Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Warmtepomp vergelijken: dit zijn onze tips

Alle informatie die je nodig hebt voor een goede warmtepomp vergelijking.

Je wilt je woning verduurzamen door middel van een warmtepomp? En daarnaast ook nog eens flink besparen op je energierekening? Dan is een warmtepomp de perfecte optie! Maar welke soorten warmtepompen zijn er nu eigenlijk en waar moet je op letten bij het kiezen van een warmtepomp? Wij geven je meer informatie zodat een warmtepomp vergelijken voor jou een stuk makkelijker wordt!

Warmtepompen worden steeds populairder als duurzame manier om je huis te verwarmen. Er zijn namelijk een hoop voordelen, alleen zijn er natuurlijk ook wat belangrijke zaken waar je op moet letten. Maar met zoveel opties op de markt, is het vergelijken van warmtepompen erg belangrijk om de beste keuze te maken. Wij gaan ervoor zorgen dat je alle informatie hebt om een goede vergelijking te maken!

Warmtepomp vergelijken

Verschillende soorten warmtepompen vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een warmtepomp, zul je al snel merken dat er verschillende soorten warmtepompen zijn. Daarom is het slim om je te verdiepen in de functie, mogelijkheden, kosten en voordelen. Zo wordt je keuze een stuk makkelijker!

1. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp combineert een lucht-water warmtepomp met een cv-ketel. Het grote voordeel is dat het erg flexibel is en je de cv-ketel kunt behouden. Het systeem kiest automatisch de meest efficiënte verwarmingsmethode. Het is dan ook niet gek dat hybride warmtepompen zoveel gekozen worden!

Kosten van een hybride warmtepomp: Tussen de €7.500 en €15.000.

Voordelen van een hybride warmtepomp: Geschikt voor minder goed geïsoleerde woningen, relatief lage installatiekosten.

2. Lucht-water warmtepomp

Deze soort warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om water te verwarmen voor centrale verwarming of sanitair gebruik. Het is een systeem dat in veel gevallen geschikt is omdat er niet veel eisen zijn aan het plaatsen ervan.

Kosten van een lucht-water warmtepomp: Tussen €5.000 en €10.000.

Voordelen van een lucht-water warmtepomp: Makkelijk te plaatsen, geen grondboringen nodig, geschikt in veel gevallen.

3. Water-water warmtepomp

Dit model gebruikt grondwater als warmtebron. Het is een efficient systeem, maar het is wel nodig om een meer of rivier in de buurt van je woning te hebben. Hierdoor valt het voor veel mensen af.

Kosten van een water-water warmtepomp: Tussen €12.500 en €20.000.

Voordelen van een water-water warmtepomp: Hoog rendement, geschikt voor grotere projecten. Echter is het nodig water in de buurt te hebben.

4. Geothermische warmtepomp (grond-water)

Deze warmtepomp maakt gebruik van de warmte uit de aardbodem. Doordat er in de grond geboord moet worden, zijn de kosten voor de installatie wel aan de hoge kant.

Kosten van een geothermische warmtepomp: Tussen €17.500 en €30.000.

Voordelen van een geothermische warmtepomp: Zeer efficiënt, lage kosten, maar hogere installatiekosten. Voor bepaalde gevallen geschikt.

5. Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp is een goed keuze als je zoekt naar prijs/kwaliteit. De kosten zijn redelijk laag. Deze warmtepomp verwarmt en koelt de binnenlucht door warmte uit de buitenlucht te halen.

Kosten van een lucht-lucht warmtepomp: Tussen €4.000 en €7.500.

Voordelen van een lucht-lucht warmtepomp: Kan ook als airconditioning dienen, eenvoudig te installeren. Daarnaast ook relatief goedkoop.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Kosten en aandachtspunten tijdens een warmtepomp vergelijken

Je zult ten alle tijden bij het verduurzamen van je woning een goede overweging moeten maken als we kijken naar kosten en opbrengsten. Zo kun je namelijk een goede vergelijking maken. Bij het kiezen van de beste warmtepomp voor jouw huis, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Vermogen dat nodig is: Hoeveel vermogen heb je nodig om je woning effectief te verwarmen? Dit is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen, zo kun je een betere keuze maken.
  • Isolatie van de woning: Dit is een zeer belangirjk onderdeel tijdens je keuze voor een warmtepomp. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe efficiënter de warmtepomp zal werken. Misschien zelfs een goed moment om je woning te laten isoleren!
  • Beschikbare ruimte: Een nadeel kan zijn dat de warmtepomp veel ruimte in beslag neemt. Sommige systemen vereisen meer ruimte voor installatie, zoals grondboringen voor geothermische warmtepompen. Ook iets belangrijks dus om mee te nemen in je overweging.
  • Budget: De kosten liggen flink uiteen per type warmtepomp en installatie. Kosten en baten is dus zeker iets om goed af te wegen. Zorg ervoor dat je investeert in een systeem dat past bij je budget en het vermogen dat je nodig hebt. 

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Tegenwoordig is een van de beste manieren om je woning duurzamer te maken, een warmtepomp plaatsen. Een warmtepomp is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar kan ook aanzienlijk besparen op je energierekening. Daarnaast zijn er ontzettend veel voordelen te benomen. De meeste warmtepompen halen tot 80% van hun energie uit hernieuwbare bronnen, wat zorgt voor een lager elektriciteitsverbruik en minder CO2-uitstoot. Je kunt het dus wel zien als de ideale win-win situatie. Bovendien zijn er verschillende subsidies beschikbaar die ervoor zorgen dat de investering ook nog is lager uitvalt.

Het vergelijken van warmtepompen is belangrijk en de eerste stap die je moet nemen. Of je nu kiest voor een hybride warmtepomp, een geothermische warmtepomp, of een lucht-water warmtepomp, elk systeem heeft weer zijn eigen voordelen en kosten. Daarom is het slim om meerdere offertes op te vragen. Zo kun je een goede keuze maken en offertes van een warmtepomp vergelijken.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden