Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Dakisolatie kosten

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Ga je je dak isoleren? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in de dakisolatie kosten. Er komt veel bij kijken. Het soort isolatiemateriaal dat je kiest, arbeidskosten, en er zijn nog veel meer zaken die invloed kunnen hebben op de prijs, zoals het type woning, voorbereidingen, en ga zo maar door. Om je een goed beeld te geven van de kosten, zetten wij alles voor je op een rij!

Wat zijn de kosten van dakisolatie per m²?

De kosten van dakisolatie liggen over het algemeen tussen de €20 en €100 per vierkante meter. Dit verschil wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Denk aan het type woning, het gekozen isolatiemateriaal, en het tarief van de vakman. Hoewel het moeilijk is om exacte bedragen te noemen, kunnen we wel een schatting geven door rekening te houden met diverse invloedsfactoren. Hieronder lees je welke aspecten invloed hebben op de prijs van dakisolatie per m².

Dakisolatie kosten

Factoren die de kosten van dakisolatie beïnvloeden

Iedere woning en situatie is natuurlijk anders, dit kan de kosten voor dakisolatie flink beïnvloeden. Het is daarom slim om je goed te verdiepen in alle mogelijkheden, maar ook om je te laten adviseren. Een isolatie expert weet precies wat de beste soort isolatie voor jouw woning is, en kan een offerte voor je opstellen zodat je exact weet wat de kosten zullen zijn.

Type woning

De soort woning die je hebt, kan behoorlijk wat invloed hebben op de dakisolatie kosten. Het isoleren van het dak van een vrijstaande woning kost meer dan het isoleren van een rijtjeshuis. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar soms verkijken mensen zich hierop. Het komt natuurlijk doordat een vrijstaande woning een groter dakoppervlak heeft, er is dus meer isolatiemateriaal en meer tijd nodig. Hierdoor zijn zowel de materiaal- als arbeidskosten hoger. Natuurlijk kan voor een vrijstaande woning de besparing ook weer een stuk hoger zijn. Onderaan de streep is het in beide gevallen dus een goede keuze.

Oppervlakte en dikte van de dakisolatie

De totale oppervlakte van het dak speelt dus een belangrijke rol als we kijken naar de kosten. Hoe groter het dak, hoe lager de kosten per vierkante meter meestal uitvallen. Als de isolatie specialisten eenmaal bezig zijn, is het natuurlijk makkelijker om een groot oppervlak te isoleren. Dit komt omdat de voorbereidende werkzaamheden vaak hetzelfde blijven, of het nu een heel groot of een klein dak is. Ook de dikte van de isolatielaag heeft invloed op de totale kosten, een dikkere laag biedt vaak betere isolatie, maar is duurder. Dit is dus een afweging die je moet maken.

Isolatiemateriaal

Er zijn dus een hoop soorten isolatiemateriaal. Deze hebben ook weer allemaal een andere prijs. De keuze van isolatiemateriaal bepaalt voor een groot deel de kosten. Het verschil tussen deze materialen is flink. Materialen met een hogere isolatiewaarde, zorgen natuurlijk voor een besparing die hoger is. Wel zijn de kosten voor het materiaal ook hoger. Als je je dak gaat isoleren, zul je een goede keuze moeten maken voor dit materiaal, je wilt immers dat de isolatiewaarde zo hoog mogelijk is. Bijvoorbeeld een materiaal als PUR (polyurethaan) en PIR (polyisocyanuraat), hebben een hoge isolatiewaarde, maar ook een hogere prijs. De jaarlijkse besparing die je hiermee behaald, is wel een stuk hoger!

Uurtarief van de vakman of het isolatiebedrijf

Zoals met de meeste diensten aan huis, hebben de arbeidskosten veel invloed op de totale prijs. Als je besluit om het beste bedrijf met de meeste ervaring in te schakelen voor de isolatie van je dak, kunnen de kosten van het uurtarief verschillen. Voor bijvoorbeeld een ZZP’er zijn de kosten vaak lager dan bij een groot isolatiebedrijf. Deze tarieven kunnen flink uiteenlopen. Wel is het ook erg belangrijk om te kijken naar kwaliteit en ervaring. Je wilt dat de dakisolatie goed wordt aangebracht. Het is daarom verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Voorbereidende en afrondende werkzaamheden

Bij dakisolatie komt meer kijken dan alleen het aanbrengen van isolatiemateriaal. In veel gevallen kunnen de kosten hoger, of juist lager uitvallen op basis van de voorbereidingen die er gedaan moeten worden. Vooraf moeten vaak bestaande dakbedekkingen verwijderd of beschadigingen hersteld worden. Als dit heel veel werk is, kunnen de kosten hoger zijn. Achteraf kunnen er ook werkzaamheden nodig zijn, zoals het aanbrengen van nieuwe dakbedekking of het afwerken van de binnenzijde van het dak. Het is slim om van te voren in kaart te brengen wat er nodig is, en je te laten adviseren. Je hebt dan een beter beeld van de totale kosten voor dakisolatie.

Type dak en isolatiemethode

Dan is ook het type dak en de isolatiemethode een belangrijk onderdeel. Het type dak en de gekozen isolatiemethode hebben ook weer veel invloed op de prijs. De gemiddelde prijzen inclusief plaatsing, kunnen behoorlijk uiteenlopen. Dit is dan ook de reden dat we zoveel verschil zien in de dakisolatie prijzen. Het isoleren van een plat dak is meestal duurder dan het isoleren van een schuin dak. Wel zijn er verschillende factoren die ook weer hier weer de kosten beïnvloeden. Bovendien is dakisolatie aan de buitenzijde vaak een stuk duurder dan isolatie aan de binnenzijde.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Soorten dakisolatie en hun kosten

Er zijn een hoop verschillende soorten dakisolatie, de kosten hiervan kunnen flink verschillen. Bij het isoleren van een dak zijn er verschillende materialen en methoden die je kunt gebruiken, zoals isolatiedekens, isolatieplaten en spuitisolatie. We zien ook regelmatig dat hier een combinatie van materialen toegepast, dit kan ervoor zorgen dat de isolatiewaarde een stuk beter is. Wij zetten een aantal van de soorten dakisolatie en de kosten op een rij.

De kosten van isolatiedekens

Isolatiedekens zijn een populaire keuze voor dakisolatie aan de binnenzijde. Het is dan ook een van de meest gekozen soorten dakisolatie. Je hebt hierbij de keuze tussen rotswol en glaswol. Deze dekens worden tussen de balken geplaatst. Hier overheen wordt een dampscherm geplaatst om vochtproblemen te voorkomen. Glaswol is de goedkoopste optie en kost rond de €10 per m². Rotswol is iets duurder, maar het scheelt niet heel veel, meestal is rotswol ongeveer 25% duurder.

De kosten van spuitisolatie

De laatste jaren is spuitisolatie ook een stuk populairder geworden. Spuitisolatie zorgt voor een snelle en effectieve manier van isoleren. In tegenstelling tot isolatiedekens of -platen, kunnen spuitmaterialen gemakkelijk alle kiertjes opvullen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de maximale isolatiewaarde eenvoudig behaald kan worden voor hellende daken en platte daken. Vooral gespoten PUR-schuim kan snel worden aangebracht en heeft een korte droogtijd. Als je op zoek bent naar goede dakisolatie, is dit een goede optie. Met gemiddelde prijzen incl installatie van ongeveer €30 is dit wel een stukje duurder dan isolatiedekens.

De kosten van isolatieplaten

Dan zijn er natuurlijk ook nog de isolatieplaten. Isolatieplaten kunnen zowel aan de binnen- als buitenzijde van het dak worden gebruikt. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de platen dun zijn en netjes afgewerkt kunnen worden. Een nadeel is dat ze minder goed geluid isoleren dan isolatiedekens. Voor slaapkamers onder het dak is een zachter isolatiemateriaal zoals glaswol vaak beter geschikt. Helemaal als je het zolderdak laat isoleren is dit niet de beste optie. Bij de isolatieplaten kun je rekening houden met ongeveer €15 per m².

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Kosten van dakisolatie aan de buitenzijde

Kies je voor dakisolatie aan de buitenzijde dak? Dit kan bijvoorbeeld een goede optie zijn bij bestaande bouw wanneer je niet wilt dat de binnenkant van je dak wordt aangetast. Het is een goede isolatie en kan worden geplaatst bij de bestaande dakbedekking. De kosten voor een hellend dak isoleren of plat dak kunnen uiteen lopen. Voor een dak van 75 m² liggen de kosten voor deze aanpak tussen de €4.250 en €5.750.

Dakisolatie aan de binnenzijde

Natuurlijk heb je daarnaast de mogelijkheid om de binnenkant van je woning te isoleren. Je zult je afvragen, wat kost dakisolatie aan de binnenzijde? Je kunt op verschillende manieren isoleren, maar alas we een gemiddelde moeten geven kun je bij 60 m² rekening houden met ongeveer €3000 tot €4000.

Dakisolatie kosten: schuin of plat pak?

Naast de keuze die je hebt voor de binnenkant en buitenkant, heeft een schuin dak of plat dak isoleren ook weer invloed op de prijs.

De prijs van een schuin dak isoleren

Bij een schuin dak kunt u kiezen om de isolatie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde aan te brengen. Wanneer je kiest voor de binnenkant kun je rekening houden met ongeveer €2000 tot €4000. Kies je voor de buitenkant, kun je rekenen op ongeveer €3000 tot €5000. Het is lastig om hier een goede inschatting voor te geven omdat de totale grote van het dak natuurlijk bij iedereen anders is. De gemiddelde kosten voor dakisolatie kunnen bij jou dus een stuk hoger uitvallen. Wij raden daarom altijd een vrijblijvend adviesgesprek aan met een specialist.

De prijs van een plat dak isoleren

Voor een plat dak liggen de isolatiekosten gemiddeld tussen de €3000 en €4000. Ook hier kunnen de kosten weer hoger uitvallen als je een groot dak hebt. Allerlei extra werkzaamheden, het aantal vierkante meters en het type isolatiemateriaal kunnen allemaal invloed hebben op de prijs.

Kosten van de zoldervloer isoleren

Naast dakisolatie is het isoleren van de zoldervloer een effectieve manier om warmteverlies te verminderen. Daarnaast is het in de meeste gevallen ook nog een stuk goedkoper. De kosten voor zoldervloerisolatie liggen gemiddeld tussen de €1000 en €2000. Ook bij een zoldervloer liggen de kosten voor het isoleren weer behoorlijk uit elkaar doordat de totale oppervlakte kan verschillen. Door de zoldervloer te isoleren, houdt u de warmte in de woonruimtes en voorkomt u dat deze naar de ongebruikte zolder ontsnapt. Als je de zolder niet gebruikt als slaapkamer of woonruimte, is dit een slimme keuze en voor veel mensen de juiste isolatiemethode.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Verlaag de kosten van dakisolatie met subsidies

Zoals je hebt kunnen zien liggen de prijzen van dakisolatie flink uiteen. Van het juiste isolatiemateriaal, tot dakbedekking verwijderen en dakisolatie plaatsen, er komt een hoop bij kijken. Wij geven je daarom een aantal tips om de kosten voor dakisolatie te verlagen

  • Verlaagd btw-tarief: Heb jij een woning van 2 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidskosten. Dit kan alweer een aardig stukje schelen, omdat arbeid een groot onderdeel is van de totale prijs. De materialen vallen wel nog steeds onder het standaard btw-tarief van 21%, toch kan het al aardig schelen!
  • Energiebespaarlening: De overheid biedt de Energiebespaarlening aan om huiseigenaren te stimuleren energiezuinige maatregelen te nemen. Dit kan gebruikt worden voor verschillende zaken, dakisolatie is er één van! Dit is een voordelige lening die speciaal is bedoeld voor het financieren van energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie. Zorg er wel voor dat je hiervoor een erkend bedrijf inschakelt, dit is namelijk een belangrijke voorwaarde.
  • Subsidies voor isolatie: Zowel Verenigingen van Eigenaren (VvE) als particulieren kunnen gebruikmaken van diverse subsidies voor dakisolatie. Wederom is dit weer een mooie manier om de kosten te verlagen. Voor VvE’s is er de landelijke Subsidie voor Verduurzamingsmaatregelen (SVVE). Particulieren kunnen gebruik maken op de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Wij raden wel aan om je goed te verdiepen in de voorwaarde. Het zou namelijk zonde zijn als je door bepaalde omstandigheden net niet in aanmerking komt voor de subsidies.

Check altijd goed wat er mogelijk is en laat je adviseren! Een isolatie specialist weet precies wat er mogelijk is, en hoe jij de maximale besparing kunt behalen. Vergelijk daarnaast ook het aanbod en de offertes van meerdere aanbieders!

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen