Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Subsidie kunststof kozijnen

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Het plaatsen of vervangen van je kozijnen kan best nog eens een flinke ingreep zijn, maar het is een investering die zich terugbetaalt. Naast dat je woning er direct weer geweldig uitziet, zorgt het er ok nog eens voor de je direct gaat besparen op je energierekening. Daarom moedigt de overheid de overstap naar energie-efficiëntere kozijnen aan door subsidies te verstrekken. Maak ook gebruik van deze kans en ga voor kunststof kozijnen met een subsidie!

Subsidie kunststof kozijnen

Landelijke subsidie voor energiebesparing: ISDE

Voor het installeren van kunststof kozijnen kun je aanspraak maken op een landelijke subsidie, bekend als de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Wanneer je je kunststof kozijnen wilt laten vervangen, is het slim om je goed te verdiepen in de mogelijkheden, want het kan je een hoop geld besparen. Deze financiële tegemoetkoming is beschikbaar voor huiseigenaren die hun energieverbruik willen verlagen door duurzamere alternatieven toe te passen, inclusief het plaatsen van nieuwe kozijnen. Met deze subsidie kun je de kosten van je kunststof kozijnen beperken.

Aangezien duurzaamheid en energie besparen steeds belangrijker wordt, wordt ook deze subsidie steeds populairder. De overheid stimuleert namelijk isolerende maatregelen en het plaatsen van goed isolerende kozijnen is een isolerende maatregel. Om in aanmerking te komen, dien je eigenaar en bewoner te zijn van het betreffende pand.

Voorwaarden voor het ontvangen van de subsidie

De toekenning van de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen is gebonden aan specifieke voorwaarden. Je wilt zeker weten dat je hier helemaal aan voldoet, zodat je zeker in aanmerking komt voor de subsidie. Belangrijk is dat je eigenaar-bewoner bent van de woning en de werkzaamheden laat uitvoeren door een erkend bedrijf. Je kunt daarom het beste gaan voor kunststof kozijnen inclusief montage. Dit is iets wat nog wel eens mis gaat, dus het is een belangrijk punt om te checken De energiebesparende maatregelen hebben de verplichting om ten minste twee verbeteringen door te voeren die voldoen aan vastgestelde isolatienormen en oppervlakte-eisen, zoals bepaald door de RVO. Denk dus aan de plaatrsing van isolerende kozijnen of isolerende panelen.

Om in aanmerking te komen voor subsidie op isolatiemaatregelen in 2024 moet je ook nog aan andere voorwaarden voldoen. Ten eerste dient het HR++-glas een U-waarde van maximaal 1,2 W/m2K te hebben, terwijl voor tripleglas een U-waarde van maximaal 0,7 W/m2K geldt. Deze glasvarianten dienen bovendien bestaand glas te vervangen. Daarnaast moeten de te vervangen kozijnen voldoen aan een Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m2K. Het totale oppervlak te vervangen glas moet minstens 8m2 bedragen om voor subsidie in aanmerking te komen, met een maximum van 45m2. Deze voorwaarden stellen specifieke eisen aan de isolerende capaciteit van de materialen en de omvang van het project, waardoor alleen projecten die aan deze criteria voldoen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Het belang van een goede isolatiewaarde

Een ander belangrijk punt voor het verkrijgen van de subsidie is de isolatiewaarde, of U-waarde, die de mate van warmtegeleiding van materialen aanduidt. Niet alleen is dit belangrijk voor je subsidie, maar ook om ervoor te zorgen dat je straks maximaal profeteerd van een lage energierekening. Een lagere U-waarde staat voor betere isolatie. Dit zul je dus goed moeten checken. Standaard enkel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van circa 5,9, terwijl HR+++ glas een waarde van ongeveer 0,6 kan hebben. Dit kan per soort glas behoorlijk verschillen. Het bereiken van een optimale U-waarde is cruciaal voor subsidieaanspraak.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Looptijd van de subsidie

De ISDE-regeling, ingevoerd in 2021, kent een looptijd van tien jaar. Het gebeurd nog regelmatig date regelingen en subsidies worden aangepast of verlengd, dit zal dus in de gaten gehouden moeten worden. Gedurende deze periode blijft het mogelijk om subsidieaanvragen te doen, hoewel de specifieke voorwaarden en subsidiebedragen kunnen wijzigen.

De hoogte van de subsidie

De ISDE-subsidie 2024 voor kunststof kozijnen met isolatieglas wordt bepaald op basis van het aantal vierkante meters en de keuze tussen HR++ glas en tripleglas. Voor isolerende ramen met HR++ glas ontvangt men een subsidie van 23 euro per vierkante meter, terwijl bij de keuze voor tripleglas het bedrag stijgt naar 65,50 euro per vierkante meter. Hoewel deze bedragen lager zijn dan voorgaande jaren, gelden ze al bij één duurzaamheidsaanpassing. De subsidie wordt verdubbeld als naast het isolatieglas in de nieuwe kozijnen ook nog een andere duurzaamheidsmaatregel wordt toegepast, zoals een warmtepomp, zonneboiler of een extra isolatiemaatregel.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Aanvraagprocedure voor de subsidie

De aanvraag voor ISDE-subsidie verloopt via de RVO-website, waar je alle benodigde voorwaarden en stappen vindt om in aanmerking te komen. Het indienen van je aanvraag is simpel, en wij zetten het voor je op een rijtje! Een stappenplan op de site helpt bij het voorbereiden van je aanvraag, inclusief een indicatieve berekening van de mogelijke subsidie. Zo krijg je hier een beter beeld over

Stapsgewijze aanpak

  1. Oriëntatie: Bepaal welke energiebesparende maatregelen je wilt implementeren en check of deze in aanmerking komen voor subsidie. Een goede voorbereiding hierbij is het halve werk, en erg belangrijk.
  2. Aankoop en installatie: Koop de benodigde isolatiematerialen en laat deze installeren door een professioneel bedrijf. Je moet kunnen aantonen dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Bewaar alle relevante betaalbewijzen en facturen zorgvuldig.
  3. Subsidie aanvragen: Dien je aanvraag in binnen 12 maanden na installatie, met behulp van DigiD, de verzamelde facturen en aanvullende informatie verkrijgbaar via RVO.

Deze stappen en voorwaarden zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan met het verduurzamen van je woning door middel van kunststof kozijnen, en optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare subsidies. Heb je vragen of tips nodig? Vraag een offerte aan en kom direct in contact met professionele vakmannen