Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Keuken wrappen?

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Keuken wrappen is de efficiënte manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven. Wat houdt het precies in, wat zijn de voordelen, en hoe pak je het aan? Dit artikel biedt antwoorden, tips en laat zien wanneer het inschakelen van een professional een slimme keuze is.

Belangrijkste punten

 • Keuken wrappen is een kostenefficiënte en milieuvriendelijke manier om bestaande keukenelementen een nieuwe uitstraling te geven met behulp van speciale wrapfolie.
 • Verschillende soorten folie zoals matte, hoogglans en folies met structuur of opdruk bieden diverse ontwerpmogelijkheden om de keuken naar persoonlijke smaak aan te passen.
 • Voor een optimaal en langdurig resultaat is het van belang een goede voorbereiding te treffen, zorgvuldig de juiste materialen en technieken te gebruiken en adequaat onderhoud te plegen aan de gewrapte keuken.
Keuken wrappen

Keuken wrappen: de basis

Keuken wrappen is een populaire keuze onder mensen die hun keuken een nieuwe uitstraling willen geven zonder dat ze een grote verbouwing hoeven te ondergaan. Maar wat is het precies en waarom zou je ervoor kiezen?

Wat is keuken wrappen?

Keuken wrappen is het aanbrengen van speciale interieur wrapfolie op de bestaande deuren, fronten en lades van je bestaande keuken. Hierdoor krijgt je keuken een compleet nieuwe look zonder dat je nieuwe keukenkastjes hoeft aan te schaffen en ziet het er nieuw uitziet. Het mooie aan deze methode is dat je de keuken precies zo kunt maken als je zelf wilt. Of je nu gaat voor een moderne look met matte folie, een luxueuze uitstraling met hoogglans folie of een natuurlijke look met houtlook folie, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Waarom kiezen voor keuken wrappen?

Het grootste voordeel van keuken wrappen is dat het een stuk voordeliger is dan het kopen van een nieuwe keuken. Daarnaast is het een snelle en eenvoudige methode om je keuken een nieuwe look te geven. Ook biedt het een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, van het uiten van persoonlijke creativiteit tot het kiezen uit diverse designs.

Bovendien is keuken wrappen een milieubewuste keuze omdat het bestaande materialen een nieuw leven inblaast en zo bijdraagt aan het verminderen van afval.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes vergelijken

3. Vakman
kiezen

Soorten folie voor keuken wrappen

Bij het wrappen van je keuken kun je kiezen uit verschillende soorten folie. Ieder soort folie heeft zijn eigen uitstraling en voordelen.

Laten we eens kijken naar de meest populaire soorten folie voor keuken wrappen.

Matte folie

Matte folie, ook wel bekend als wrap folie, is een populaire keuze voor keuken wrappen. Dit type folie absorbeert licht, wat zorgt voor een zachte, rustige uitstraling zonder reflecties. Het is ideaal voor een moderne, strakke keukenstijl.

Bovendien is matte folie verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat je de keuken precies zo kunt maken als je zelf wilt.

Hoogglans folie

Hoogglans folie is een andere veelgebruikte folie voor het wrappen van keukens. Deze folie heeft de volgende voordelen:

 • Het reflecteert licht, waardoor je keuken er helder en ruimtelijk uitziet.
 • Het geeft je keuken een luxueuze, verfijnde uitstraling.
 • Hoogglans folie past goed in moderne keukens.
 • Het is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Folie met structuur of opdruk

Voor wie houdt van een unieke look, zijn er folies met voelbare structuur of opdruk. Deze folies hebben prints, patronen en texturen die lijken op materialen zoals hout, beton of marmer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook folie voor een stoere, industriële uitstraling, of een houtlook folie voor een natuurlijke, warme sfeer.

Keuken wrappen in houtlook

Keuken wrappen door een professional

Hoewel het mogelijk is om zelf je keuken te wrappen, kan het ook een goed idee zijn om een professional in te schakelen. Een vakman heeft de ervaring en kennis om de folie perfect aan te brengen. Bovendien krijg je vaak garantie op het werk.

Voordelen van een vakman

Een professional kan het wrappen van je keuken vaak binnen één dag realiseren, waardoor je snel kunt genieten van je vernieuwde keuken. Bovendien kunnen zij eventuele schade aan de folie eenvoudig en gericht herstellen, bijvoorbeeld door slechts één kastje of een kleiner deel te repareren.

Hoe vind je een betrouwbare vakman?

Een betrouwbare vakman vinden voor het wrappen van je keuken is niet altijd eenvoudig. Gelukkig zijn er platforms zoals Zoofy waar je gemakkelijk vakmensen kunt vinden en vergelijken. Deze vakmannen hebben hoge scores voor betrouwbaarheid en professionaliteit, waardoor je verzekerd bent van een goed resultaat.

Veelgemaakte fouten en hoe ze te voorkomen

Bij het wrappen van een keuken en de bijbehorende kastjes kunnen er een aantal fouten gemaakt worden. Door je bewust te zijn van deze valkuilen, kun je voorkomen dat je ze zelf maakt.

Verkeerde folie kiezen

Een veelgemaakte fout is het kiezen van de verkeerde folie. Dit kan leiden tot teleurstellende resultaten, zoals een mismatch met de keukenstijl of onvoldoende duurzaamheid voor de gebruiksintensiteit.

Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar de verschillende soorten folie en kies de folie die het beste bij jouw wensen en keuken past.

Onvoldoende voorbereiding

Een andere veelgemaakte fout is onvoldoende voorbereiding. Hierdoor kan de folie niet goed hechten en kunnen er luchtbellen ontstaan.

Zorg ervoor dat de keukenoppervlakken schoon, droog en vrij van vet of vuil zijn voordat je begint met het aanbrengen van de wrap en het wrappen.

Slechte afwerking

Een slechte afwerking kan het strak resultaat van je harde werk tenietdoen. Het is belangrijk om de folie goed aan te drukken op de randen om te voorkomen dat deze loslaat. Ook moet je zorgvuldig snijden om te voorkomen dat je de keukenkastjes beschadigt of rimpels in de folie maakt.

Snel de beste keuken wrapper vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de keuken wrapper die het beste past bij jouw opdracht.

Onderhoud en levensduur van gewrapte keukens

Hoewel het wrappen van je keuken een relatief eenvoudige en betaalbare manier is om je keuken een nieuwe look te geven, is het ook belangrijk om te weten hoe je voor je gewrapte keuken moet zorgen om deze zo lang mogelijk mooi te houden.

Onderhoudstips

Voor het onderhouden van je gewrapte keuken, kun je gewoon normale schoonmaakmiddelen gebruiken. Echter, je moet oppassen met:

 • schuursponzen
 • bijtende middelen
 • zuren
 • chloor- of bleekhoudende middelen

Deze kunnen de folie beschadigen. Voor het schoonmaken kun je het beste een zachte doek en warm water gebruiken.

Levensduur van wrapfolie

Als je goed voor je gewrapte keuken zorgt, kan de folie gemiddeld 5 tot 10 jaar meegaan. Als de folie professioneel wordt aangebracht, kan de levensduur zelfs oplopen tot minstens 7 jaar en vaak zelfs langer. Onder normale gebruiksomstandigheden kan de levensduur van keukenwrapfolie zelfs de 10 jaar overstijgen.

Keuken wrappen is een betaalbare en veelzijdige manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven. Of je nu kiest voor een doe-het-zelf aanpak of het inschakelen van een professional, met de juiste voorbereiding en materiaalkeuze kun je een prachtig resultaat bereiken. En met goed onderhoud kun je jarenlang genieten van je vernieuwde keuken.

Vraag een offerte aan!

1. Aanvraag indienen

2. Offertes vergelijken

3. Vakman kiezen