Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kunststof Kozijnen met triple glas: de voordelen op een rij

Alle informatie over kunststof Kozijnen met triple glas

Wil je nieuwe kozijnen, dan wil je ook de beste keuze maken voor het soort glas. Bij het kiezen van nieuwe kozijnen voor je huis zijn nieuwe kunststof kozijnen met triple glas een uitstekende optie. Het heeft namelijk een hoop voordelen waar je jarenlang van kunt profiteren. Maar zorgt ervoor dat kunststof kozijnen met triple glas zo’n goede keuze zijn? Wij zetten het allemaal op een rij.

1. Uitstekende isolatie met triple glas

Een van de belangrijkste onderdelen voor kozijnen, ramen en deuren, is dat de isolatie goed is. Kunststof kozijnen met triple glas bieden een zeer hoge isolatiewaarde. Vooral ten opzichte van enkelglas is het verschil ernorm. Dit komt doordat triple glas, ook wel driedubbel glas genoemd, uit drie glasplaten bestaat met daartussen isolerende lucht- of gaslagen. Je hebt hierdoor vrijwel geen last van warmteverlies. De stilstaande lucht tussen de drie glasplaten zorgt voor goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en de zomerse hitte buiten. Dit is dan ook eigenlijk gelijk het grootste voordeel van triple glas.

2. Geluidsisolatie

Naast warmte-isolatie biedt triple glas ook uitstekende geluidsisolatie en optimale isolatie. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar voor veel mensen is dit zelfs de voornaamste reden om te kiezen voor triple glas. Woon je aan een drukke weg? Dan zul je merken dat het lawaai van buiten behoorlijk minder zal worden. Het type beglazing dat je kiest heeft dus veel invloed op hoeveel last je hebt van geluid.

3. Duurzaamheid en weinig onderhoud

Kunststof kozijnen staan bekend om hun duurzaamheid en daarnaast dat deze ook nog eens onderhoudsarm zijn. Naast de perfecte isolatie, is dit natuurlijk iets wat veel mensen belangrijk vinden. In vergelijking met houten kozijnen, die regelmatig geschilderd en onderhouden moeten worden, zijn kunststof kozijnen veel eenvoudiger te onderhouden. Ondanks dat er weinig onderhoud nodig is, hebben de kozijnen wel een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen hevig weer, roesten niet en hoeven niet geschilderd te worden. Een simpel schoonmaakbeurtje af en toe is voldoende om ze in topconditie te houden.

Kunststof kozijnen met triple glas

4. Triple glas is erg veilig

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Met een kunststof kozijn en triple glas, zit je dan helemaal goed! Kunststof kozijnen met triple glas beschermen een stuk beter tegen inbraak dan enkel of dubbel glas, de derde glasplaat zorgt er voor dat het glas een stuk sterker is. De extra glasplaat maakt het moeilijker voor inbrekers om het glas te breken, deze veiligheid vinden veel mensen belangrijk.

5. Milieuvriendelijk

Doordat je met kunststof kozijnen en triple glas minder energie verbruikt, draag je bij aan een beter milieu. Onze woningen moeten steeds duurzamer worden, dus het is slim om alvast te kijken naar duurzame opties voor je woning. Triple glas is misschien een stukje duurder, maar de isolatiewaarde is weer een stuk beter. Onderaan de streep zul je er dus zeker van profiteren. Minder energieverbruik betekent namelijk ook minder CO2-uitstoot. Triple glas zorgt dus eigenlijk voor een win-win situatie! Daarnaast zijn moderne kunststof kozijnen vaak recyclebaar, wat ze een duurzame keuze maakt.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

6. Waarde van je woning

Ga je in nieuwe kozijnen investeren, dan wil je natuurlijk dat dit een positieve invloed heeft op de waarde van je woning. Investeren in kozijnen van goede kwaliteit met triple glas kan de waarde van je woning zeker verhogen. Triple glas past mogelijk niet in bestaande kozijnen, vooral niet in houten kozijnen. Daarom is het vaak nodig om volledig nieuwe kozijnen met triple glas te nemen. Potentiële kopers zien de voordelen van goede isolatie en duurzaamheid, dit zorgt ervoor dat je huis aantrekkelijker is voor veel mensen!.

7. Veel mogelijkheden qua uitstraling

Kunststof kozijnen met triple glas kozijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Het mooie is dus dat je het helemaal kunt afstemmen op je wensen en de stijl van je huis. Of je nu een moderne of juist klassieke uitstraling wilt, er is altijd een passend ontwerp te vinden. Door de vele mogelijkheden, past dit bij veel mensen. Dit geeft je de mogelijkheid om je huis een persoonlijke touch te geven zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en prestaties.

Kunststof kozijnen met triple glas hebben dus een hoop voordelen, van verbeterde isolatie, qua warmte en geluid tot duurzaamheid en veiligheid. Wij verwachten dat de komende jaren steeds meer mensen voerstappen op kunststof kozijnen met triple glas om hun wooncomfort te verhogen. Het is zeker een slimme investering voor iedereen die wil investeren in een duurzaam en comfortabel huis!

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden