Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Deuren en kozijnen vervangen, wij geven je een aantal tips

Ga je de deuren en kozijnen vervangen, volg dan de volgende tips.

Je deuren en kozijnen vervangen, dit kan een hoop tijd kosten. Heb je enig idee hoe je het aan moet pakken? De vraag is ook, wil je zelf de deuren en kozijnen vervangen of laat je het liever doen? Een goed moment om over na te denken. In dit artikel geven wij je tips over waar je aan moet denken. Een kozijn vervangen doe je namelijk niet dagelijks. Heb je momenteel last van klemmende deuren en wil je ook nieuwe deur en een nieuw deurkozijn? Lees je dan goed in, zodat jij weet wat de mogelijkheden zijn.

Deuren en kozijnen vervangen aandachtspunten

Je deuren en kozijnen vervangen doe je niet dagelijks, maar je moet er wel tijd aan besteden. Na een tijdje kan het kraken, niet goed sluiten of kapot gaan. Dit kan grote gevolgen hebben. Daarom is het van belang dat je goed let op hoe je het moet vervangen. Zo is het goed om voor isolerende deuren en kozijnen te gaan. Hierbij raden we je aan om op de U-waarde te letten. Hierdoor verlies je namelijk minder warmte naar buiten toe. Maar in je kozijnen moet je ook denken aan glas van hoge kwaliteit. Je zou dan voor triple glas kunnen gaan, dit isoleert veel beter dan HR++ glas (ongeveer 35% beter).

Als je een deur hebt die open kan, dan moet je ook denken aan dubbele kierdichting of aan meerpuntssluitingen. Als je namelijk last hebt van kieren, dan kunnen deze tocht veroorzaken. Als je het dan goed dicht en af gaat sluiten heb je er minder last van.

Je moet ook goed nagaan over welke deuren het gaat, zijn het stompe deuren of is het een plafondhoge deur? Wil je stalen deurkozijnen of liever aluminium deurkozijnen? Een deurkozijnen vervangen kost hoe dan ook tijd, maar als je weet wat je wil, kun je wel gerichter zoeken en handelen. Als je denkt aan zelf je deurkozijn vervangen, is het goed om te kijken of je alle materialen in huis hebt en of je voor het nieuwe kozijn kiest of dat je liever houten kozijnen op gaat knappen door bijvoorbeeld te verven.

Deuren en kozijnen vervangen

Ventileren is altijd belangrijk!

Goed ventileren is altijd van belang. Als je denkt aan deuren en kozijnen vervangen moet je hier ook aandacht aan besteden. Bij de kozijnen kun je bijvoorbeeld voor goede ventilatieroosters kiezen. Wat voor kozijn je ook kiest, als je een handige doe het zelver bent, weet jij er wel raad mee. Een nieuw kozijn kan namelijk door jou vast en zeker geplaatst worden, maar denk ook aan het ventileren. Dit is voor jouw gezondheid en van je andere gezinsleden belangrijk. Er moet genoeg frisse lucht binnenkomen. Ook bij kunststof kozijnen is dit heel goed toe te passen, zodat je geen last krijgt van een muffe lucht binnen.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Welke deuren en kozijnen vervangen?

Het is aan jou om na te gaan welke deuren en kozijnen je wil vervangen, maar je moet wel nagaan of je voor een natuurlijke uitstraling gaat of een moderne uitstraling. Wil je bijvoorbeeld een standaard deur, nieuwe binnendeuren en deurkozijnen of wil je ook direct denken aan inbraakwerend en een warme uitstraling? Soms kun je deuren en kozijnen vervangen door het te repareren (dan kun je vaak kosten besparen), maar soms moet je nieuwe laten plaatsen. Je hebt dan verschillende stijlen, maar ook verschillende scharnieren waar je uit kunt kiezen. Het beste kun je gewoon de tijd nemen om na te gaan hoe het precies werkt.

Offerte aanvragen via Vakma

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden