Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Plat dak isoleren

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Ben je van plan om je platte dak te isoleren? Een plat dak isoleren kan op verschillende manieren. Het is slim om de mogelijkheden te bekijken, zodat je een goede keuze kunt maken. Een plat dak isoleren kan op een aantal verschillende manieren, en met een aantal verschillende materialen. Je kunt je platte dak van buitenaf isoleren, maar daarnaast is het ook mogelijk om het van binnenuit te isoleren. Verder is er nog een andere methode, dit noemen we omgekeerd plat dak isoleren. Wij vertellen je meer over de mogelijkheden en de bijkomende kosten. Wil je een plat dak isoleren, verdiep je dan goed in de verschillende opties.
Plat dak isoleren

Plat dak isoleren buitenzijde

De eerste mogelijkheid is het isoleren van een plat dak via de buitenzijde. Misschien heb je de term ‘warm dak’ wel eens voorbij zien komen, dit is waar we in dit geval over spreken. Bij plat dak isolatie via de buitenzijde wordt het isolatiemateriaal bovenop de draagconstructie geplaatst van het dak. Hier overheen wordt een laag aangebracht die je isolatie en het dak beschermt. Het is belangrijk dat dit strak en netjes wordt afgewerkt. Deze laag zorgt er namelijk voor dat vochtproblemen voorkomen worden.

Deze methode van een plat dak isoleren wordt vaak gebruikt bij schuren en garages. Een groot voordeel van deze methode van isolatie is dat de isolatie waarde erg hoog is. Verder is het fijn dat je weinig kans hebt op vochtproblemen en lekkages. Over het algemeen zien we dat deze methode van isolatie vooral wordt gebruikt voor een nieuwbouwwoningen. Aangezien het isolatiemateriaal onder de dakbedekking geplaatst moet worden is het niet aan te raden om dit te doen als je dakbedekking nog goed is. Wil je het volledige dak laten vervangen? Dan kan het juist wel weer een goede optie zijn. Per geval is het dus verschillend of dit een goede keuze is.

Plat dak isolatie binnenzijde

Verder kun je ook een plat dak isoleren van binnnenuit. Dit wordt ook wel ‘koud dak’ isolatie genoemd. Het isolatiemateriaal wordt in dit geval meestal tussen de balken geplaatst. Deze balken zijn de draagconstructie van het dak, en moeten worden opgevuld met isolatiemateriaal. Een voordeel hiervan is dat deze methode van isolatie relatief gezien goedkoop is. Meestal wordt er in dit geval namelijk gebruik gemaakt van glaswol of steenwol. Aan de ene kant is het isolatiemateriaal goedkoop en daarnaast is het ook nog eens makkelijk om het te plaatsen. Ondanks de lage kosten is de isolatiewaarde ook erg goed, voor veel mensen een goede optie dus. Wel is het nodig om een dikke laag aan te brengen. Deze methode van plat dak isolatie is erg populair.

Wil je een plat dak isoleren vanuit de binnenkant met glaswol? Zorg er dan wel voor dat er altijd een damprempende folie of klimaatfolie aan de binnenzijde gebruikt wordt. We zien wel eens dat wanneer dit niet op de juiste manier gedaan wordt, mensen last kunnen krijgen van vochtproblemen. Dit wil je natuurlijk altijd voorkomen. Het is belangrijk dat je dak constructie goed beschermd wordt.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Een alternatief voor warm dak (omgekeerd dak)

Er is daarnaast ook nog een alternatieve methode om je platte dak te isoleren. Dit noemen we ‘omgekeerd dak’. Hierbij wordt ook de isolatie aan de buitenkant van het dak aangebracht. Het verschil is echter dat de isolatie niet onder de dakbedekking zit maar erboven. Op het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht en dit wordt meestal op zijn plaats gehouden met grind of tegels. Een voordeel hiervan is dat de bestaande dakbedekking niet verwijderd hoeft te worden. Voor woningen die al een goede dakbedekking hebben, kan dit dus geschikt zijn. Het is een slimme, effectieve en makkelijke manier om een bestaand dak te isoleren zonder al te veel gedoe.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Platte daken isoleren, wat zijn de kosten?

De kosten voor het isoleren van je platte dak, zijn natuurlijk belangrijk om van tevoren te weten. Je kunt op deze manier een goede afweging maken welke soort isolatie voor jouw geschikt is. De kosten kunnen behoorlijk uiteenlopen afhankelijk van de soort isolatie en het materiaal dat je kiest. Zorg er wel altijd voor dat de isolatie die je kiest goed past bij jouw situatie. Hierover kan een isolatiespecialist je goed adviseren. Wanneer we kijken naar de gemiddelde kosten zien we dat dit ligt tussen de €20 en €100 per vierkante meter.

Om een indicatie te geven over de verschillende soorten methodes, kun je rekening houden met het volgende:

Plat dak van buitenaf isoleren: € 65 tot €100

Plat dak van binnenuit isoleren: €40 tot €50

Omgekeerd dak isoleren (buitenkant): €20 tot €50

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Tips voor het isoleren van je platte dak

Met de bovenstaande informatie wordt de keuze voor je platte dakisolatie hopelijk al een stukje makkelijker als het gaat om een plat dak isoleren. Daarnaast geven we je nog een aantal tips, dit zijn belangrijke zaken op te letten.

  • Check of je gebruik kunt maken van subsidies en andere voordelen. Er zijn zowel subsidies beschikbaar vanuit de overheid als bij sommige gemeentes in Nederland. Je kunt de kosten hiermee flink verlagen.
  • Zorg er ten alle tijden voor dat er goed gebruik wordt maakt van damprempende folie, om vochtproblemen te voorkomen. Wanneer je last krijgt van vocht en lekkages kan de schade flink oplopen, dit is iets wat je altijd wil vermijden.
  • Laat je daarnaast heel goed adviseren. Wat de beste vorm van dakisolatie voor jouw dak is, kan behoorlijk verschillen. Advies op maat is dan ook iets wat erg belangrijk is. Zo weet je wat de beste methode van isolatie is en hoe je de hoogste isolatie waarde kunt halen.
  • Omdat de kosten behoorlijk uiteen kunnen lopen is het altijd slim om verschillende isolatiespecialisten met elkaar te vergelijken. Leg de offertes naast elkaar en bekijk wat hier in de verschillen zijn.

Je platte dak isoleren, is iets dat zorgvuldig gedaan moet worden. Je wilt immers voorkomen dat je last krijgt van een beschadiging een de dakbedekking. Of je nu een bitumen dakbedekking hebt, of andere soort. Laat je goed adviseren over het isoleren van een plat dak. Kies of via de buitenzijde isoleren of via de binnenzijde de bete keuze is. Het doel is altijd om een hoge isolatiewaarde te behalen wanneer je dak geïsoleerd. Een plat dak isoleren is iets waar je flink mee kunt besparen op je energie, dus wacht er niet te lang mee!

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen