Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Stalen kozijnen

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Stalen kozijnen staan bekend om hun diversiteit en veelzijdigheid, waardoor ze een verrijking zijn voor elke woonstijl. Maar vooral in grote en moderne villa’s zijn deze metalen kozijnen erg populair. Wij vertellen je wat je kunt verwachten bij de keuze voor stalen kozijnen, van de belangrijke voordelen tot de praktische onderdelen die bij deze keuze komen kijken.

Stalen kozijnen vormen een prachtige aanvulling op diverse interieurstijlen, van industrieel en landelijk tot modern. De veelzijdigheid is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom mensen hiervoor kiezen. Deze onderhoudsvrije kozijnen zorgen niet alleen een voor een geweldige uitstraling voor je woning, maar komen ook met een groot aantal voordelen.

Stalen kozijnen

Waarom kiezen voor stalen kozijnen?

De populariteit van stalen kozijnen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Naast kunststof kozijnen kiezen steeds meer mensen voor staal. Dit is te danken aan hun unieke charme die ze aan elke woning toevoegen. Een goede optie dus voor veel mensen. Maar de keuze voor stalen kozijnen brengt meer voordelen met zich mee:

  • Stevige en functionele kozijnen: Staal staat bekend om zijn buitengewone sterkte en stabiliteit. In sommige gevallen kiezen mensen deze optie dus voornamelijk door de functionaliteiten. Dankzij deze eigenschap kunnen slanke stalen profielen aanzienlijke gewichten dragen, wat ze ideaal maakt voor grote ramen of glazen gevels.
  • Moderne uitstraling: Deze kozijnen zien er vaak erg strak en modern uit. Het kan zelfs de volledige look en sfeer van je nieuwbouw woning in een keer verbeteren! Dit in tegenstelling tot de authentieke uitstraling van houten kozijnen.
  • Weinig onderhoud nodig: Een ander groot pluspunt is het minimale onderhoud dat stalen kozijnen vereisen. Een simpele schoonmaakbeurt met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel is in de meeste gevallen voldoende.
  • Duurzaamheid: Met een gemiddelde levensduur van 50 jaar is staal een zeer duurzaam materiaal. Het is bovendien recyclebaar, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid. En natuurlijk zijn deze kozijnen waterbestendig.
  • Veiligheid: Stalen kozijnen bieden uitstekende bescherming tegen inbraken door hun stevigheid. Wederom een reden voor mensen met grote huizen om hiervoor te kiezen. Daarnaast dragen ze bij aan de brandveiligheid van een woning.
  • Veel mogelijkheden qua ontwerp: De kracht van staal opent deuren naar creatieve constructiemogelijkheden. Of je nu kiest voor een elegante boogvorm of decoratieve details voor je binnendeurkozijn, staal maakt het mogelijk waar andere materialen beperkingen hebben.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Kies je voor een stalen kozijn? Denk aan deze punten:

Kies je uit het ruim aanbod stalen kozijnen, dan is het belangrijk om naast de voordelen ook praktische zaken zoals kosten, onderhoud en uitvoeringsmogelijkheden in acht te nemen. De functionaliteiten en mogelijkheden zijn eindeloos, dus het is slim om jezelf goed te verdiepen in alle mogelijkheden. Deze punten spelen een belangrijke rol tijdens je keuze en zorgen ervoor dat je een goede beslissing kunt maken die past bij je wensen en behoeften. Een goede voorbereiding is altijd noodzakelijk bij dit soort aankopen en verbouwingen

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Wat kosten stalen kozijnen?

Hoewel stalen kozijnen in de aanschaf vaak duurder uitvallen dan kozijnen van andere materialen, bieden ze een unieke waarde voor je woning. Het is daarom altijd belangrijk om ook te kijken naar wat een investering in stalen kozijnen je op kan leveren.

De kosten voor een goede kwaliteit stalen kozijn liggen gemiddeld tussen de € 750 en € 2.200 per vierkante meter. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn het specifieke type kozijn dat je kiest, de afmetingen ervan, het soort glas dat je graag wilt en de gekozen afwerkingsopties. Aangezien er zoveel mogelijk is, kan de prijs dus ook behoorlijk verschillen. Het is dus altijd slim om hiervoor een offerte aan te vragen.

Zo zal een stalen pui, vanwege zijn grotere omvang en complexiteit, vaak een hogere investering vereisen dan een eenvoudiger vast raam van staal. Dit is dan ook de reden dat onze prijsindicatie zo ver uit elkaar ligt.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

De afwerking van stalen kozijnen

Er zijn ook een aantal afwerkingen waar je voor kunt kiezen bij stalen kozijnen om betere resultaten te krijgen. Is de verf van je stalen kozijn buiten gaan bladderen? Of wil je het kozijn een nieuwe beschermlaag geven en opfrissen met een nieuwe kleur? Dan kun je daar een aantal methodes voor gebruiken. En je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren, zodat je kozijn precies wordt zoals jij wilt.

Poedercoating

Poedercoating is een verftechniek die vaak toegepast wordt op staal, zowel voor binnen- als buitengebruik. Het staal wordt eerst schoon gemaakt met stralen om roest weg te halen. Dit is ook een manier om ervoor te zorgen dat het oppervlak een beetje ruw wordt. Zo blijft de verf beter zitten. Deze methode zorgt ervoor dat het staal veel langer mooi blijft en beter tegen een stootje kan dan met gewone verf. Er zijn ook verschillende kleuren voor deze speciale coating, zodat je je staal helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Verzinken

Bij verzinken wordt een dun laagje zink aangebracht op stalen producten, waardoor ze effectief worden beschermd tegen corrosie en afbladderen. Deze methode is vooral geschikt voor materialen die buiten worden gebruikt, zoals kozijnen. Zo heb je er langer plezier van,. Na het verzinken kun je je kozijn nog poedercoaten. Dit wordt vooral gedaan voor buitenproducten om extra duurzaamheid en een mooie uitstraling te garanderen.

Verfspuiten

Bij verfspuiten wordt er een vloeibare lak aangebracht. Het aantal lagen hangt af van of het binnen of buiten wordt gebruikt. Natlak zorgt voor een gladde afwerking en biedt goede bescherming tegen roesten. Dit zijn eigenschappen die j Voor een goed resultaat moet het wel goed voorbehandeld worden. Hiervoor kun je het stralen en ontvetten. Ook hierbij heb je de keuze uit alle mogelijke kleuren.

Stralen

Stralen is een krachtige manier om staal te reinigen en ruwer te maken, waardoor de hechting van de afwerkingslaag verbetert en het materiaal beschermd wordt tegen roest en corrosie. Voor stalen binnendeurkozijnen wordt vaak eerst gestraald en vervolgens voorzien van een blanke laklaag om ze te beschermen.