Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kunststof of aluminium kozijnen

Ga je voor kunststof of aluminium kozijnen, wij helpen je een keuze te maken.

Je staat voor een keuze, kunststof of aluminium kozijnen. Wat het wordt, hangt af van de wensen die je hebt. Daarom is het verstandig om je goed in te lezen, zodat je weet wat de verschillen zijn tussen kunststof of aluminium kozijnen.

Kunststof of aluminium kozijnen kiezen

Als je nog niet zo goed weet welke kozijnen je wil, zou je ook kunnen denken aan houten kozijnen. Maar de reden dat veel mensen hier niet voor kiezen, is omdat ze veel onderhoud nodig hebben. Dit is misschien ook de reden dat jij de keuze wil maken tussen kunststof of aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan aluminium kozijnen.

Kunststof vs aluminium kozijnen

Voordelen aluminium kozijnen scoren

Het grote gemak van aluminium kozijnen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Meestal hebben deze kozijnen een industriële, moderne of authentieke uitstraling. Aluminium kozijnen zijn erg duurzaam en er zijn veel mogelijkheden op het gebied van design. Ze zijn ook onderhoudsvriendelijk en het is vuilafstotend. De isolatiewaarde is hoog en het is lichtgewicht materiaal. Het is vooral geschikt bij grote raamoppervlakken.

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen onderhouden kost je nauwelijks tijd. Ze zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk. Kunststof heeft een natuurlijke uitstraling en kom je in veel woningen tegen. Je hebt ze in houtlook, maar kunststof kozijnen zijn er ook met een rechte verbinding. Als je voor kunststof gaat, dan is het verstandig om ook voor HR++ of triple glas te kiezen. De isolatiewaarde van kunststof is wel beter dan die van aluminium. Dit wil zeggen dat je meer warmte binnen kan houden en meer kou buiten houdt (dan aluminium kozijnen). De kozijnen zijn dikker.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Kunststof en aluminium kozijnen, mogelijkheden

Beide soorten kozijnen zijn in veel kleuren leverbaar. De veiligheid bij kozijnen is ook van groot belang. Zowel bij aluminium als bij kunststof is dit goed. Het is ook inbraakwerend. De kozijnen beschermen ook goed tegen brandgevaar en het voordeel van kunststof is dat deze ook nog een beetje licht dovend werken. Het voordeel daarvan is dat de brand niet erger wordt (bij houten kozijnen wel). Of dat je nu kunststof kozijnen kiest of aluminium, het gaat erom dat het aan jouw wensen voldoet. De energie efficiëntie is bij beide materialen zeker in orde.

Aluminium of kunststof kozijnen kiezen?

Je hebt nu kunnen lezen wat de voordelen zijn van beide soorten kozijnen. Wat is voor jou het meest geschikt? Alleen jij kunt hierin de juiste keuze maken. Beide materiaalsoorten hebben unieke eigenschappen en kunnen voor jouw woning de beste keuze zijn. De duurzaamheid, isolatiewaarde, levensduur en kosten van kunststof kozijnen zullen hierin ook zeker een rol spelen. Schilderen is bij beide soorten niet nodig, wat je veel tijd en geld zal besparen. Ga op je gemak na welke kozijnen je mooi vindt en laat ze dan op maat maken. Een kozijn kiezen kost daarom even wat tijd, maar je weet dan wel waar je voor kiest. Kunststof kozijnen gaan lang mee, net als aluminium, dat is toch ook hetgeen wat jij wil? Ga daarom na wat de aanschaf je gaat kosten en maak dan je keuze.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden