Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Warmtepomp kosten per maand

Alle informatie over kosten van een warmtepomp per maand.

Je bent je aan het verdiepen in alles wat met een warmtepomp te maken heeft. Denk dan ook aan de kosten per maand. Je gaat namelijk eerst een flinke investering doen, maar je krijgt hier wel lagere energiekosten voor in de plaats. Je moet er rekening mee houden dat een warmtepomp meer stroom verbruikt, maar je gaat wel besparen op gas. Op de lange termijn ga je dan veel goedkoper uit zijn en dat is ook de reden dat veel mensen deze keuze maken. Om welke bedragen het per maand gaat, hangt af van de warmtepomp die je hebt gekozen.

De kosten voor verschillende warmtepompen per maand

Bij een hybride warmtepomp kun je je cv ketel gewoon behouden, je gaat niet volledig van het gas af. Maar bij een all-electric warmtepomp ga je wel volledig van het gas af. Er bestaan dan nog verschillende varianten van dit model, waaronder lucht-water warmtepompen. Dit model haalt de warmte uit de buitenlucht en je hebt ook nog een bodemwarmtepomp en die haalt de warmte zoals de naam al doet vermoeden uit de bodem. Je kunt zelf een keuze maken of je misschien een hybride warmtepomp wil en dan de warmtepomp kosten berekenen.

Warmtepomp kosten per maand

Kosten en opbrengsten van een warmtepomp per maand

We leggen je aan de hand van een aantal voorbeelden uit wat een warmtepomp je op kan leveren. Als je een tussenwoning hebt met een oppervlakte van 115 m2, dan betaal je voor deze pomp met bestaande cv ketel 6000 euro. Als er ook een nieuwe ketel bij moet kost je dat samen 8000 euro. Je kunt 2550 euro subsidie krijgen en je bespaart per jaar 650 m3 gas en je betaalt aan extra stroom 1600 kWh per jaar. De besparing is 550 euro per jaar en als je vrijstaand woont dan kan een besparing oplopen tot wel 1100 euro. Misschien past dit type warmtepomp wel bij je, gaat het dan samen met een HR ketel? Je wil je gasgestookte CV ketel minder gebruiken en dan is een hybride warmtepomp een goede keuze. Maar laat eerst berekenen wat een hybride warmtepomp kost voor jouw woning.

Een ander soort warmtepomp bespreken we nu. Als je voor een all electric bodemwarmtepomp gaat, met dezelfde situatie als hierboven, dus de tussenwoning, dan betaal je 30.000 euro. Je kunt subsidie krijgen van ongeveer 4500 euro en je bespaart 800 m3 aan gas per jaar en je stroomverbruik is 2200 kWh/j. Je bespaart in totaal 1000 euro per jaar en als je vrijstaand woont dan kun je tot wel 1800 euro per jaar besparen. Deel het bedrag door twaalf en dan weet je wat het je per maand kan besparen. Dit kun je dus ook met de kosten doen, en dan weet je wat je per maand kwijt bent. De kosten voor de warmtepomp per maand zijn voor iedereen anders, het ligt aan het type woning en ook aan het type warmtepomp je kiest. Dus als je een warmtepomp aanschaft, ga je eerst investeren, maar je zal merken wat het doet met de maandelijkse energiekosten en dan ben je blij met je gemaakte keuze.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Welke keuzes maak je?

Wat voor type warmtepomp kies jij? Hybride warmtepompen zijn erg populair, maar ook een elektrische warmtepomp kan jouw keuze zijn. De warmtepomp kosten kun je pas berekenen als je weet wat je wil en hoe dat een warmtepomp werkt. Er kan in ieder geval veel geld bespaard worden en dat zie je ook als je de kosten van een warmtepomp weet. Ga ook altijd na of dat er een warmtepomp subsidie mogelijk is, zodat er nog meer bespaard kan worden. Dit is ook per type warmtepomp weer anders.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden