Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Houten kozijnen vervangen

Alle informatie over houten kozijnen vervangen.

Is het nodig om je houten kozijnen te vervangen? Wij snappen dat je een aantal vragen hebt hierover. Wat zullen de kosten zijn? Kies je weer voor hout of ga je voor een ander materiaal? En hoe zit het met de plaatsing van je nieuwe kozijnen? Wij geven die antwoord op al je vragen zodat je een goede keuze kunt maken voor je nieuwe kozijnen 

Houten kozijnen of een ander materiaal

Heb je op dit moment houten kozijnen en wil je deze graag laten vervangen? Dan kun je natuurlijk kiezen om weer een houten kozijn te nemen. Echter is het ook mogelijk om de overstap te maken naar een ander materiaal, zoals stalen of kunststof kozijnen. Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Zorg ervoor dat je je goed verdiept in alle mogelijkheden. Het vervangen van kozijnen is namelijk een flinke klus. Daarnaast lopen de kosten ook snel op. Je wilt daarom natuurlijk de juiste keuze maken.

Houten kozijnen, stalen kozijnen, of aluminium kozijnen: er is natuurlijk een hoop mogelijk. Wil je de oude vervangen, dan zul je de voor- en nadelen van alle materialen tegen elkaar af moeten wegen.

houten kozijnen vervangen

Wat kost het vervangen van houten kozijnen?

Van tevoren wil je natuurlijk duidelijkheid over wat het kost om je houten kozijnen te vervangen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Als we kijken naar een gemiddelde, zien we dat de kosten per vierkante meter voor het vervangen van houten kozijnen liggen tussen de €450 en €1250. De kosten kunnen natuurlijk afwijken als je kiest voor bepaalde opties, zoals triple glas, hang- en sluitwerk, beveiliging en isolatie.

Verder kosten extra werkzaamheden natuurlijk ook geld. Moeten de koude kozijnen nog vervangen worden? Gaat het om kozijnen op de begane grond of in een appartement? Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op de prijs.

De voordelen van houten kozijnen

Er zijn een aantal belangrijke voordelen aan houten kozijnen. Vooral de klassieke uitstraling is iets wat veel mensen mooi vinden. Maar de kozijnen zijn ook duurzaam, want je kunt genieten van een lange levensduur. Verder isoleren de kozijnen ook nog eens erg goed, en aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dit een groot voordeel. Daarnaast is het ook mogelijk om de kozijnen te schilderen. Mocht je willen overstappen naar een andere kleur, dan is dit mogelijk.

Er zijn echter ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Bij houten kozijnen heb je namelijk het risico op houtrot. Verder hebben de kozijnen over het algemeen ook meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld kunststof, staal of aluminium kozijnen. Echter, wanneer dat geen probleem voor jou is, zijn houten kozijnen de perfecte keuze.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Hardhouten kozijnen of zachthouten kozijnen

Je kunt kiezen of je gaat voor een hardhouten kozijn of een zachthouten kozijn. Zachthouten kozijnen zijn over het algemeen goedkoper, maar de levensduur is ook korter. Voor zachthouten kozijnen kun je rekening houden met een levensduur van ongeveer 25 jaar, terwijl dit bij hardhouten kozijnen tussen de 50 en 75 jaar is. Natuurlijk moeten de kozijnen dan wel goed onderhouden worden. Het is belangrijk om je kozijnen regelmatig schoon te houden met een doek en water. Om de 5 tot 10 jaar kun je ervoor kiezen om de kozijnen te schilderen zodat deze er weer helemaal goed uitzien. Op deze manier zorg je ervoor dat je hardhouten raamkozijnen jarenlang geweldig uitzien.

Van de oude kozijnen vervangen, tot het plaatsen van je houten raamkozijnen, er komen een hoop dingen bij kijken. Wil je direct de oude houten kozijnen vervangen, of ga je de houten kozijnen schilderen? Wanneer je alleen kleine beschadigingen hebt, kan dit een optie zijn. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden, dus laat je goed adviseren.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden