Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Ramen en kozijnen vervangen, dit zijn de aandachtspunten

Dit zijn de aandachtspunten bij het vervangen van de ramen en kozijnen.

Moet je je ramen en kozijnen vervangen? Dan is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Er is namelijk veel waar je rekening mee moet houden en in dit artikel hebben we dat allemaal voor je op een rijtje gezet. 

Ramen en kozijnen vervangen, dit is waar je op moet letten

Als je denkt aan ramen en kozijnen vervangen, is het goed om voor isolerende ramen en kozijnen te kiezen. Misschien heb je momenteel last van slecht sluitende ramen, of heb je oude houten kozijnen. Het is goed als je ervoor kiest om met de tijd mee te gaan en te denken aan kozijnen die beter bestand zijn tegen het weer en minder onderhoud nodig hebben.

Redenen voor ramen en kozijnen vervangen

Soms zie je zo dat je ramen en kozijnen vervangen moeten worden, maar wanneer is vervangen echt noodzakelijk? Als je bijvoorbeeld nieuw glas wil, is het soms ook goed om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Een andere reden om je kozijnen te vervangen is als je bijvoorbeeld kunststof wil en nu hout hebt. Je gaat dan je oude kozijnen vervangen en investeren in duurzame kunststof kozijnen. Het kan zijn dat je houtrot op hebt gemerkt of dat je je huidige kozijnen niet meer goed kunt herstellen. Het is dan tijd om actie te ondernemen en nieuwe kozijnen te (laten) plaatsen.

Ramen en kozijnen vervangen

Voordelen ramen en kozijnen vervangen

Je krijgt met een aantal voordelen te maken als je je ramen en kozijnen gaat vervangen. Om te beginnen krijg je te maken met een lagere energierekening. Dit kan eenvoudig verklaard worden, omdat moderne kozijnen veel beter sluiten dan de oudere kozijnen. Meestal hebben nieuwe kozijnen ook meerdere tochtafdichtingen. Een ander voordeel is de betere geluidsisolatie. Als je je kozijnen gaat vervangen en je vervangt ook het glas, dan is er sprake van minder geluidsoverlast. De ventilatie is ook een stuk beter en het is dan ook direct een gezondere woning. 

Nieuwe kozijnen dragen ook bij aan een betere inbraakwering. Het is dan een tip van ons om te kiezen voor kozijnen die een Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben. Daarnaast is er ook minder onderhoud nodig. Met name de kunststof kozijnen hebben nauwelijks onderhoud nodig.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Ramen en kozijnen vervangen zelf doen of laten doen?

Je oude kozijn vervangen lukt je misschien wel, maar je nieuwe kozijn plaatsen ook? Kun je zelf je ramen vervangen en alle losse verbindingen vastmaken? Zorg dat je kozijnen voldoen aan alle eisen en goed werken. Als je twijfelt is het verstandig om het werk uit handen te geven. Of dat het nu gaat over houten kozijnen of aluminium kozijnen, het kan zijn dat jij er op uit bent gekeken en liever gaat voor duurzaam: kunststof ramen en kozijnen. Misschien is het ook tijd om over te stappen naar dubbel glas (dan gaan je energiekosten ook naar beneden).

Je moet voor jezelf de afweging maken of zelf al het werk uitvoeren of uit handen geven een betere optie is. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van kozijnen. Een ding is zeker en dat is dat jij erop vooruit gaat als je denkt aan het vervangen van je ramen en kozijnen. Het geeft een verbeterde isolatie en zorgt voor een lange levensduur. Wil je je huidige ramen ook vervangen? Wil je af van alle kleine beschadigingen? Dan is het tijd om nu de keuze te maken en kies dan jouw type kozijn en ga voor een verbeterde energie efficiëntie.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden