vloer verwarmen in zones: hoe werkt dat met een warmtepomp?

Je kunt met een vloerverwarming verdeler de vloerverwarming in zones verdelen. Dit heeft dan ook twee prettige functies, namelijk dat je de temperatuur per ruimte kunt instellen en dat de efficiëntie van een warmtepomp vergroot wordt.

De warmtepomp installatie kan maar beter uit worden besteed, dan weet je zeker dat het allemaal goed past en gaat zorgen voor lagere energiekosten. Verdiep je wel in de verschillende soorten warmtepompen, want niet alles kan samen met vloerverwarming. Zo moet je goed kijken naar een hybride warmtepomp, een grond water warmtepomp, een lucht lucht warmtepomp, een lucht water warmtepomp en water water warmtepomp.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Voordelen warmtepomp vloerverwarming

Als je voor de combinatie gaat van een warmtepomp met vloerverwarming, dan zorgt dat voor een aantal voordelen. Lees deze op je gemak door en dan kun je nagaan of het voor jou het overwegen waard is.

  • Je hebt een laag energieverbruik. Het is erg duurzaam omdat een warmtepomp al energiezuinig is, maar vloerverwarming ook.
  • Er kan ook gekoeld worden als je kiest voor vloerverwarming met warmtepomp. Je kunt de installatie ook voor het koelen van jouw woning gebruiken.
  • Je hebt geen radiatoren meer nodig en het ziet er veel mooier uit als je deze combinatie kiest. Maar ook houd je nog plaats over.
  • Voor je gezondheid is het ook veel beter. Stralingswarmte zorgt voor een minimale luchtverplaatsing.
  • Het is geruisloos, wat ook erg fijn is.
  • Het kan toe worden gepast in combinatie met verschillende vloeren.

Wil je ook vloerverwarming combineren? Misschien is een gelijkmatige warmteverdeling dan de beste optie voor jou. Laat dan de vloerverwarming aansluiten door een professioneel bedrijf. Misschien kan de bestaande vloerverwarming wel blijven liggen. Het zorgt in ieder geval voor aangename warmte en dan kun je nu nagaan welk type warmtepomp er gecombineerd kan worden met de vloerverwarming. Een warmtepomp en vloerverwarming zijn een hele goede combinatie en een warmtepomp kies je ook vanwege de vele voordelen en misschien ook wel vanwege de energiebesparende maatregelen. Ontdek daarom zelf in de praktijk de voordelen van een lager energieverbruik, een constante temperatuur, verwarmen op een milieuvriendelijke manier en dat kan allemaal door te kiezen voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden