Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Deurkozijn

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Naast raamkozijnen zijn ook deurkozijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ook hierin zijn er weer een hoop mogelijkheden. Voor de montage van een deur zijn scharnieren essentieel, en die scharnieren moeten ergens aan bevestigd worden: het deurkozijn. Wil je ook nieuwe deurkozijnen laten plaatsen? Wij helpen je snel om een professionele vakman te vinden. Het kan namelijk best lastig zijn om een goede vakman te vinden voor verschillende soorten kozijnen

Functie van het deurkozijn

Het deurkozijn dient als de basis ofwel frame waaraan de deur wordt opgehangen. Natuurlijk is het erg belangrijk dat dit stevig is, zodat je deur goed vast blijft zitten. Net als een raamkozijn beschikt een deurkozijn over twee verticale stijlen (links en rechts). Het verschil zit hem in de dorpel; bij een deurkozijn is er slechts één nodig, namelijk de bovendorpel.

Deurkozijn

Deurkozijn plaatsen

Het plaatsen van een deurkozijn is iets wat met precisie gedaan moet worden. Hoewel het zelf maken van een deurkozijn geen bijzonde taak is, vergt het precies afmeten en zorgvuldig schuren een hoop werk, vooral bij houten deurkozijnen. Daarom is het dus altijd slim om dit door een specialit te laten doen. In de bouwmarkten vinden we praktische bouwpakketten die met minimale aanpassingen, zoals het afzagen van een stuk – eenvoudig te installeren zijn. Toch snappen wij het als je hier geen zin in hebt, kies in dat geval voor een vakman.

Een standaard bouwpakket bevat twee stijlen en een bovendorpel, plus een stellat voor de montage. Door de stijlen in de bovendorpel te plaatsen en stevig vast te maken, kun je beginnen met de installatie in de deuropening. Het gebruik van een stellat, die je tijdelijk onderaan tussen beide stijlen plaatst, helpt om het kozijn recht en evenwijdig te houden.

Mocht het nodig zijn de stijlen in te korten voor een perfecte pasvorm in de deuropening, houd dan rekening met eventuele toekomstige aanpassingen zoals de plaatsing van een muur of een stofdorpel, en zaag de stijlen dienovereenkomstig af.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Beveiliging van kozijnen tegen inbraak

Het is belangrijk dat je deurkozijnen altijd goed beschermen tegen inbraken. Het komt namelijk veel voor dat er ingebroken wordt, waarbij deuren vaak als toegangspunt worden gebruikt. Onderzoek toont aan dat kozijnen eveneens een kwetsbaar element vormen, vooral als inbrekers besluiten tot het gebruik van brute kracht. Een goede beveiliging kun je dus eigenlijk niet missen.

Tegenwoordig bestaan er gelukkig meerdere methoden om kozijnen professioneel te beveiligen tegen inbraakpogingen. Of het nu gaat om houten deurkozijnen of stalen deurkozijnen, of zelfs een aluminium kozijn, een goede beveiliging is essentieel. Naast een alarm, is een simpele maar goede sluiting van het deurkozijnen al erg effectief. Het gaat hierbij niet alleen om het installeren van degelijke sloten op bijvoorbeeld ramen en schuifdeuren; er zijn aanvullende maatregelen die je kunt treffen.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Versterken van de beveiliging van kozijnen

Effectieve kozijn beveiliging start met het minimaliseren van de kansen voor inbrekers om ramen en deuren open te breken.

Een goede optie is het verhogen van het aantal vergrendelingspunten tussen de buitendeur of het raam en het kozijn. Deze worden op het kozijn geplaatst zodat een dichte deur niet zomaar opgengemaakt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld met driepuntssluitingen, die op drie plaatsen een verbinding maken met het kozijn.

Voor deuren zijn driepuntssluitingen een uitstekende keuze. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar deze optie is vaak al perfect. Voor ramen wordt vaak gekozen voor zogenoemde paddenstoelnokken. Dit systeem bestaat uit kleine vergrendelingen, waarbij een metalen pin van het raam in een slotmechanisme op het kozijn valt bij het sluiten. Dit maakt het voor inbrekers buitengewoon moeilijk om ramen of de de buitendeuren open te breken, aangezien dit veel te veel tijd in beslag zou nemen.

Een andere effectieve beveiligingsmaatregel is de installatie van een anti-inbraakstrip. Deze strip plaats je tussen het raam of de deur en het kozijn om inbrekers te verhinderen het raam of de deur te forceren. De strip voorkomt dat inbrekers met gereedschappen zoals een koevoet of schroevendraaier grip kunnen krijgen. Het verwijderen van de strip om toegang te forceren is vrijwel ondoenlijk in korte tijd, waardoor de beveiliging significant wordt verhoogd.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Welke soorten deurkozijnen

Bij het uitzoeken van deurkozijnen kom je verschillende materialen tegen, zoals zacht en hard hout, staal, en aluminium. Elk type heeft z’n eigen voor- en nadelen. Aluminium kozijnen zie je vaak terug in grote gebouwen of bij grote ramen in dubbele deuren omdat ze stevig zijn en goed geschikt voor grote constructies.

1. Houten kozijnen

Houten deurkozijnen zijn er in twee soorten: vuren en hardhout. Vurenhouten kozijnen zijn goedkoper en makkelijk op maat te maken, maar ze moeten wel goed behandeld worden om net zo lang mee te gaan als hardhout. Ze komen ongegrond en zijn gemaakt van fijnspar. Een houten deurkozijn van hardhout is sterker en is meteen klaar om te plaatsen na het schilderen. Dit houten kozijn is duurder omdat ze van langzaam groeiende loofbomen komen, wat zorgt voor dichter hout. Vurenhout is dus goedkoper en makkelijk te bewerken, terwijl hardhouten kozijnen langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. Ga jij ook kozijnen kopen? Kies dan het juiste kozijn en laat je informeren.

2. Stalen kozijnen

Naast houten kozijnen, zijn er ook stalen kozijnen. Stalen kozijnen zijn sterk en blijven mooi zonder krassen of deuken. Ze zijn vaak al voorzien van een poedercoating in wit, dus je hoeft er verder niks aan te doen. Je kunt een stalen kozijn meestal niet op maat maken, dus kies meteen de juiste grootte.

3. Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn echt in trek omdat ze veelzijdig en duurzaam zijn. Ze hebben dus ook een langere levensduur, net zoals een stalen kozijn. Ze zien er strak uit, je hebt er weinig werk aan en ze helpen energie te besparen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten, zelfs die eruitzien als staal voor een industriële of moderne look. Ze zijn op maat te maken in elke kleur of stijl. Dit maakt ze perfect voor nieuwe gebouwen of bij het opknappen van oude. Daarnaast isoleren ze goed en houden lawaai buiten, dus binnen zit je lekker rustig en comfortabel, wat voor weer het ook is. Het is dus best een voordelige keuze.