Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Installateur warmtepomp

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

De installatie van een warmtepomp is best lastig en moet gedaan worden door een vakman die gespecialiseerde kennis en ervaring heeft. Niet alleen voor de installatie, maar ook voor goed advies. Door te kiezen voor een erkende installateur verzeker je jezelf van een hoogwaardige warmtepomp en een professionele installatie. Wij geven je informatie om de beste installateur voor jouw warmtepomp te selecteren en waarop je moet letten tijdens dit proces. Doe altijd goed onderzoek voordat je met iemand in zee gaat.

De juiste installateur voor jouw warmtepomp

Gezien de complexiteit van het installeren van een warmtepomp, is het altijd slim te werken met een gecertificeerde installateur. Je wilt niet dat iemand zonder ervaring je warmtepomp komt installeren. Een professionele vakman is altijd noodzakelijk. Dit garandeert een vlekkeloze installatie en afstelling van je systeem. Een gecertificeerd installateur voorziet je daarnaast van advies op maat betreffende de optimale warmtepomp voor jouw specifieke situatie, woning en budget.

Installateur warmtepomp

Het kiezen van de geschikte warmtepomp installateur

Het selecteren van de juiste installateur voor je warmtepomp is belangrijk maar kan ook nog wel eens lastig zijn. Maar hoe vind je de perfecte match? Hieronder enkele tips:

  • Specialisatie: Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar. Vaak zien we dat een installateur is gespecialiseerd in een bepaald type warmtepomp De installatie van een geothermische warmtepomp verschilt bijvoorbeeld flink ten opzichte van die van een lucht-lucht warmtepomp. Controleer ook of de installateur over de nodige certificering beschikt. Dit kan weer belangrijk zijn als je in aanmerking wilt komen voor een subsidie.
  • Offertes vergelijken: Ook de kosten kunnen flink uiteenlopen. Begin met het aanvragen en vergelijken van offertes van verschillende installateurs. Let daarbij niet alleen op de prijs maar ook op wat er precies inbegrepen is, gaat het om een totaalprijs, de geschatte uitvoeringstermijn, de aangeboden garantievoorwaarden en natuurlijk wat de kwaliteit is van de producten. Er zijn allerlei merken en soort warmtepompen te krijgen dus je wilt een goed model!
  • Onderzoek doen naar de installateur: Check van te voren altijd goed met wie je te maken hebt. Er zijn veel verschillende installateurs voor een warmtepomp. Je wilt dat de installatie op professionele wijze wordt uitgevoerd, en natuurlijk dat je garantie hebt op de werkzaamheden.
  • Informatie en advies: Het kan best lastig zijn om de juiste keuze te maken aangezien er veel verschillende soorten zijn. Een kwalitatieve installateur biedt niet alleen een dienst, maar ook advies op maat. Probeer van verschillende specialisten advies in te winnen zodat je zeker weet dat je goed zit! Vergelijk de aanbevelingen van verschillende vakmensen. Denk goed na over wat je van je warmtepomp verwacht, denk na over de toekomst en eventuele andere duurzame opties voor je huis, de isolatie van je woning, en natuurlijk je budget.
  • Lokale installateur: We zien soms dat een installateur bepaalde voorrijkosten hanteert. Het is praktisch om te kiezen voor een installateur uit je regio. Dit bespaart op de kosten voor verplaatsing en maakt het eenvoudiger om een onderhoudscontract af te sluiten voor toekomstige service. Daarnaast is het ook handig om via via te checken hoe het zit met de kwaliteit. Een lokale vakman staat bovendien snel voor je deur wanneer je hem nodig hebt.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Wat kost een warmtepomp installateur per soort warmtepomp?

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de kosten die komen kijken bij de installatie. De kosten voor het installeren van een warmtepomp wordt beïnvloed door verschillende onderdelen, waarbij het vermogen en het specifieke model van de warmtepomp de belangrijkste zijn, daarnaast wordt er natuurlijk ook rekening gehouden met het merk dat je kiest.

De kosten lopen zover uiteen doordat de installatie-eisen per type warmtepomp verschillen. Er zit een groot verschil in alle tarieven zowel voor de installatie als de warmtepomp zelf. Zo vereist een geothermische warmtepomp die warmte uit de grond haalt, grondboringen, wat de installatiekosten verhoogt in vergelijking met een lucht warmtepomp, waarvoor dergelijke ingrijpende werkzaamheden niet nodig zijn. Verdiep je ten alle tijden daarom goed in alle mogelijkheden. Hier volgt een indicatie van de gemiddelde kosten voor elk type warmtepomp:

Kosten grond-water warmtepomp: Tussen de €17.500 en €30.000

Kosten water-water warmtepomp: Tussen de €12.500 en €20.000

Kosten lucht-water warmtepomp: Tussen de €5.000 en €10.000

Kosten lucht-lucht warmtepomp: Tussen de €4.000 en €7.500

Kosten hybride warmtepomp: Tussen de €7.500 en €15.000

Kosten warmtepompboiler: Tussen de €3.500 en €5.000

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Hoe gaat de installatie warmtepomp in zijn werk?

De installatie van een warmtepomp is een proces dat zorgvuldig moet worden gedaan door een warmtepomp installateur. Een goede warmtepomp installateur zal eerst beginnen met een warmteverliesberekening. Hiermee kan die bepalen of een warmtepomp een rendabele keuze is. Daarnaast zal een vakbekwame warmtepomp installateur de warmtepomp goed dimensioneren voor een optimaal rendement. Vervolgens moet jij het juiste type warmtepomp kiezen op basis van de specifieke behoeften van de woning, maar ook hier kan een goede installateur in adviseren. Een vakkundige installatie kan in één dag worden gedaan door twee warmtepomp installateurs en omvat het plaatsen van verschillende componenten, zoals binnen- en buitenunits, en in sommige gevallen, boringen voor bodem/water-warmtepompen. Na de installatie volgt de indienststelling. Hierbij controleert de fabrikant de warmtepomp en stelt deze juist in. Ten slotte kan de warmtepomp in gebruik worden genomen. Je zult zien dat de warmtepomp werkt en zelfs beter in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen. Onderzoek mogelijke premies om de kosten te verlagen. Voor een succesvolle installatie van een warmtepomp is het raadzaam om samen te werken met een erkend vakman die advies op maat kan bieden en het proces van planning tot inbedrijfstelling kan begeleiden.

Snel de beste warmtepomp specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de warmtepomp specialist die het beste past bij jouw opdracht.

De juiste installateur warmtepomp kiezen

Ben je op zoek naar de juiste warmtepomp en een goede installatie? Het selecteren van de juiste lokale installateurs is een belangrijke stap richting een energiezuinige en duurzame woning. Zij kunnen adviseren over het juiste type warmtepomp en zorgen voor een correcte plaatsing. Er is veel informatie te vinden, dus verdiep je goed in de mogelijkheden. Door bovenstaande richtlijnen te volgen, vind je een vakman daarvoor geschoold is en die niet alleen een kwalitatieve installatie garandeert, maar ook advies op maat biedt, afgestemd op jouw unieke situatie. Met de juiste installateur voor de warmtepomp is het zo geregeld!