Hoe werkt een thuisbatterij?

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

De werking van een thuisbatterij

We zien de laatste tijd steeds meer mensen kiezen voor een thuisbatterij. Logisch ook, want je kunt je eigen zonne-energie opslaan. Dit zorgt ervoor dat je maximaal gebruik maakt van je eigen opgewekte stroom. Maar hoe werkt zo’n thuisbatterij nu precies? Wij vertellen je meer over de werking van een thuisbatterij (ook wel thuisaccu genoemd). Zo weet je precies hoe je gebruik maakt van je overtollige groene stroom.

Hoe werkt een thuisbatterij

Stap 1: Slimme omvormer

De eerste stap begint bij de slimme omvormer. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van je gehele thuisbatterijsysteem. Deze omvormer kan namelijk meten hoeveel energie de zonnepanelen produceren, maar daarnaast ook wat het verbruik is in huis. Met deze informatie kan de slimme omvormer beslissen wat er met de energie gedaan moet worden. Bijvoorbeeld of deze direct gebruikt moet worden of dat deze juist opgeslagen moet worden.

Stap 2: Thuisbatterij overdag opladen

Gedurende de dag produceren de zonnepanelen natuurlijk de meeste stroom. Gedurende de dag zal de thuisbatterij dus worden opgeladen. Deze energie kan op een later moment gebruikt worden, wanneer je meer stroom nodig hebt in huis.

Stap 3: Groene stroom in de avond en nacht gebruiken

Over het algemeen hebben de meeste mensen in de avond meer stroom nodig. Je kunt op dit moment de groene stroom gebruiken vanuit de thuisbatterij. Je gebruikt hiermee eigen opgewekte stroom en bent daarnaast minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Een groot voordeel is dat je met je eigen duurzame energie een stuk minder betaalt aan je energieleverancier.

Stap 4: Netstroom opslaan tijdens daluren

Het kan ook zo zijn dat je zonnepanelen niet genoeg energie produceren. Op dat moment kan de thuisbatterij de goedkope stroom van het elektriciteitsnet opslaan tijdens daluren, de prijzen hierin verschillen namelijk nogal. Deze goedkope stroom kun je op een later moment weer gebruiken.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Maximaal gebruik maken van je thuisbatterij

Gelukkig zijn er allerlei verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Deze zaken hebben allemaal invloed op de opbrengst en het rendement. Wij geven een aantal tips om ervoor te zorgen dat je maximaal gebruik kunt maken van een thuisbatterij en waardoor het rendement maximaal is.

Capaciteit

De capaciteit van de batterij moet afgestemd zijn op je energieverbruik. Zo maak je optimaal gebruik van je opgeslagen zonne-energie. De thuisbatterij slaat na verloop van tijd minder energie op, hier moet je rekening mee houden.

Bidirectionele omvormer

Deze omvormer moet zowel energie kunnen opslaan als vrijgeven. Je hebt hierdoor bijna geen fossiele brandstoffen meer nodig. Je energie opwekken, en zelfvoorzienend zijn, wordt zo een stuk makkelijker!

Levensduur

Je wilt zo lang mogelijk genieten van je geproduceerde zonne-energie, kies daarom voor thuisbatterijmerken met een lange levensduur.

Slimme functies

Door slimme functies van de thuisbatterij kun je maximaal rendement behalen met je opgewekte energie. Van de bruikbare wisselstroom maximaliseren tot slimme aansturing, met deze functies is het allemaal mogelijk.

Professionele installatie

Het is belangrijk dat alles netjes en op de juiste manier wordt aangesloten door een ervaren installateur. Daarnaast is het ook slim om te kiezen voor een van de beste thuisbatterij merken.

Soort thuisbatterij

Tijdens je keuze voor een thuisbatterij is het slim om te kiezen voor kwaliteit. Je profiteert hierdoor maximaal van je zelfgeproduceerde stroom.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Zonne-energie opslaan met een thuisbatterij, dit zijn de kosten:

De kosten van een thuisbatterij lopen natuurlijk uiteen. Dit is afhankelijk van de capaciteit en het type thuisbatterij dat je kiest. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €3.000 en €10.000. Deze tarieven zijn inclusief de installatie. Vergelijk offertes van specialisten, zodat je weet wat de kosten voor jouw installatie zullen zijn.

Snel de beste thuisbatterij installateur vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de thuisbatterij installateur die het beste past bij jouw opdracht.

Ook je opgewekte stroom opslaan met een thuisbatterij?

Heb je vragen over een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij, of wil je weten hoe de opgeslagen energie maximaal gebruikt kan worden? Vraag een offerte aan, zodat je advies op maat kunt ontvangen. Wij brengen je gratis en vrijblijvend in contact met een specialist. Een thuisbatterij kopen wordt zo een stuk eenvoudiger!