Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Levensduur kunststof kozijnen

Alle informatie over de levensduur van kunststof kozijnen. 

Je denkt aan de levensduur kunststof kozijnen, maar wat weet je er over? Misschien sta je wel voor de keuze om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Het is dan goed om de gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen te weten. Dus je vraagt je af hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? In deze blog zoomen we in op deze en andere vragen. Lees je daarom goed in en dan weet je alles over de levensduur van kunststof kozijnen en of dat het wat voor jouw woning is.

Wat is de levensduur kunststof kozijnen?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de levensduur van je kozijnen. Je moet ze namelijk altijd goed onderhouden, al is het maar even schoonmaken met een vochtige doek. Om maar direct een antwoord te geven op de vraag, de kunststof kozijnen hebben een gemiddelde levensduur van 50-75 jaar. Dit lijkt heel lang en dat is het natuurlijk ook. Maar je moet ze dan ook wel goed onderhouden. Houten kozijnen kunnen ook een lange levensduur hebben, als ze goed onderhouden zijn. Een houten kozijn heeft nou eenmaal veel meer onderhoud nodig dan kunststof en aluminium kozijnen.

Levensduur kunststof kozijnen

Invloed op levensduur van kunststof kozijnen

Wat de levensduur is van kunststof kozijnen, hangt af van de kwaliteit van de montage bijvoorbeeld. Maar ook invloed van buitenaf kan hierin een rol spelen. Het advies is ook om de kozijnen te laten plaatsen, dan weet je zeker dat het in een keer goed is (wat ook bijdraagt aan de levensduur). Een langere levensduur is in jouw voordeel. Hoelang nieuwe kozijnen meegaan, hangt ook af van hoe goed je ze gaat onderhouden. Als je van plan bent om nieuwe kozijnen te plaatsen, denk dan aan de levensduur (want hoe langer een kozijn meegaat, hoe nuttiger de investering is). Je wil lang van nieuwe kozijnen kunnen genieten en dat kan op deze manier ook.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Voordelen van kunststof kozijnen

Er zijn veel voordelen die je snel gaat ervaren als je kunststof kozijnen hebt laten plaatsen. De kozijnen zijn erg duurzaam en dat komt omdat ze een hoge isolatiewaarde hebben. Ook de lange levensduur is natuurlijk een voordeel, net als de goede isolatiewaarde.

Maatwerk mogelijk

Kunststof kozijnen kun je op maat laten maken. Als het buiten ineens heel koud of warm is, dan krimpt het materiaal niet en het zet ook niet uit. De isolatiewaarde blijft daarom behouden. Is het tijd om je huidige kozijnen te vervangen? Meet dan alles goed op, of laat het doen en dan kun je de kozijnen laten plaatsen die aan je wensen voldoen. Als je het laat doen, profiteer je vaak van een nettere afwerking (omdat professionals weten wat zij doen).

Weinig onderhoud en toch een lange levensduur kunststof kozijnen

Weinig onderhoud is ook een voordeel van een kunststof kozijn. Hout moet je wel onderhouden, er kan houtrot optreden, verkleuren en slijten. Je moet het dan ook schilderen en repareren. Je hebt rondom je woning vaak al genoeg onderhoud en daarom is het fijn dat je de kozijnen alleen even schoon hoeft te maken. Geniet op deze manier lang van je nieuwe kozijnen!

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden