Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kunststof kozijnen plaatsen

Een stappenplan, de voordelen, kosten en meer.

Wil je kunststof kozijnen plaatsen in je woning? Dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Let wel goed op, want wij raden altijd aan om de kozijnen te laten plaatsen door een specialist. Wanneer je dit zelf doet, kan het zijn dat er dingen misgaan. Maar mocht je veel ervaring hebben en weten wat je doet, dan kan het natuurlijk interessant zijn om zelf het kunststof kozijn te plaatsen. Wij geven je een stappenplan zodat je precies weet hoe dit in zijn werk gaat.

Voorbereidingen voor het plaatsen van een kunststof kozijn

Allereerst is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen zodat je netjes en gestructureerd te werk kunt gaan bij het plaatsen van je kunststof kozijnen. Zorg ervoor dat gordijnen, meubels en andere zaken rondom je werkplek netjes opgeruimd en verwijderd worden. Verzamel daarnaast het juiste gereedschap en dek alles netjes af zodat er niks beschadigd wordt.

Kunststof kozijnen plaatsen

Stappenplan: zelf kunststof kozijnen plaatsen

We hebben een aantal belangrijke stappen voor het plaatsen van kunststof kozijnen voor je op een rij gezet. Doorloop deze stappen wanneer je kozijnen gaat plaatsen. Twijfel je of weet je niet precies wat je moet doen, dan is het slim om een kunststof kozijnenspecialist in te schakelen.

Stap 1: Het oude kozijn verwijderen

De eerste stap is natuurlijk het verwijderen van de oude kozijnen. Dit moet netjes en zorgvuldig gedaan worden. Je wilt voorkomen dat de muur of andere delen beschadigd worden. Het glas en het kozijn kun je voorzichtig verwijderen met het juiste gereedschap. Ruim na het verwijderen van het oude kozijn alles netjes op.

Stap 2: Voorbereiden van de opening

Wanneer het oude kozijn verwijderd is, kun je overgaan naar de volgende stap. Dit is het op de juiste manier voorbereiden van de opening waar het nieuwe kozijn geplaatst zal worden. Mocht er nog geen stelkozijn geplaatst zijn, dan is het nodig om deze eerst te plaatsen. Dit is namelijk de basis voor je kunststof kozijn.

Stap 3: (Indien nodig) stelkozijn plaatsen

Het plaatsen van een stelkozijn is een belangrijke stap. Dit is de fundering van je kozijn. Het is erg belangrijk dat je deze waterpas plaatst, dit dient namelijk als ondergrond. Let er ook goed op dat het stevig geplaatst wordt. Het kunststof kozijn overlapt met het stelkozijn. Dit zorgt ervoor dat alles netjes en op de juiste manier wordt afgesloten. Je wilt natuurlijk dat je kozijn water dicht is!

Stap 4: Kunststof kozijnen plaatsen

Vervolgens kun je het kunststof kozijn gaan plaatsen in de opening. Hiervoor moeten eerst de gaten geboord worden. Hiermee wordt het kozijn uiteindelijk gemonteerd. Let er hierbij wederom op dat alles netjes waterpas staat.

Stap 5: Afwerking en controle

Bij het plaatsen van een kunststof kozijn is het belangrijk dat alles lucht- en waterdicht is. Wanneer dit niet het geval is, kunnen de kunststof kozijnen beschadigen en daarnaast isoleren ze dan ook niet goed. Zorg daarom voor een goede afwerking en controle van je werk.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Kosten van nieuwe kunststof kozijnen plaatsen

Wanneer je zelf de kunststof kozijnen plaatst, zullen de kunststof kozijnen kosten lager zijn dan wanneer je dit laat doen door een specialist. Gemiddeld genomen kun je rekening houden met €250 tot €1000 per vierkante meter. Echter, wanneer je zelf plaatst, zullen de kosten dus aan de lage kant zitten van deze prijsklasse. Uiteraard variëren de kosten op basis van het soort kozijn en de afwerking. Ga je voor nieuwe kozijnen, dan is het slim om je ook te verdiepen in de mogelijkheden qua stalen, aluminium en houten kozijnen, zo kun je een goede keuze maken!

Voordelen van professionele installatie

Hoewel het mogelijk is om kunststof kozijnen zelf te plaatsen, raden wij meestal aan om dit te laten doen door een specialist. Hierdoor weet je zeker dat alles op de juiste manier geregeld wordt. Het is daarnaast erg fijn dat je ook garantie hebt op het moment dat je kiest voor een erkend bedrijf. Je hebt namelijk garantie op de werkzaamheden maar ook op de kozijnen zelf.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden