Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Subsidie kozijnen

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Subsidies voor kozijnen

Veel last van tocht, of andere problemen met je kozijnen? Of vertonen je kozijnen duidelijke slijtage? Het gebeurd vaak na verloop van tijd dat je kunststof kozijnen of andere soort kozijnen aan vervanging toe zijn. Dit kan een teken zijn dat het moment is aangebroken om je kozijnen te vernieuwen. Het is goed mogelijk dat je je niet volledig realiseert welke positieve impact nieuwe kozijnen kunnen hebben vergeleken met de oude. Natuurlijk ziet het er weer geweldig uit, maar er zijn ook andere voordelen waar je rekening mee moet houden. Door te kiezen voor nieuwe kozijnen kopen kan er namelijk aanzienlijk op de energierekening worden bespaard.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende kozijn soorten te vinden. Het kiezen van het juiste materiaal is cruciaal, vooral in combinatie met het soort glas dat je wenst te installeren. Logisch dus, dat je je van te voren goed moet verdiepen in de mogelijkheden. Bovendien bestaat er soms de mogelijkheid om financiële ondersteuning te ontvangen in de vorm van een subsidie van de Rijksoverheid of je lokale overheid.

Subsidie kozijnen

ISDE-regeling voor huiseigenaren

De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) biedt financiële steun aan huishoudens die hun huis duurzamer willen maken. Aangezien het de laatste tijd in Nederland overal steeds belagrijker wordt dat we verduurzamen, is dit een er goede subsidie. Deze bestaat vijf categorieën: aansluiting op een stadsverwarmingsnet, de installatie van een warmtepomp, een zonneboiler, een elektrische kookplaat en isolerende maatregelen. Het installeren van nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas valt onder deze laatste categorie. Je kunt hiermee de kosten voor kozijnen laag houden. Genoeg keuze dus!

Wat is het subsidiebedrag voor kozijnen?

De ISDE voor het plaatsen van isolatieglas samen met isolerende kozijnen wordt gezien als één maatregel. Dit is een zeer populaire subsidie op dit moment! Dit geldt ook als je isolatieglas plaatst in bestaande kozijnen. Voor het ontvangen van de subsidie dien je te voldoen aan bepaalde isolatiewaarden. 

Welke voorwaarden gelden er voor de subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de ISDE, moet je aankoop aan de volgende criteria voldoen. Heb je hier vragen over of is het niet helemaal duidelijk? Check dan altijd de mogelijkheden met een lokale specialist:

  • Eigenaren van koopwoningen kunnen de subsidie aanvragen voor duurzaamheidsverbeteringen, zoals isolerende kozijnen en hoogrendementsglas. Vanaf 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel die reeds vanaf 2 april 2022 geïnstalleerd mag zijn.
  • Indien je meerdere maatregelen wilt combineren, voer deze dan binnen 24 maanden na de eerste maatregel uit om een verdubbeling van het subsidiebedrag voor de getroffen maatregelen niet mis te lopen.
  • De totale oppervlakte voor isolatie dient minimaal 8 m² en maximaal 45 m² te zijn. Voor oppervlaktes groter dan dit ontvang je subsidie tot aan de grens van 45 m². Indien je kiest voor drievoudig glas, kom je alleen in aanmerking als je ook het kozijn hebt vervangen door een isolerend exemplaar.
  • De plaatsing van zowel je glas als kozijnen dient te gebeuren door een specialist in ramen en deuren, waarbij vakmanschap een essentiële eis is.Vul ons gratis contactformulier in voor meer informatie.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Uit welke materialen kun je kiezen?

Het laten plaatsen van kozijnen is een van de energiebesparende maatregelen die je kunt nemen. Je kunt kiezen uit drie soorten materialen voor je kozijnen. Veel kozijnen zijn van hout en dat kiezen mensen vaak bij oudere huizen. Maar hout heeft wel wat meer onderhoud nodig en is niet de goedkoopste optie. Als alternatieven heb je aluminium en kunststof. Isolerende kunststof kozijnen zijn makkelijk in onderhoud en isoleren goed. Aluminium is ook heel sterk en wordt daarom veel gekozen voor grote ramen.

De beste kozijnen voor jou hangen echt af van je situatie. Als je een groot raam wilt en last hebt van tocht, dan is een aluminium kozijn een goede keuze. Op die manier krijg je fijne, isolerende ramen. Gaat het je meer om hoe het eruitziet in je woonkamer en maak je je minder druk om de kosten? In dat geval zijn houten kozijnen misschien wat voor jou. Nieuwe kozijnen kunnen tocht tegengaan en je huis beter isoleren. Uiteindelijk resulteert dit in een lagere energierekening. Je keuze hangt af van je budget, je interieur en hoe groot je raam moet zijn.

Krijg je subsidie voor alle soorten isolerende kozijnen?

Wil jij ook isolatie subsidie aanvragen? Het is goed om te weten dat je nog steeds subsidie kunt krijgen, of je nu voor hout, kunststof of aluminium kiest. Zolang de U-waarde maar onder de 1.2 (of 0.7) blijft, kun je subsidie krijgen volgens de ISDE-regeling. Weet wel dat goed isolerende kozijnen vaak duurder zijn. Aluminium isoleert bijvoorbeeld niet zo goed, dus heb je duurdere kozijnen nodig om dezelfde isolatiewaarde te halen. Dit kan flink in de kosten lopen. Wij kunnen daar meer over vertellen.

Hoe vraag je ISDE aan?

Je komt pas in aanmerking voor de subsidie nadat alle werkzaamheden zijn verricht. Een ISDE subsidie aanvragen gaat als volgt:

  • Verzamel alle benodigde bewijsstukken: facturen en betaalbewijzen, de datum van de plaatsing en installatie, de meldcode van de maatregel, de netto oppervlakte van het glas en/of de kozijnpanelen per kozijn, foto’s van de genomen isolatiemaatregelen. Mocht je meer dingen hebben die het ondersteunen, lever dit dan ook aan!
  • Aanmelden met DigiD-app: de meeste mensen hebben al een DigiD-app, dus dit komt goed uit! Hier dien je alle relevante gegevens in te voeren en de vereiste documenten te uploaden. Dit moet binnen maximaal 12 maanden na voltooiing van de eerste duurzame maatregel gedaan worden. In de meeste gevallen verloopt dit allemaal erg soepel!
Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Energiebespaarlening

Het verduurzamen van je woning, bijvoorbeeld door het plaatsen van isolerend glas, kan een behoorlijke investering zijn. Deze lening wordt momenteel volop gebruikt door huishoudens. Gelukkig is er voor particulieren de mogelijkheid om een energiebespaarlening af te sluiten om deze kosten te verlichten.

Wat kun je lenen?

Voor het financieren van isolerende raamkozijnen kun je maximaal € 27.000 lenen. Let wel op, ook hierin zijn weer verschillende eisen aan. Wil je een woning met een zeer energiezuinig pakket? Dan kan het leenbedrag oplopen tot € 71.000 (of € 54.000 voor alleen het zeer energiezuinig pakket). Afhankelijk van het geleende bedrag varieert de looptijd van de lening tussen de 7, 10, 15 of 20 jaar. De rente wordt per geval bepaald en blijft gedurende de looptijd van de lening constant. Voor huiseigenaren met een lager inkomen geldt sinds 2022 een rentepercentage van 0%. Voor een persoonlijke berekening kun je contact opnemen met het Nationaal Warmtefonds.

Voorwaarden voor de lening

De criteria voor het verkrijgen van een Energiebespaarlening omvatten: De lening staat open voor eigenaren en bewoners van de woning waar de maatregelen worden geïmplementeerd, ongeacht de leeftijd van de aanvrager. De financiering kan worden aangewend voor isolerende deuren, kozijnen, en panelen die voldoen aan specifieke technische eisen. De maximale U-waarde is 2,4 W/m²K voor kozijnen, 0,8 W/m²K voor deuren, en 0,7 W/m²K voor isolerende panelen. Voor het vervangen van ramen door hoogrendementsglas, geldt dat enkel glas met een U-waarde vanaf 1,2 W/m²K in aanmerking komt. Een ‘Verklaring Aannemer/Installateur’ moet dit bevestigen. Alleen maatregelen die vermeld staan op de maatregelenlijst en uitgevoerd worden door professionele aannemers komen in aanmerking. Voor een vrijblijvend advies kun je een gratis aanvraag indienen via ons offerteformulier.

Aanvraagprocedure voor de energiebespaarlening

De lening moet aangevraagd worden voordat de werkzaamheden beginnen. Volg deze stappen: Maak een persoonlijk account aan door het online formulier op de website van het Nationaal Warmtefonds in te vullen. Na het indienen krijg je een toegangscode voor je account. Upload de vereiste documenten in je persoonlijke omgeving. Het Warmtefonds beoordeelt vervolgens of je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en stuurt een offerte met de leendetails. Na goedkeuring van de offerte kun je facturen van de uitgevoerde werkzaamheden indienen via een declaratieformulier, waarna betaling volgt door het Warmtefonds.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

SVVE-subsidie voor VvE’s

De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) ondersteunt VvE’s bij het energiezuiniger maken van hun gebouw, zoals het vervangen van oude beglazing door hoogrendementsglas, eventueel in combinatie met nieuwe kozijnen.

Subsidiebedrag SVVE

Het subsidiebedrag voor hoogrendementsglas en isolerende kozijnen is vastgesteld en wordt berekend op basis van de minimale oppervlakte per wooneenheid, vermenigvuldigd met het aantal appartementen in het gebouw. Hoeveel subsidie je krijgt, is dus afhankelijk van je situatie.

Voorwaarden SVVE-subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SVVE-subsidie, gelden de volgende criteria: Je mag subsidie aanvragen voor één energiebesparende maatregel of meerdere maatregelen combineren, zoals nieuwe ramen plus gevel- of dakisolatie. VvE’s met huurders moeten voldoen aan Europese staatsteunregels. De werkzaamheden moeten uitgevoerd worden door een professioneel bedrijf. Een uitvoerdersformulier waarop de werkzaamheden gedetailleerd beschreven staan, is vereist. Neem contact op met een vakman via ons aanvraagformulier.

Aanvraagproces SVVE-subsidie

De subsidie moet aangevraagd worden voordat de werkzaamheden starten. Na goedkeuring ontvang je eerst 70% van het subsidiebedrag (vanaf € 25.000). Binnen 12 maanden na toekenning dienen de werkzaamheden voltooid te zijn, waarna het resterende bedrag wordt uitgekeerd. Het nadeel is natuurlijk dat de betaling van de subsidie achteraf is, maar het is zeker de moeite waard.

Gemeentelijke en regionale subsidies voor kozijnen

Lokaal kunnen er extra ondersteuningen beschikbaar zijn bovenop de nationale subsidies voor het installeren van isolatieglas en kozijnen. Informeer hier lokaal over in je gemeente. Vaak weten ook mensen uit je buurt hier al veel over. Deze steun varieert sterk per regio, gemeente of waterschap, inclusief de specifieke eisen en beschikbare bedragen. Het is verstandig om vooraf te informeren bij je lokale overheid of je in aanmerking komt voor dergelijke financiële stimulansen.

Gereduceerd btw-tarief op isolatiewerken

Voor specifieke isolatiewerkzaamheden, zoals het isoleren van vloeren, daken, muren en het installeren van isolatieglas, geldt een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten. Een cruciale voorwaarde voor deze korting is de ouderdom van je woning; deze moet meer dan 2 jaar oud zijn.

Aangezien er zoveel verschillende eisen en variabele zijn, is het ten alle tijden belangrijk om van te voren goed te checken of je in aanmerking komt voor de subsidie. Dus, wil jij ook een subsidie ontvangen? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie en advies.