Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Subsidie dakisolatie

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Ben je aan het verdiepen in dakisolatie, dan is het slim om te kijken naar de subsidies. Het isoleren van je dak is een slimme investering die zich op de lange termijn zeker terugbetaalt. Je wilt de kosten natuurlijk laag houden, bijvoorbeeld door een subsidie dakisolatie. Hieronder zetten we een aantal belangrijke zaken voor je op een rij, inclusief de voorwaarden, bedragen en hoe je deze kunt aanvragen. Zo heb je direct alle informatie over een subsidie dakisolatie op een rij! Een dakisolatie subsidie aanvragen, wordt zo een stuk makkelijker, van een landelijke subsidie, tot de lokale gemeente, wij zullen je gepast adviseren.

1. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) zorgt ervoor dat particulieren financiële steun bij het investeren in dakisolatie, evenals vloer-, bodem-, glas-, gevel- of spouwmuurisolatie kunnen krijgen. Het is dus niet enkel voor dakisolatie, want je kunt het ook voor andere duurzame zaken in huis gebruiken. Deze subsidie is beschikbaar tot 2030, en door het grote succes heeft het Kabinet besloten om het budget voor 2024 te verhogen naar ongeveer 591 miljoen euro. Wij raden iedereen aan om hier maximaal gebruik van te maken, of het nu is voor dakisolatie of iets anders!

Wat zijn de voorwaarden van de ISDE?

Je bent de eigenaar van de woning en het is je hoofdverblijf: Een eerste voorwaarde is dat je de eigenaar bent van de woning. Ook moet het je hoofdverblijfplaats zijn. Meestal is dit al het geval, maar het is toch goed om te benoemen.

De isolatie wordt geplaatst door een vakman/erkend bedrijf: Deze maatregel is iets waar mensen nog wel eens de mist in gaan. De isolatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een erkende vakman. Wordt dit niet gedaan, dan heb je geen recht op de subsidie. Zelf de isolatie aanbrengen is niet toegestaan om in aanmerking te komen voor de subsidie. Kies dus altijd voor een erkend bedrijf. Dit zorgt ook nog eens voor goede kwaliteit.

Aantal maatregelen voor een duurzame woning: Sinds 2023 kun je de ISDE-subsidie al aanvragen na het uitvoeren van één isolatiemaatregel. Wij raden echter wel altijd aan om meerdere opties te bekijken. Voorheen waren minimaal twee maatregelen vereist. Als je slechts één maatregel uitvoert, bedraagt de subsidie 15% van de kosten. Voer je twee maatregelen uit, dan bedraagt de subsidie 30%. Ga je je woning verduurzamen, is het dus slim om meerdere onderdelen aan te pakken.

Subsidie dakisolatie

2. Energiebespaarlening voor dakisolatie

Wil je je woning energiezuiniger maken door het dak te isoleren? Je denkt misschien niet direct aan het lenen van een groot bedrag om de kosten te dekken. Toch is hiervoor een goede mogelijk. Je kunt als particulier gebruikmaken van de Energiebespaarlening. De afgelopen jaren hebben veel mensen hier gebruik van gemaakt. Deze lening zorgt ervoor dat je met aantrekkelijke voorwaarde een energiebesparende maatregelen kunt financieren, bijvoorbeeld voor dakisolatie.

Hoeveel kun je lenen met een Energiebespaarlening?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel je dan precies kunt lenen. De rente van de Energiebespaarlening wordt vastgelegd op het moment dat je de lening afsluit en blijft constant gedurende de hele looptijd. Je weet dus van te voren waar je aan toe bent, dat is wel zo fijn! Gezinnen met een inkomen tot €60.000 betalen zelfs helemaal geen rente!

De looptijd ligt tussen de 7 en 20 jaar, dit hangt af van het bedrag dat je leent. Je kunt minimaal €1.000 en maximaal €27.000 lenen. Dit is erg ruim, dus er is van alles mogelijk. Je ziet daarom ook dat veel mensen meerdere dingen aanpakken, bijvoorbeeld dakisolatie in combinatie met zonnepanelen.

Als je je woning wilt renoveren tot een (bijna) Nul op de Meter woning, kun je zelfs tot €71.000 lenen. Zorgt hiervoor wel dat je altijd goed de voorwaarde checkt, maar er is genoeg mogelijk!

Wat zijn de voorwaarden?

Wederom geldt hiervoor dat je de eigenaar en de hoofdbewoner bent. Net zoals bij de ISDE subsidie. Verder moeten ook hier de werkzaamheden voor de dakisolatie worden uitgevoerd door een erkend bedrijf.

Hoe vraag je de Energiebespaarlening aan?

Je kunt via het Nationaal warmtefonds de lening eenvoudig aanvragen. Je kunt bij je aanvraag de offerte toevoegen van de aannemer die de klus gaat uitvoeren. Nadat je de aanvraag hebt ingediend zullen zij deze beoordelen om te zien of je in aanmerking komt.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

3. Verlaagd BTW tarief

Heb je een woning van 2 jaar of ouder? Dan kun je profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van het gebruikelijke 21%. Is je woning net nieuw, dan kan het dus misschien wel de moeite waard zijn om te wachten tot deze 2 jaar oud is.

Dit lagere btw-tarief is wel alleen van toepassing op de arbeidskosten voor het aanbrengen van de dakisolatie. Voor de isolatiematerialen blijft het standaard btw-tarief van 21% van toepassing. Toch kan het al aardig schelen in de kosten.

Hoe kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief?

Ook hier geld natuurlijk weer dat er een erkend bedrijf de isolatie moet aanbrengen. De subsidie gaat immers ook over de kosten voor de arbeid van de vakman. Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Dan zal het bedrijf een offerte opstellen met het verlaagd btw tarief van 9%.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

4. Gemeentelijke subsidie aanvragen voor dakisolatie

Naast de subsidie van de overheid zoals de ISDE, de Energiebespaarlening, en het verlaagd btw tarief, is er in sommige gevallen meer mogelijk. Er is namelijk ook een gemeentelijke subsidie voor dakisolatie beschikbaar in bepaalde gevallen. Maar hiervoor moet je natuurlijk kijken naar wat er mogelijk is in jouw gemeente. Het kan in bepaalde gevallen flink schelen, helemaal omdat het ook mogelijk is om dit te combineren met andere subsidies!

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

5. SVVE: subsidie voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties

Deze subsidie is niet voor particulieren, maar voor VvE’s. Wanneer je als VvE’s wilt investeren in dakisolatie over andere maatregelen die ervoor zorgen dat er meer energie bespaard wordt, kun je van deze maatregel gebruik maken. Voorheen was dit de SEEH-subsidie. Als we kijken naar dakisolatie kun je een subsidie krijgen van € 15 per m². Maar ook zoldervloer isolatie is mogelijk, hierbij wordt een tarief gehanteerd van € 4 per m².

Hier geld ook dat het aantrekkelijker wordt gemaakt als je meerdere isolatiemaatregelen uitvoert. De bedragen van de subsidie worden dan namelijk verdubbeld. Om maximaal te profiteren, kun je hier gebruik van maken!

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen