Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Raamkozijn

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Een raamkozijn is eigenlijk zoals de naam het al zegt, een raam voor het glas. Het bestaat uit zowel de vaste structuur als het beweegbare raam waarin de glasplaat is bevestigd. Er zijn verschillende soorten raamkozijnen te vinden. Wij vertellen je hier meer over en geven je de mogelijkheid om eenvoudig meerdere offertes op te vragen!

Er zijn veel zaken waar je van tevoren over na moet denken als je nieuwe raamkozijnen wilt laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld na over alle opties zoals het sluitwerk, ventilatieroosters, scharnieren en andere extra opties. Het kan slim zijn om van tevoren een technische tekening op te laten stellen voordat je de raamkozijnen gaat laten plaatsen. Vooral als je kiest voor maatwerk is dit noodzakelijk, zowel voor de productie als de plaatsing. Een goede voorbereiding is van groot belang!

Raamkozijn

Wat is de functie van een raamkozijn

Het belangrijkste doel van een raamkozijn is om de glasplaat en het beweegbare raam stevig op hun plaats te houden en te voorkomen dat het glas barst door overbelasting. Vooral in tijden van hevig weer, krijgt een raamkozijn een hoop te verduren, dus dit moet erg stevig zijn. Een stuk glas kan niet direct in een muur worden gezet zonder de nodige omlijsting en isolatie, omdat het anders zou breken. Dit geldt ook voor het raam, het deel van het kozijn dat opent en sluit. Zonder een kozijn zou een raam niet functioneren. Een simpel iets dus, maar wel van groot belang.

Een ander essentieel aspect is de beveiliging die het raamkozijn biedt tegen inbraak. Ramen zijn vaak namelijk een van de eerste dingen waar inbrekers naar kijken. Een goed geconstrueerd raamkozijn dient sterk genoeg te zijn om ongewenste gasten buiten te houden. Extra beveiligingsmaatregelen, zoals geïntegreerde raamsluitingen, een alarm en een sterk slot bieden een aanvullende bescherming. Aan de ene kant door de structuur van het kozijn zelf en anderzijds door het slot dat makkelijk te openen en te sluiten is.

Ook is een raamkozijn voor een groot deel bepalend hoe de uitstraling is van je woning. Het draagt bij aan een verfijnde afwerking van het raam, waarbij ruwe muurgedeelten en isolatiemateriaal netjes verborgen blijven. Door de verschillende soorten materialen en afwerkingen kan het raamkozijn worden aangepast aan je persoonlijke stijl en de architectuur van je woning, waardoor het altijd goed past bij je huis. Bekijk daarom altijd goed wat alle mogelijkheden zijn, door nieuwe kozijnen kan de volledige uitstraling van je woning anders worden.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Duurzaamheid bij een raamkozijn

Bij de keuze voor nieuwe raamkozijnen staat duurzaamheid steeds vaker centraal. Dit is namelijk een belngrijk onderdeel wanneer mensen hun woning of delen van hun woning laten aanpassen of renoveren. Consumenten zoeken naar opties die niet alleen energie-efficiënt zijn, maar ook lang meegaan en weinig onderhoud vergen.

Energie-efficiënte raamkozijnen, zoals die met dubbelglas of driedubbele beglazing en met een warmte-isolerende kader, dragen bij aan het verminderen van de energiekosten en het verhogen van het comfort in huis. Zeker iets om dus mee te nemen in de overweging bij het kiezen van de juiste kozijnen.

Afwerking en functionaliteit

Naast de functionele aspecten is uitstraling een belangrijke overweging. Er zijn kozijnen te vinden in allerlei soorten stijlen. Van modern en strak en van traditioneel tot hedendaags, er kunnen allerlei dingen worden aangepast met verschillende kleuren en afwerkingen. Dit maakt het mogelijk om de kozijnen perfect te laten aansluiten bij stijl van je huis.

Innovatieve technologieën in raamkozijnen zijn ook onderdelen die steeds belangrijker worden. De geluidsisolatie, wat vooral van belang is in stedelijke of lawaaierige omgevingen. Een goede beveiliging met speciale sloten. Speciale beglazing en constructies kunnen het geluidsniveau aanzienlijk verminderen, wat bijdraagt aan een rustigere en meer serene woonomgeving.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Hoe is een raamkozijn opgebouwd?

Structuur van het raamkozijn Het raamkozijn bestaat uit meerdere componenten. De onder- en bovenkant worden de ‘dorpels’ genoemd, met de onderdorpel aan de onderzijde en de bovendorpel aan de bovenzijde. De verticale zijkanten van het kozijn heten de ‘stijlen’, specifiek de linker- en rechterstijl. Als deze termen nog nieuw zijn voor je, kan een kozijnen specialist je natuurlijk adviseren.

Kunststof raamkozijnen vs houten raamkozijnen

Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende materialen. Hierin zijn hardhouten raamkozijnen en kunststof kozijnen vaak de populairste keuze. Kunststof kozijnen staan bekend om hun lange levensduur, onderhoudsgemak en goede isolatie. Deze zijn dus energiezuinig en erg functioneel. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden zonder te verkleuren of te vereisen regelmatig geschilderd te worden. Het is dan ook niet gek, dat zoveel mensen voor kunststof gaan.

Houten kozijnen daarentegen bieden een natuurlijke uitstraling en traditionele charme, die warmte en sfeer aan een woning toevoegen. Vooral bij landelijke en klassieke woningen is een houten raamkozijn een populaire optie. Daarnaast kun je een kozijn van hardhout schilderen in verschillende kleuren. Welk raamkozijnen jij kiest uit het assortiment, is dus afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en eigenschappen.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

De verschillende soorten glas

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten glas voor je nieuwe ramen. Je moet daarom goed kijken naar welk soort glas het beste past bij jouw kozijn, huis en budget. De meeste kozijnen komen standaard met HR++ dubbel glas. Dat isoleert goed. Toch zijn er genoeg andere keuzes. HR+++ glas, ofwel triple glas, verliest bijvoorbeeld 30% minder warmte dan HR++ glas. Het is tevens beter tegen lawaai en heeft de beste isolatiewaarde voor een lekker warm huis. Warmtewerend glas is weer een goede keuze voor ramen waar veel zon op staat, omdat het 72% van de zonnewarmte buiten houdt en je bijna geen zonwering nodig hebt. Je kunt ook kiezen voor bijzondere soorten zoals glas-in-lood, sierglas, matglas, veiligheidsglas, geluidswerend glas en brandwerend glas. het type glas is afhankelijk van wat je nodig hebt en mooi vindt.

De plaatsing van kozijnen

Het plaatsen van kozijnen verloopt doorgaans in vijf stappen. Eerst worden voorbereidingen getroffen, waarbij de werkruimte vrijgemaakt wordt door meubels af te dekken en gordijnen te verwijderen. Vervolgens worden de oude kozijnen voorzichtig verwijderd, waarbij draaiende delen en glas apart behandeld worden. Daarna worden stelkozijnen gemonteerd om een tochtvrije en inbraakwerende aansluiting te creëren tussen het kozijn en de muur. Na het monteren van de kozijnen worden deze waterpas gesteld en luchtdicht afgesloten, vaak met behulp van rubberen banden. Tot slot worden de draaiende delen en beglazing bevestigd, waarbij eventuele afstellingen worden gedaan en de afwerking van het kozijn wordt verzorgd. Na afronding van de montage wordt de werkruimte opgeruimd en eventuele raamdecoratie teruggeplaatst, zodat je direct kan genieten van de nieuwe kozijnen. Naast de raamkozijnen zijn er natuurlijk ook nog andere soorten kozijnen, zoals een deurkozijn of schuifpui.

Ben jij momenteel op zoek naar nieuwe raamkozijnen? Je kunt deze kozijnen online bestellen voor de laagste prijs. Wij produceren deze kozijnen in eigen fabriek en zorgen ervoor dat ze correct geplaatst worden.