Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Schuin dak isoleren

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Heb je een schuin dak en wil je deze graag laten isoleren? Er zijn over het algemeen twee verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt natuurlijk isoleren vanuit de binnenkant, maar daarnaast ook via de buitenkant. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, daarnaast verschillen de kosten ook nog behoorlijk. Je schuine dak isoleren zorgt er in ieder geval voor dat je flink kunt gaan besparen op je energierekening. Om een goede keuze te maken voor de soort dakisolatie geven we je meer informatie over de mogelijkheden.
schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren binnenzijde

Wat we vaak zien is dat een schuin dak van binnenuit geïsoleerd wordt. Het is een makkelijke en effectieve methode om je dak te isoleren. Vooral als je een woning gaat renoveren of als het gaat om een nieuwbouwwoning waarbij je nog volledig de vrijheid hebt om te kiezen, is van binnenuit isoleren een goede keuze. Uiteraard hangt ervan af wat voor soort dak u heeft en hoe uw dakconstructie is opgebouwd. Dit is dan ook de reden dat het al te verstandig is om je te laten adviseren door een specialist. Je hebt namelijk meerdere opties voor de materialen, zoals PIR isolatie platen, glas en steenwol, en duurzame isolatiematerialen. 

Je schuine dak isoleren met mineraal wol (glaswol en steenwol)?

Wat we vaak zien is dat een schuin dak geïsoleerd wordt met mineraal wol. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat je een hoge isolatie waarde kunt behalen en daarnaast ook dat kosten erg laag zijn. Vooral als we dit vergelijken met andere soorten materialen. Een nadeel kan wel zijn dat de isolatie laag die aangebracht moet worden erg dik is. Maar als je natuurlijk genoeg ruimte hebt, is het geen probleem. Deze soort isolatie kun je makkelijk op maat maken en is dus ook makkelijk aan te brengen. Wanneer deze optie voor jou geschikt is, is het zeker het overwegen waard om mineraal wol zoals glaswol en steenwol te gebruiken. Na isoleren, geniet je direct van de voordelen van het minerale wol! Let wel altijd op dat er een dampremmende folie gebruikt wordt. Dit voorkomt dat je last krijg van vocht problemen.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Schuin dak isoleren buitenzijde

Je hebt natuurlijk ook nog de mogelijkheid om een schuin dak via de buitenzijde te isoleren. Hier komt echter vaak wel een stukje meer bij kijken dan isolatie via de binnenzijde. Eigenlijk zien we altijd dat de kosten dus ook een stukje hoger zijn bij isolatie via binnenuit. Bij een bestaand dak moet de huidige dakbedekking namelijk verwijderd worden om de isolatie te plaatsen. Dit kan een hoop gedoe zijn en is dus veel gevallen niet de goedkoopste optie.

Echter wanneer je het volledige dak zou willen laten renoveren, kan het een goed moment zijn om ook direct kiezen voor isolatie via de buitenkant. Of natuurlijk wanneer er een volledige nieuwe woning gebouwd wordt. Als je huidige dakbedekking nog goed is, dan is dit vaak geen goede keuze. Of je dakpannen verwijderd moeten worden of niet, en wat de staat is van je bestaand dakbeschot heeft dus allemaal invloed op de mogelijkheden. Een hellend dak van buitenaf isoleren kan een goede optie zijn. Echter is het isoleren van een schuin niet voor iedereen geschikt.

Schuin dak isoleren met PIR platen

Je kunt en schuin dak isoleren via de buitenkant met PIR platen. Deze renovatieplaten zijn een populaire keuze als het gaat om dakisolatie via de buitenzijde. Er zijn namelijk een hoop voordelen. Ten eerste zijn de platen licht en effectief. Ook zorgt het voor een zeer hoog isolatiewaarde. Verder heb je ook geen last van koude bruggen. In vergelijking met andere isolatiematerialen kun je met de PIR renovatieplaten dus een zeer hoge isolatiewaarde behalen, maar de kosten zijn vaak ook wel een stukje hoger. Daarnaast is het niet in ieder in alle gevallen geschikt. Het is dus slim om van te voren af te wegen of het goede optie kan zijn of niet.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

De voordelen van een schuin dak isoleren

Ga jij een schuin dak van buiten uit of van binnenuit isoleren, dan profiteer je van een aantal voordelen. Het is slim om alle voordelen van tevoren op een rijtje gezet te zetten, zodat je een goede keuze kunt maken. De voornaamste reden waarom kiezen waarom mensen kiezen voor isolatie is omdat ze hierdoor flink kunnen besparen op hun energierekening. Probeer een berekening te maken over wat de isolatie zou kosten en wat de uiteindelijke besparing is op je energiekosten. Zo kun je goed uitrekenen wat je investering oplevert.

Een ander voordeel wat veel mensen over het hoofd zien is dat de waarde van je woning verhoogd wordt. Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning kijk tegenwoordig naar de duurzaamheid van een huis. Onder andere de isolatie speelt hier in een belangrijke rol. Wil je in de toekomst je woning gaan verkopen? Dan kan het nog steeds interessant zijn om toch alvast te kiezen voor dakisolatie. Verder is het voor jezelf ook erg fijn om je woning te laten isoleren. Het zorgt namelijk voor meer comfort. Het is erg vervelend als de temperatuur continu in huis schommelt. Of het nu zomer of winter is het is fijn als je je woning op een constante temperatuur kunt houden. Wanneer je een goede isolatie hebt gaat dit een stuk makkelijker en is je woning dus een stuk comfortabel er.

Een ander belangrijk voordeel is dat je woning duurzaam wordt, en dat je een steentje bijdragt aan het milieu. Waarschijnlijk moeten we in de toekomst nog veel meer gaan verduurzamen met onze woning, dus dit is een mooie eerste stap. Verder kun je overigens ook nog een deel van de kosten dekken met verschillende subsidies, waardoor je investering een stukje lager wordt. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden en check wat voor jou de beste optie is.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Schuin dak isoleren kosten

Het is erg belangrijk om de kosten van tevoren goed op mijn rijtje te hebben. Een offerte op maat van een dakisolatie specialist is dan ook iets wat je altijd moet aanvragen. Het is gelijk een goed moment om je te laten adviseren over de mogelijkheden. De kosten kunnen namelijk behoorlijk uiteenlopen. Dit geldt zowel voor de isolatiematerialen als de installatie. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan, dus je moet van tevoren alles op een rijtje hebben. Hieronder vind je vast de gemiddelde prijzen voor dakisolatie.

Schuin dak isoleren binnenzijde: € 25 – 50 per m²

Schuin dak isoleren buitenzijde: € 40 – 60 per m²

Deze kosten zijn enkel richtlijnen, en kunnen verschillen als je kiest voor schuin dak isolatie. Van een dampremmende laag tot het isolatiemateriaal aanbrengen, er zijn allerlei zaken die de totale kosten beïnvloeden. Je wilt het liefst een extreem hoge isolatiewaarde behalen, met minimale kosten.

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen