Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kunststof of houten kozijnen

Alle informatie over de keuze voor kunststof of houten kozijnen.

Worden het kunststof of houten kozijnen? Voordat je die keuze kunt maken, is het goed om meer over deze materialen te weten te komen. Hout is bijvoorbeeld heel natuurlijk, maar heeft wel veel onderhoud nodig. Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het is dus maar net waar dat de voorkeur naar uit gaat. In dit artikel leggen we de verschillen tussen kunststof en houten kozijnen uit. Lees het op je gemak door en dan kun je op je gemak een keuze maken die bij jou past.

Duurzame kozijnen kiezen van hout of kunststof

Duurzaamheid speelt de laatste jaren een grote rol en zeker bij het maken van een keuze welke kozijnen je wil voor je woning. Zo dragen houten kozijnen bij aan een duurzame keuze, het draagt namelijk bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Sommige mensen twijfelen ook nog aan aluminium kozijnen. Een houten kozijn moet je vaak verven, maar ook controleren op houtrot en dan repareren. Dit is bij een aluminium kozijn of kunststof kozijn niet nodig. In ieder geval kosten nieuwe kozijnen je veel geld en daarom moet je goed weten wat je wensen zijn. Hardhouten kozijnen hebben misschien je voorkeur, of liever zachthouten kozijnen? Duurzaam kan het allemaal zijn, of dat je nu denkt aan hout of kunststof kozijnen. Het gaat er vooral om dat je het goed bij blijft houden, want goed onderhoud aan de verschillende materiaalsoorten zal de levensduur verlengen.

Kunststof of houten kozijnen

Uitstraling kozijnen

Wat je kozijnen uitstralen, zal mede afhankelijk zijn van de kleur die je kiest. Het is van belang om te weten dat de kunststof kozijnen helemaal gekleurde profielen hebben. Je kiest een kleur en die moet wel aan je wensen voldoen, want het is lastig om die kleur later aan te passen. Bij hout heb je veel meer keuze en kun je later ook de kleur aanpassen, als je er bijvoorbeeld op uit bent gekeken.

Energiezuinige kozijnen

Je hebt bij houten kozijnen en kunststof kozijnen volop keuze. Goed om te weten is dat zowel dubbelglas als tripleglas bij beide soorten mogelijk is. Een van de grote voordelen van kunststof kozijnen is dat hierdoor de energierekening ook lager wordt.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Levensduur houten en kunststof kozijnen

Er is een groot verschil als het gaat over de levensduur van houten of kunststof kozijnen. Meestal hebben de houten kozijnen een langere levensduur, je moet ze dan wel op de juiste manier onderhouden en behandelen. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal, je kunt het repareren, schuren en weer schilderen. De levensduur van kunststof kozijnen is gemiddeld 30/40 jaar. Ze zijn bestand tegen diverse weersinvloeden en vrijwel onderhoudsarm. Maar ze kunnen na verloop van tijd wel broos worden of verkleuren.  

Prijsverschil kunststof of houten kozijnen

De kosten zullen zeker een rol spelen bij je keuze van kunststof of houten kozijnen. Je moet dan niet alleen denken aan de aanschafprijs, maar ook aan het onderhoud, want ook dat kost geld. Om een goed beeld te krijgen van de kosten, moet je ook een afweging maken in dubbel glas of bijvoorbeeld triple glas. Je moet ook nagaan welke kunststof profielen je wil en of je gaat voor een klassieke uitstraling of liever een moderne uitstraling. Periodiek onderhoud is in ieder geval voor alle soorten kozijnen nodig en dan kun je goede isolatiewaarden behouden.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden