Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Levensduur warmtepomp, dit kun je verwachten

Alle informatie over het verbruik van een warmtepomp.

Levensduur warmtepomp, heb jij enig idee waar je dan aan moet denken? Veel mensen weten wel dat een warmtepomp kopen een flinke investering is. De reden dat juist zoveel mensen er nu voor kiezen is omdat je het ook helemaal terug gaat verdienen. De warmtepomp levensduur is best een flinke tijd, als je er maar goed mee omgaat. Als je gaat voor een langere levensduur warmtepomp, dan kun je een paar tips gebruiken die wij je in dit artikel geven.

Meer over levensduur warmtepomp

Er is geen standaard aantal jaren wat staat voor de levensduur van je warmtepomp. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Gemiddeld is het rond de 20 jaar. Als je zuinig bent en goed omgaat met de warmtepomp, dan kun jij er langer van genieten. Verdiep je in bijvoorbeeld alles over de modulerende warmtepomp. Niet iedereen weet wat een modulerende warmtepomp is, maar daar is veel informatie over te vinden. Bekijk dan ook de verschillen tussen de nibe warmtepompen en de modulerende warmtepompen, om een goed beeld te hebben.

Levensduur warmtepomp

Verleng de levensduur van je warmtepomp

Het is mogelijk om zelf de levensduur van de warmtepomp te verlengen. Daarom is het goed om onze tips daarvoor door te nemen. Het eerste advies wat je gegeven wordt is dat je een warmtepomp nooit zelf moet installeren. Laat het altijd aan een professional over, dan weet je zeker dat het goed wordt gedaan. Het systeem moet goed worden aangesloten en goed werken. Daarbij is het ook van belang dat de werkingsparameters goed in worden gesteld. Dit is van belang voor het rendement en ook de levensduur van de warmtepomp wordt hierdoor verlengd.

Vrije luchtstroom

Je moet altijd zorgen voor een vrije luchtstroom bij de warmtepomp. Deze mag niet belemmerd worden door voorwerpen. Mocht deze wel belemmerd worden, dan zullen de prestaties afnemen en dat is natuurlijk zonde. Zorg daarom dat je de omgeving van de warmtepomp goed schoon blijft houden.

Soms moet je maatregelen nemen om te zorgen dat alles weer netjes is. De omstandigheden bepalen namelijk het rendement van de warmtepomp en dat heeft ook weer invloed op de levensduur van een warmtepomp. Er is altijd onderhoud nodig, want er worden heel wat draaiuren gemaakt, net als met je verwarming.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Onderhouden is van belang

Schakel een professional in om je warmtepomp te onderhouden. Het beste is om het ieder jaar te laten onderhouden, dan wordt het bijgehouden en worden problemen ook op tijd opgemerkt en opgelost. Regelmatig onderhoud door een goede installateur verlengt de levensduur. Het juiste onderhoud heeft met verschillende factoren te maken en daar weet een installateur alles vanaf.

Er bestaan verschillende warmtepomp fabrikanten, verdiep je daar ook in zodat je kiest voor een hybride warmtepomp van hoge kwaliteit (of een ander type warmtepomp). Het gaat erom dat jij de verwachte levensduur en economische levensduur van tevoren weet. De meeste warmtepompen gaan zoals je hebt kunnen lezen gemiddeld 20 jaar mee. Als je wil dat ze langer meegaan, ben er dan extra zuinig op en laat het onderhoud jaarlijks uitvoeren.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden