Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Kozijnen, informatie en advies

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Hoogwaardige kozijnen voor ramen en deuren verhogen niet alleen de charme van je huis, maar helpen ook je energierekening te verlagen. Het kan natuurlijk nog best wel eens lastig te vinden om goede informatie te vinden over kozijnen, daarom helpen wij jou om snel een goede keuze te maken! Op onze website bieden we naast inspiratie tevens raadgeving over de diverse opties voor kozijnen, inclusief informatie over kosten, plaatsing en het onderhoud ervan. Klaar om stappen te zetten? Verkrijg geheel vrijblijvend offertes afgestemd op jouw specifieke behoeften via onze offerte sectie.

Of het nu gaat om kunststof schuifpuien, vaste ramen met triple glas of een ander kozijn met moderne uitstraling, je vindt snel een specialist voor je klus.

Verschillende typen kozijnen

Vind je het lastig om een keuze te maken uit het brede assortiment kozijnen? Er zijn een hoop verschillende soorten kozijnen te verkrijgen. We zetten de populairste typen kozijnen voor je op een rij:

Raamkozijnen

Er bestaan meerdere uitvoeringen van raamkozijnen:

 • Vaste kozijnen: perfect als je zoekt naar kozijnen die niet open kunnen. Wij zien dat mensen veelal voor deze vorm van kozijnen kiezen. Deze zijn voordeliger dan andere soorten omdat er geen behoefte is aan scharnieren of sloten en ze eenvoudiger te installeren zijn.
 • Draai-kiepkozijnen: met een draai-kiepkozijn kun je een kamer gemakkelijk ventileren. Je hebt de mogelijkheid het kozijn te kiepen of helemaal open te draaien voor frisse luchttoevoer.
 • Valraamkozijnen: deze kozijnen zijn eveneens geschikt voor ventilatie en worden vaak geplaatst in natte ruimtes zoals badkamers en WC’s.

Deurkozijnen

Zowel binnendeuren als buitendeuren vereisen een passend kozijn. In sommige gevallen moeten deze op maat gemaakt worden, maar over het algemeen zijn hier standaard modellen en maten bij. Gezien deuren vaak geopend en gesloten worden, is het essentieel om te kiezen voor robuuste, nauwkeurig geïnstalleerde deurkozijnen. Er zijn kozijnen beschikbaar voor alle typen deuren, waaronder draaideuren, schuifdeuren, en inbraakveilige deuren. Er zijn dus verschillende mogelijkheden en je kunt er zelf een samenstellen.

Schuifpuien

Met een schuifpui creëer je een naadloze overgang tussen je woning en je tuin of buitenruimte. Hierin zijn de mogelijkheden echt eindeloos, vooral qua look en feel van de schuifpui. Een schuifpui brengt meer natuurlijk licht binnen en stelt je in staat om van het mooie weer te genieten zonder de deur uit te gaan. Door de grote glasoppervlakken is een stevig en kwalitatief hoogwaardig kozijn cruciaal.

Dakdekker

Materialen voor nieuwe kozijnen

Bij de keuze voor nieuwe kozijnen, of het nu gaat om ramen, deuren of schuifpuien, sta je voor de beslissing uit welk materiaal deze gemaakt moeten zijn. Dit is een belangrijk onderdeel dus het is noodzakelijk om je hierin goed te verdiepen zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld kunststof kozijnen kopen, maar ook houten kozijnen zijn erg in trek. Hieronder een overzicht van de beschikbare materialen en hun kenmerken:

Kunststof Kozijnen

Kozijnen van kunststof blinken uit in duurzaamheid, bieden een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit en isoleren uitzonderlijk goed. Het is dan ook logisch dat een kunststof kozijn verreweg de meest populaire keuze is, vooral vanwege de lange levensduur. Veel mensen vragen hier een offerte voor aan om te zien wat de kosten zijn. Ze vergen bovendien minimale onderhoudsinspanningen; een regelmatige reiniging met lauw water en een mild reinigingsmiddel is voldoende. Nieuwe kunststof kozijnen zijn functioneel, en een erg populaire keuze bij nieuwbouwwoningen, maar ook wanneer mensen hun kozijnen laten vervangen. Er is een ruime keuze aan kunststof kozijnen, variërend in kleur en zelfs met een houtachtige afwerking voor die authentieke look. Je kunt kiezen voor kozijnen op maat voor het beste resultaat. Ontdek meer over de varianten en kosten van kunststof kozijnen.

Houten kozijnen

Een houten kozijn straalt warmte en natuurlijkheid uit en kunnen worden aangepast aan elke stijl van woning. Vooral bij klassieke en landelijke woningen zien we deze soort kozijnen veel. Dit creëert een klassieke uitstraling. Hardhouten kozijnen bieden uitstekende isolatiewaarden, zowel voor warmte als geluid. Er is een breed scala aan houttypes, kleuren en texturen beschikbaar. Houd er rekening mee dat een houten kozijn meer onderhoud vereist dan andere materialen zoals kunststof of metaal. Periodiek schilderen, beitsen of vernissen is noodzakelijk om ze in topconditie te houden en ze goed te onderhouden. Ben jij ook op zoek naar een maatwerk kozijn? Je kunt deze kozijnen bestellen op onze website.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen op maat kenmerken zich door hun lichte gewicht en grote stevigheid, waardoor ze ideaal zijn voor het realiseren van grote glaspartijen met slanke profielen. Deze materiaalkeuze staat garant voor duurzaamheid en een verfijnde uitstraling, is bestand tegen roest en vraagt weinig onderhoud. De keuzevrijheid in kleuren, afwerkingen en glansniveaus is groot, zodat je altijd aluminium kozijnen vindt die bij jouw wensen passen. Lees verder over de soorten en prijzen van aluminium kozijnen.

Stalen kozijnen

Voor een industriële look zijn stalen kozijnen een uitstekende keuze. Dit materiaal is zeer robuust en levensduur lang, met de mogelijkheid tot het creëren van unieke constructies, zoals gebogen lijnen en decoratieve details. Deze luxe en veelzijdigheid komen echter met een prijs; stalen kozijnen behoren tot de duurdere opties op de markt.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Kosten voor kozijnen in 2024

De investering in kozijnen varieert aanzienlijk, met prijzen die uiteenlopen van gemiddeld € 250 tot € 2.200 per vierkante meter (exclusief btw, inclusief montage). Voor het vervangen van raam- en deurkozijnen in een rijtjeshuis liggen de kosten tussen de € 7.500 en € 15.000 (exclusief btw, inclusief montage). Kies je voor een vrijstaande of halfvrijstaande woning, dan dien je uit te gaan van een bedrag tussen de € 15.000 en € 30.000 (exclusief btw, inclusief montage). Diverse factoren beïnvloeden de uiteindelijke prijs:

 • Materiaalkeuze: de keuze van het materiaal heeft de grootste invloed op de prijs. Kunststof is bijvoorbeeld 10 tot 15% voordeliger dan hout, en zelfs tot 30% goedkoper dan aluminium.
 • Grootte: zoals verwacht, kosten grotere raampartijen meer dan kleinere. De afmetingen van de kozijnen spelen dus een significante rol in de prijsbepaling.
 • Kozijntype: een vast kozijn is voordeliger dan een draai-kiepraam. Een schuifpui vertegenwoordigt doorgaans de hoogste kostenpost voor een huis.

Geïnteresseerd in een de exacte kosten voor jouw project? Vraag vrijblijvend offertes aan.

Kies je voor maatwerk kozijnen, dan sluiten deze helemaal perfect aan bij je woning. Verder is het fijn dat je alle opties zelf kunt kiezen. Van draaiende deuren tot horren die op maat worden gemaakt, je kunt het allemaal op maat samenstellen. Vraag vandaag nog een online kozijnen offerte aan! Je vind alle specialisten die aantrekkelijk geprijsd zijn!

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Soorten beglazing

Bij het plaatsen of vervangen van kozijnen is de isolatiewaarde van de beglazing essentieel. Hieronder vind je een opsomming van de verschillende soorten isolatieglas:

 • Dubbel glas: tegenwoordig als verouderd beschouwd, met een U-waarde van 2,9 W/m²K en niet meer aanbevolen voor optimale thermische of akoestische isolatie. Deze soort glas wordt erg veel gebruikt.
 • Hoogrendementsglas (HR): dit glas biedt tot driemaal betere isolatie dan standaard dubbel glas, met een U-waarde van 2,0 W/m²K.
 • HR+ glas: met een U-waarde van 1,6 W/m²K, biedt dit type glas betere akoestische en thermische isolatie dan het standaard HR glas.
 • HR++ glas: momenteel de norm voor zowel renovatie als nieuwbouw, met een U-waarde van 1,1 W/m²K.
 • Driedubbel glas (HR+++): vooral aanbevolen voor nieuwbouw of intensieve energierenovaties, met de hoogste isolatiewaarden van 0,6 W/m²K. Deze soort glas kun je zien als de beste als het gaat om duurzaamheid en besparen op je energierekening.

TIP: Een deel van je investering kan worden terugverdiend via de ISDE subsidie, mits de beglazing een minimale U-waarde van 1,2 W/m²K heeft. Voor driedubbel glas ligt deze waarde zelfs op minimaal 0,7 W/m²K.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Kozijnen inmeten

De kozijnen moeten goed opgemeten worden om te zorgen dat ze precies in de opening van de muur passen. Een specialist kan dit voor jou doen, maar het is gelukkig niet zo moeilijk. Eerst wordt er gekeken of de hoeken van de opening in de muur wel echt haaks zijn. Hierbij wordt er gekeken of ze precies 90 graden zijn. Dan worden de hoogte en breedte op op een paar plekken gemeten, zoals de hoeken en het midden.

De kleinste maten worden opgeschreven; die zijn nodig voor je kozijn. Als de opening niet helemaal haaks is, kan dat worden aangepast met een lange waterpas en een hoekmeter. Op deze manier ontstaat er een mooi vierkant. Vervolgens trek je de ruimte af die je nodig hebt om het kozijn te stellen van de maten die je hebt opgeschreven. Hoeveel ruimte er nodig is, hangt af van hoe groot de opening is. Voor kozijnen met een randje moet er nog rekening gehouden worden met hoe grootte ervan. Dat kan weerverschillen per materiaal en type kozijn. Als je het niet zeker weet, vraag ons dan gerust om advies.

Installatie en onderhoud

Uiteraard is het belangrijk dat de kozijnen goed geplaatst worden. Daarom is een professionele kozijnen installateur erg belangrijk. De montage van kozijnen door een professional omvat doorgaans deze stappen:

 1. Verwijderen van oude kozijnen
 2. Waterpas plaatsen van nieuwe kozijnen
 3. Isoleren en afstellen van de kozijnen
 4. Afwerken en netjes afkitten van de kozijnen

Na installatie is regelmatig onderhoud nodig om de kozijnen in optimale staat te houden. Hierin kan een specialist je goed adviseren. Voor kunststof, aluminium en stalen kozijnen is dit onderhoud beperkt; een reiniging 2 tot 4 keer per jaar met een zachte doek en mild reinigingsmiddel volstaat. Houten kozijnen vragen iets meer aandacht en dienen elke 5 jaar behandeld te worden met beits, vernis of verf om hun levensduur te maximaliseren. Er zijn dus verschillende opties en de keuze is afhankelijk van welke eigenschappen jij belangrijk en mooi vind. Weet je niet zeker welke kozijnen jij moet laten plaatsen? Neem dan even contact met ons op voor advies!