Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kunststof kozijnen kosten

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

De kosten van kunststof kozijnen in 2024

De kosten van kunststof kozijnen kunnen nog wel eens uiteenlopen. Bijvoorbeeld de grootte, de extra opties en montage hebben allemaal invloed op de prijs. Wat je precies kunt verwachten en hoe de kosten allemaal zijn opgebouwd, vertellen we je hier!

Heb je een ouder huis met kozijnen die veel onderhoud nodig hebben en wil je deze kozijnen vervangen? Of wil jij gewoon nieuwe kunststof kozijnen plaatsen? Kies voor een optie die er niet alleen beter uitziet maar ook makkelijker te onderhouden is! Het vervangen van je oude kozijn zorgt ervoor dat je woning er weer geweldig uitziet, en het is ook nog eens een duurzame keuze. Voordat je een beslissing maakt, is het belangrijk om een helder beeld te hebben van de kosten van nieuwe kunststof kozijnen. Bij ons vind je een uitgebreid overzicht van de kosten die komen kijken bij het investeren in kunststof kozijnen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken!

Kunststof kozijnen kosten

Hoe zijn de kosten van kunststof kozijnen opgebouwd?

Als we goed kijken naar kostenstructuur van kunststof kozijnen, zien we dat deze uit vier onderdelen bestaat. Ten eerste zijn er de arbeidskosten, dit is maar liefst 40% van de totale kosten. Het kost natuurlijk een hoop tijd om meerdere kozijnen te plaatsen. Ook 40%, wordt besteed aan de kosten van het materiaal, uiteraard is dit afhankelijk van de soorten. Je hebt bijvoorbeeld naast kunststof ook houten kozijnen. Daarnaast wordt 10% gebruikt voor het verwijderen van de oude kozijnen en de installatie van de nieuwe. Verder zien we vaak dat 10% ongeveer nog beschikbaar moet zijn voor extra’s en variabelen. De kunststof kozijnen prijzen kunnen dus verschillen.

Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten waar je financieel aan toe bent bij nieuwe kozijnen, en wij hopen dat deze informatie je helpt bij het maken van een goede keuze. Kunststof kozijnen prijzen vergelijken is een goed idee. Vraag eenvoudig een offerte aan bij meerdere vakspecialisten. Je weet hierdoor exact wat je kunt verwachten.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Kosten kunststof kozijnen, dit kun je gemiddeld verwachten

Laten we eens een voorbeeld bekijken in wat je mag verwachten qua prijzen. Een standaard vast kozijn met afmetingen van 100 bij 100 centimeter schommelt qua prijs meestal rond de €150 tot €175. Onder andere de kwaliteit en het merk kunnen invloed hebben op de prijs kunststof kozijnen.

Indien je voorkeur uitgaat naar een type kozijn met meer functionaliteit, zoals een draai-kiepraam, dan dien je rekening te houden met prijzen die ongeveer liggen tussen de €225 en €250 per vierkante meter. Voor een klapraam van 100 bij 80 centimeter bewegen de kosten zich gemiddeld tussen de €200 en €225. Per soort kozijn en type raam, kunnen de kosten dus verschillen.

Het is belangrijk te onthouden dat de genoemde prijzen inclusief beglazing zijn, maar exclusief montagekosten. De kosten voor het materiaal vormen doorgaans ongeveer de helft van de totaalprijs. Denk dus ook aan de kunststof kozijn inclusief montage prijs en neem alle onderdelen goed in overweging voordat je een keuze maakt.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Factoren die de kunststof kozijnen prijzen beïnvloeden

Uiteraard zijn er ook allerlei andere zaken die de totale prijs beïnvloeden. Het is daarom altijd slim om met verschillende aanbieders in gesprek te gaan en de offertes te vergelijken. Je krijgt hierdoor een beter beeld over de mogelijkheden en tarieven.

De kosten voor kunststof kozijnen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld:

  • Type beglazing: Kunststof kozijnen worden standaard geleverd met hr glas, zoals HR++ glas, waarbij de beglazingskosten rond de €80 per vierkante meter liggen. Wij adviseren altijd om te gaan voor een zo goed mogelijke optie, je kunt hierdoor namelijk flink besparen op de energierekening. Kies dus minimaal voor dubbel glas. Opteren voor HR+++ glas (triple glas) verhoogt de isolatiewaarde en de prijs naar ongeveer €100 – €120 per vierkante meter. En wie wilt nu geen uitstekende isolatie?
  • Extra werkzaamheden: Moet het oude kozijn vervangen worden? Of zijn er extra werkzaamheden nodig door maatwerk of iets dergelijks, dan kan de prijs nog wel eens hoger uitvallen. Laat je dus goed informeren over de extra kosten.
  • Arbeidskosten: Deze kosten dragen voor een groot deel bij aan de totale prijs. Dit is iets wat je bij het eenvragen van offertes goed moet vergelijken! Aangezien elke vakman een ander uurtarief hanteert, zullen de arbeidskosten variëren.
  • Extra opties: De keuze voor aanvullende elementen zoals beter hang- en sluitwerk, een hor of een ventilatierooster zorgt voor een stijging in zowel de arbeids- als materiaalkosten. Zo kost een ventilatierooster van 60 centimeter breed gemiddeld tussen de €40 en €90 (exclusief montage), terwijl een hor van 60 bij 60 centimeter zonder montageprijs varieert tussen €65 en €90.
  • Voorrij- en afvoerkosten: Deze kosten zijn afhankelijk van de vakman en het bedrijf. De voorrijkosten variëren, en ook voor het verwijderen van oude kozijnen kan een extra bedrag in rekening worden gebracht.

Deze richtprijzen en factoren bieden een gedetailleerd beeld van wat je kunt verwachten bij het investeren in kunststof kozijnen. Je kunt online op zoek gaan naar goedkope kozijnen bij diverse leveranciers. Vraag bij voorkeur altijd even een aantal offertes op om de kunststof kozijnen prijzen in kaart te brengen.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Kosten van kunststof kozijn verlagen

Gelukkig zijn er nog een aantal manieren om de prijzen van kozijnen te verlagen. Ten eerste kun je op zoek gaan naar goedkopere aanbieders met lage prijzen. Voor de exacte prijs kun je beter even een offerte aanvragen. Je zou daarnaast kunnen kiezen voor een vlak kunststof profiel. Dit is over het algemeen de meest betaalbare optie. Door te kiezen voor kunststof of aluminium kozijnen kun je op de lange termijn ook besparen op schilderwerk en onderhoudskosten.

Daarnaast kun je met isolerende maatregelen zoals hoogrendementsglas jaarlijks tussen de € 200 en € 500 besparen op energiekosten. En wist je dat er subsidies beschikbaar zijn bij het RVO? Ook hier kun je aanzienlijke kosten mee besparen. Bovendien bieden flexibele betalingsregelingen en bouwdepots ruimte om je budget goed te plannen. Verder kun je nog investeren in kozijnen met een lange levensduur en onderhandelen over montagekosten. Bedrijven rekenen namelijk aardig wat kosten hiervoor. Tot slot kun je vaak extra kortingen krijgen bij hogere aankoopbedragen of via aannemers.

Met deze tips kun je de totale kosten van kozijnen aanzienlijk verminderen. Op zoek naar de prijzen van kunststof kozijnen bij jou in de buurt? Voor de exacte kosten kun je altijd een offerte opvragen. Waar wacht je nog op?