Slimme thuisbatterij
Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!
Je wilt je opgewekte zonne-energie natuurlijk zo goed mogelijk opslaan. Je kunt hiermee namelijk het maximale rendement behalen op de investering. Een thuisbatterij kan je hierbij helpen, maar als je het echt goed wilt aanpakken, kun je ook nog kiezen voor een slimme thuisbatterij. Deze heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van de normale thuisbatterij. Wij vertellen je meer over de werking, de voordelen en welke kosten je kunt verwachten. Zo kun jij ook de overstap maken naar een slimme thuisbatterij zodat je optimaal gebruik maakt van je opgewekte zonnestroom.
Wat is een slimme thuisbatterij?
Een thuisbatterij slaat natuurlijk de opgewekte stroom op die de zonnepanelen opwekken. Een standaard thuisbatterij houdt hierbij geen rekening met het moment waarop dit gebeurt en hoe de stroom gebruikt wordt. Slimme thuisbatterijen doen dit wel. De opgeslagen stroom wordt hierbij juist gebruikt op momenten dat de stroomtarieven vanuit het net hoog zijn. Je kunt hierdoor het maximale rendement behalen. Daarnaast kan een slimme thuisbatterij ook energie vanuit het net opslaan op momenten dat deze voordelig is.
De voordelen van een slimme thuisbatterij
Slimme thuisbatterijen hebben veel voordelen vergeleken met een normale thuisbatterij. De opgewekte stroom wordt maximaal benut, en netstroom wordt ook nog eens opgeslagen tegen de beste tarieven. De belangrijkste voordelen hebben we op een rij gezet.
Optimaal energiegebruik: De opgewekte energie wordt opgeslagen en kan worden gebruikt op momenten in de avond en nacht wanneer je dit nodig hebt.
Toekomstbestendig: Aangezien duurzaamheid een belangrijk onderdeel is, ben je met een slimme thuisbatterij goed voorbereid op de toekomst.
Maximale besparing: Omdat de slimme thuisbatterij ontzettend effectief is, profiteer je van maximale besparing.
Milieuvriendelijk: Een slimme thuisbatterij is milieuvriendelijk; je hoeft namelijk geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen.
1. Aanvraag
indienen
2. Offertes
vergelijken
3. Vakman
kiezen
Wat kost een slimme thuisbatterij?
Natuurlijk is het ook belangrijk om je te verdiepen in de kosten van een slimme thuisbatterij. Gemiddeld zijn deze wel een stukje hoger dan de normale thuisbatterij. De slimme sturing zorgt ervoor dat je maximaal gebruik maakt van je eigen zonnestroom, maar de installatie is dan ook wat duurder. Gemiddeld kost een slimme thuisbatterij tussen de €5.000 en €15.000. Je hebt hiervoor een slimme thuisaccu van hoge kwaliteit met een geïntegreerde omvormer. Zo profiteer je maximaal van de goedkoopste stroom.
Tot 40% goedkoper
Gratis offertes vergelijken
Onafhankelijk advies
Snel een vakman gevonden
Zelf zoeken
Hogere tarieven
Geen zekerheid
Duurt langer
Minder betrouwbaar
Slimme thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract
Om de maximale besparing te behalen met deze slimme thuisbatterij, heb je een dynamisch energiecontract nodig. De slimme thuisbatterij speelt namelijk in op de schommelende stroomprijzen. Zo wordt stroom gebruikt die is opgeslagen in de thuisaccu wanneer de kosten voor energie hoog zijn, en wordt de stroom van het net opgeslagen wanneer de kosten juist laag zijn. Op deze manier wordt de opgewekte stroom het beste benut. Nadat de slimme thuisbatterij geïnstalleerd is, zul je gemiddeld ruim 15 jaar profiteren van deze voordelen.
Snel de beste thuisbatterij installateur vinden.
Wij selecteren gratis en vrijblijvend de thuisbatterij installateur die het beste past bij jouw opdracht.
Slimme aansturing zorgt voor maximaal rendement van je zonne-energie
Door de slimme software van de thuisbatterij geniet je maximaal van je eigen opgewekte zonnestroom. Hoeveel stroom je thuisbatterij moet opslaan, en wat dus de capaciteit moet zijn, kun je bespreken met een van de gecertificeerde installateurs. De slimme accu oftewel, slimme batterij sluit dan perfect aan op jouw situatie. Er wordt rekening gehouden met dynamische contracten, je zonnepanelen en meer! Het begint allemaal, bij een goed adviesgesprek.