Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kunststof kozijnen inclusief montage

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen inclusief montage?

Wil je nieuwe kunststof kozijnen? Dan is het verstandig om te gaan voor een kunststof kozijn inclusief montage! Je weet dan zeker dat alles volledig voor je wordt geregeld van A tot Z. Veel mensen vragen zich af wat kunststof kozijnen kosten. Uit een vergelijking van verschillende aanbieders blijkt dat prijzen aanzienlijk kunnen variëren. Juist daarom is het altijd verstandig om verschillende offertes goed met elkaar te vergelijken.

De kosten voor kunststof kozijnen zijn afhankelijk van diverse factoren zoals afmetingen, het aantal ventilatieroosters, draaiende delen, bijkomende werkzaamheden, afwerking, insectenhorren en het type voordeur. Ook de keuze voor nieuwe vensterbanken tijdens de afwerking speelt een rol. Daarnaast zijn de materialen en dergelijke ook van invloed.

Installatiekosten van kunststof kozijnen

Bij sommige leveranciers kun je besparen op installatiekosten, bijvoorbeeld wanneer kunststof kozijnen direct over oude houten kozijnen worden geplaatst. Dit is dan ook de reden dat het altijd verstandig is om nieuwe kozijnen inclusief montage te nemen. Je zult zien dat de complete kosten een stuk lager zijn. Daarnaast is het ook altijd slim om even te informeren naar de mogelijkheden voor subsidies voor kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen inclusief montage

Totale kosten van kunststof kozijnen inclusief montage voor een woning

Overweeg je hoogwaardige kunststof kozijnen voor je gehele woning? De totale kosten variëren meestal tussen de €15.000 en €20.000 voor een standaard rijtjeshuis met ongeveer 10-15 vierkante meter aan kozijnen. Uiteraard kan dit natuurlijk wel verschillen als je speciale wensen hebt, of als er extra werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Deze schatting zijn voor de kozijnen inclusief montage, BTW, afwerking aan zowel binnen- als buitenkant, HR++ glas en het verwijderen van het oude materiaal. Let wel goed op dat je altijd kijkt naar de totaalprijs.

Kosten kunststof kozijnen vergeleken met ander materiaal

De prijs van kunststof kozijnen is over het algemeen voordeliger in vergelijking met andere materialen. Gemiddeld variëren de kosten voor kunststof kozijnen tussen € 750 en € 1.000 per vierkante meter. In contrast: houten kozijnen vallen gemiddeld tussen de € 850 en € 1.200 per vierkante meter, terwijl aluminium en stalen kozijnen vergelijkbaar geprijsd zijn. De gemiddelde kosten van deze materialen variëren tussen € 850 en € 1.100 per vierkante meter voor aluminium en € 900 tot € 1.300 per vierkante meter voor staal. Over het algemeen zijn de kunststof kozijnen prijzen dus een aantrekkelijkere optie in termen van kosten. Dus, wil jij je bestaande kozijnen vervangen voor duurzame kunststof kozijnen? Laat dan nieuwe kunststof kozijnen plaatsen en geniet van een lange levensduur.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Hoe kun je besparen op de kosten van nieuwe kozijnen?

Het vergelijken van offertes kan aanzienlijk in de kosten schelen. Net zoals met andere kosten voor een verbouwing, zul je merken dat voor kozijnen de tarieven ook nog wel eens uiteen kunnen lopen. Leveranciers bieden vaak goedkope kozijnen aan wanneer ze weten dat ze concurreren om een opdracht. Probeer hier dan ook gebruik van te maken. Zorg ervoor dat de gekozen leverancier aangesloten is bij een erkende brancheorganisatie, zoals de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG). Dit is iets wat je direct een stuk meer zekerheid geeft, zowel op de kwaliteit van de materialen als de installatie. Op die manier kun je de juiste kunststof kozijnen bestellen tegen eerlijke prijzen.

Een andere manier om te besparen is door zelf bepaalde afwerkingen te doen, zoals het plaatsen van kantlatten en het repareren van vloer- en stucwerk. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent, je wilt immers geen schade veroorzaken. Veel bedrijven besteden dit soort werkzaamheden uit, dus door het zelf te doen kun je flink besparen. Je kunststof kozijnen vervangen kun je beter uitbesteden aan een professional. Zo wordt het goed gemonteerd en krijg je de allerbeste kwaliteit.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je een weloverwogen keuze maken en mogelijk besparen op de aanschaf en installatie van kunststof kozijnen voor jouw woning.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Welke onderdelen hebben invloed op de prijs van een kunststof kozijn

Bij de aanschaf van hoogwaardige kunststof kozijnen spelen verschillende factoren een rol in de bepaling van de prijs. Aangezien er zoveel mogelijkheden zijn, is het logisch dat ook de kosten nogal kunnen verschillen. Hieronder hebben wij een aantal van de belangrijkste punten op een rij gezet.:

 • Het profiel: Eenvoudigere profielen leiden tot lagere kosten, dit is voor een groot deel bepalend wat de kosten zijn.
 • Maatvoering: Standaardmaten zijn voordeliger dan maatwerk. Echter is dit natuurlijk niet altijd mogelijk.
 • Hang- en Sluitwerk: Wederom iets waarbij veel mogelijkheden zijn en wat dus behoorlijk wat invloed kan hebben.
 • Termijn: Heb je haast met de plaatsing? Dan kan het zijn dat de kosten een stukje hoger zijn
 • Ventilatie: Het toevoegen van ventilatieprofielen brengt extra kosten met zich mee.
 • Horren: Het integreren van horren verhoogt de prijs. Echter is dit wel iets waarover je kunt onderhandelen.
 • Type glas: De keuze tussen dubbel glas en driedubbel glas heeft invloed op de prijs. Echter verdien je dit vaak weer terug doordat je woning energiezuiniger is.
 • Raamtype: Een draaikiepraam is over het algemeen duurder, terwijl vast glas de meest budgetvriendelijke optie is.
 • Kleurkeuze: Specifieke kleuren, zoals antraciet, kunnen de prijs beïnvloeden.

Extra kostenfactoren

Naast bovenstaande aspecten zijn er ook andere elementen die de kosten kunnen beïnvloeden:

 • Materiaalkeuze: Een overstap naar een ander materiaal, zoals staal, kan de prijs significant verhogen. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan aluminium kozijnen.
 • Montagematerialen: Deze zijn noodzakelijk voor de installatie en kunnen de kosten opdrijven, bij verschillende soorten kozijnen kan dit weer anders zijn.
 • Extra opties en afwerkingen: Opties zoals ingebouwde rolluiken of kunststof luiken kunnen de totaalprijs verhogen, ook de beveiliging van je kozijnen hebben hier invloed op.
 • Voorrijkosten: De afstand tussen je woning en het installatiebedrijf beïnvloedt de voorrijkosten. Bij bepaalde bedrijven zul je hier geen last van hebben, maar het is wel goed om te checken. Sommige bedrijven hanteren vaste tarieven binnen een bepaalde straal van hun locatie.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Kosten voor het vervangen van kozijnen

Het vervangen van oude kozijnen door nieuwe valt qua kosten vaak vergelijkbaar uit met de installatie van geheel nieuwe kozijnen. Per situatie zien we dat het behoorlijk kan verschillen wat de tarieven zijn. Daarom is een maatwerk offerte erg belangrijk. De voorbereidende werkzaamheden, zoals het oude kozijn verwijderen of het gereedmaken voor nieuwe, wegen zwaar in de offerte. De vervanging van meerdere kozijnen in bestaande bouw is doorgaans een stukje duurder dan bij nieuwbouw. Er zijn namelijk meestal extra werkzaamheden nodig. Verder liggen de kosten voor het vervangen van aluminium of stalen kozijnen hoger dan voor houten of kunststof kozijnen.

Doordat de kunststof varianten een uitstekende isolatie bieden, profiteer je ook nog van een lagere energierekening. Deze energiebesparende maatregelen zorgen dus voor veel voordelen! Ook als je woning afwijkende maten heeft, kun je door middel van maatwerk de perfecte aansluiting vinden. Of het nu gaat om openslaande deuren, of een vast raam, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vraag een offerte aan als je meer informatie wilt over de gemiddelde kostprijs.

Een keuze maken

Wil jij momenteel je kunststof kozijnen vervangen of juist nieuwe kunststof kozijnen plaatsen? Goed idee. Kijk dan goed naar wat je krijgt voor je geld en wat je kunt uitgeven. Kunststof kozijnen kopen is vaak het voordeligst en bieden toch goede isolatie. Kunststof kozijnen gaan nu eenmaal lang mee. Kunststof kozijnen inclusief montage zijn een goede optie, er zijn ook nog eens aantrekkelijke subsidiemogelijkheden beschikbaar. Vraag dus snel een offerte aan!

Wil je liever iets dat er traditioneel uitziet, dan is hout mooi, maar bedenk wel dat dit meer onderhoud vraagt. Aluminium en staal gaan lang mee, maar zijn meestal wat duurder vergeleken met de kunststof kozijnen prijs. Denk na over wat je nodig hebt, wat je wilt uitgeven en hoe lang de kozijnen mee moeten gaan. Door offertes te vergelijken, te onderhandelen over de prijs en een goede installateur te kiezen, kun je binnen je budget blijven en toch kwaliteit in huis halen. Kies de juiste kozijnen en laat je indien nodig adviseren door een professional!