Kosten warmtepomp bestaande woning
Meer informatie over een warmtepomp in een bestaande woning plaatsen en de bijkomende kosten.
Ben je van plan een warmtepomp in je bestaande woning te laten plaatsen? Dan wil je van tevoren duidelijkheid over de kosten en natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn van een warmtepomp in een bestaande woning. Wanneer je weet wat de mogelijkheden en kosten zijn, kun je bepalen of een warmtepomp in je bestaande woning een goede investering is. Dit is handig om te weten wanneer je je woning wilt verduurzamen. Wij vertellen je daarom welke pomp geschikt is voor een bestaande woning, of je woning geschikt is en natuurlijk wat de kosten zullen zijn.
Welke warmtepomp is geschikt voor bestaande woningen?
Er zijn verschillende soorten warmtepompen te verkrijgen, van lucht-water warmtepompen tot grond-water warmtepompen of zelfs hybride warmtepompen. Maar welke warmtepomp is geschikt voor een bestaande woning? Dit hangt af van verschillende factoren. Je kunt kiezen voor een hybride warmtepomp, maar ook voor een volledig elektrische warmtepomp. Welke optie het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren door een installateur.
Nieuwe hybride warmtepomp met de huidige CV-ketel
Als je een CV-ketel hebt die in goede staat is, dan kun je kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze werkt namelijk samen in combinatie met je huidige CV-systeem. Vandaar dat een hybride warmtepomp in veel situaties geschikt is voor plaatsing in een bestaande woning.
Wat kost een warmtepomp voor een bestaande woning?
Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van een warmtepomp in een bestaande woning. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €5.000 en €15.000 voor een volledige installatie. Kies je voor een hybride warmtepomp, dan zijn de kosten anders dan bij een bodem-water warmtepomp. Het is daarom verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende soorten warmtepompen, zodat je daarna offertes kunt vergelijken van verschillende installateurs. De kosten kunnen namelijk hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest.
Tot 40% goedkoper
Gratis offertes vergelijken
Onafhankelijk advies
Snel een vakman gevonden
Zelf zoeken
Hogere tarieven
Geen zekerheid
Duurt langer
Minder betrouwbaar
Wanneer is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?
Het is ook belangrijk om te kijken of jouw woning überhaupt geschikt is voor het plaatsen van een warmtepomp. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je altijd rekening mee moet houden. Als je woning nog niet geschikt is, kan het zijn dat er aanpassingen gedaan moeten worden, wat natuurlijk weer extra kosten met zich mee kan brengen. Wij hebben een aantal factoren op een rij gezet waaraan je woning moet voldoen voordat je een warmtepomp laat plaatsen:
- In het ideale geval is je woning al goed geïsoleerd.
- Je hebt minimaal dubbelglas.
- Er is genoeg ruimte beschikbaar om de warmtepomp te plaatsen.
Voldoe je aan deze eisen, dan is het mogelijk om een warmtepomp te plaatsen. Wil je exact weten wat de kosten zijn voor een warmtepomp in jouw woning? Vraag dan een offerte aan.
Offerte aanvragen via Vakma
Tot 40% goedkoper
Gratis offertes vergelijken
Onafhankelijk advies
Snel een vakman gevonden