Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Dakisolatie buitenzijde

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Wanneer je je dak gaat isoleren, is het belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden. Ga je de dakisolatie van de binnenkant of vanaf de buitenkant aanbrengen. Bij platte daken wordt meestal aangeraden om de isolatie via de buitenkant aan te brengen. Deze manier van isolatie wordt ook wel gezien als ‘warm dak’ die isolatie aanbrengen via de buitenzijde heeft diverse voordelen. Wel zijn er ook meerdere dingen waar je ook goed op moet letten, wij geven je daarom meer informatie over de mogelijkheden.
Dakisolatie buitenzijde

Voordelen van dakisolatie aan de buitenzijde

Er zijn een aantal belangrijke voordelen als we naar kijken naar dakisolatie via de buitenzijde. Het is dan ook een populaire keuze bij veel mensen, een aantal belangrijke voordelen zijn:

Het kan snel geplaatst worden

Een groot voordeel van dakisolatie aan de buitenzijde, is dat het snel geplaatst kan worden. Natuurlijk is het afhankelijk van je soort dak en je woning, maar over het algemeen zien we dat dit redelijk snel gedaan kan worden. Vooral als je een nieuwe woning koopt of laat bouwen is dakisolatie via de buitenzijde een goede optie.

Thermische isolatie

Dakisolatie via de buitenzijde heeft een erg goede thermische isolatie. Een belangrijk voordeel is dat koude bruggen geminimaliseerd worden. Je zult merken dat hier door de warmte beter binnen blijft. De kosten voor je energieverbruik zullen dus minder worden. Ook is het een stuk comfortabel er binnen.

De dakconstructie is goed beschermd

De staat van je dak is natuurlijk erg belangrijk, je wilt niet dat de isolatie effect heeft op de kwaliteit van je dak. Gelukkig is met dakisolatie via de buitenzijde dit geen enkel probleem. Je dak is goed beschermd het kan de levensduur van je dakconstructie zelfs verlengen. Bij zware weersomstandigheden zorgt het er ook voor dat vocht buiten blijft.

De belasting van je dak is gelijkmatig

Die isolatie wordt gelijkmatig over het dak aangebracht. Dit zorgt er dus vanzelfsprekend voor dat de belasting op je dak ook gelijkmatig verdeeld wordt. Dit is een groot voordeel vooral bij zware weersomstandigheden.

Nadelen van dakisolatie aan de buitenzijde

Natuurlijk zijn er ook een aantal belangrijke nadelen waar je rekening mee moet houden. Dit zal niet voor iedereen van toepassing zijn maar het is wel goed om je te verdiepen in de aandachtspunten. Zo zorg je ervoor dat je later geen spijt krijgt van je dakisolatie aan de buiten zijden.

De kosten zijn hoger

We zien dat de kosten voor dakisolatie via de buitenzijde vaak wel een stukje hoger liggen dan isolatie via de binnenzijde. Vaak zijn er extra werkzaamheden nodig om de isolatie aan te brengen. Daarnaast zijn de kosten voor het isolatiemateriaal ook een stukje hoger.

Het plaatsen van de isolatie is lastig

Het laat de plaatsen van dakisolatie aan de buitenzijde is lastiger dan via de binnenkant. Dit zorgt dus voor extra kosten, maar ook dat het plaatsen kan moeilijker gaan. In sommige vallen kan dit een nadeel zijn, maar dit verschilt per situatie.

De geluidsisolatie is minder

Ook zien we dat de geluidsisolatie vaak iets minder is dan bij isolatie via de binnenzijde. Als je een oud huis hebt of een huis dat heel gehorig is, kan dit nadelen opleveren. Wederom is dus dit dus iets wat per situatie kan verschillen.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Dakisolatie buitenzijde kosten

De kosten zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van je beslissing. Je zult een afweging moeten maken of dakisolatie via de buitenzijde goede keuze voor je is, of dat je een andere optie moet kiezen. Als we kijken naar de gemiddelde kosten ligt dit meestal tussen de €35 en de €100 per vierkante meter. De exacte kosten kunnen verschillen als er speciale gevallen zijn. Vraag daarom altijd een offerte aan en vergelijk verschillende specialisten met elkaar. Je weet dan precies wat de kosten zullen zijn in jouw geval.

Extra werkzaamheden zoals de bestaande dakbedekking verwijderen en het aanbrengen van dampremmende folie kunnen ervoor zorgen dat de kosten hoger uitvallen. Ook kunnen de tarieven voor een schuin dak een plat dak verschillen .

Subsidie voor dakisolatie aan de buitenzijde

Gelukkig is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de dakisolatie aan de buitenzijde. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je totale investering lager wordt. De overheid biedt de mogelijkheid om een ISDE subsidie aan te vragen. Welke kosten er precies gedekt worden en wat voor jou van toepassing is kun je het beste bespreken met een isolatiespecialist. Zorg er in ieder geval voor dat je je goed verdiept in de mogelijkheden, want een subsidie kan een hoop geld schelen.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Dakisolatie buitenzijde schuin dak

Ga je een schuin dak isoleren via de buitenzijde dan zal eerst de oude dakbedekking verwijderd moeten worden. Vervolgens is het belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van een dampscherm. Hierna worden de isolatieplaten aangebracht. Deze gaan er uiteindelijk voor zorgen dat je woning goed geïsoleerd wordt. Ook wordt er bovenop de isolatie een onderdakfolie geplaatst Dit zorgt ervoor dat de thermische isolatie optimaal is.

Dakisolatie buitenzijde plat dak

Bij het isoleren van een plat dak aan de buitenkant gaat het net iets anders. Hierbij wordt de isolatie direct op de dak constructie geplaatst. Ook hierbij zal er een dampscherm geplaatst moeten worden om vochtproblemen te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat het dakisolatie op zijn plek blijft liggen wordt er vaak hout of grind op de isolatie geplaatst. Dit zie je vaak gebeuren bij bijvoorbeeld een garage of een dakterras. Het is belangrijk dat dak sterk is omdat er vaak opgelopen wordt. De kosten hiervoor zijn vaak een stukje hoger en liggen tussen de €60 en de €100 per vierkante meter.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Buitenzijde isoleren met renovatieplaten of PIR isolatieplaten

Je kunt de buitenkant van het dak isoleren met renovatieplaten of PIR isolatieplaten. Beide methode hebben hun eigen voor- en nadelen. Wat voor jou de beste opties is hangt af van je woning en natuurlijk je budget.

Renovatieplaten

Op het moment dat de isolatie over je huidige dak geplaatst moet worden zijn renovatieplaten een goede optie. De platen kunnen makkelijk geplaatst worden en zorgen ervoor dat de isolatie optimaal is. Koude bruggen worden voorkomen, en je energiekosten zijn minimaal.

PIR isolatieplaten

Ook heb je de mogelijkheid om PIR isolatieplaten te nemen. Deze platen hebben een hele goede isolatiewaarde en zijn ook nog eens licht en eenvoudig te plaatsen. Ook zijn deze goed bestand tegen vocht en zullen de energiekosten flink verlagen. Deze platen worden onder de dakbedekking geplaatst.

Per situatie is er dus van alles mogelijk. Bij een hellend dak langs de buitenzijde zijn de mogeljikheden weer anders dan je dak isoleren via de binnenzijde. Van de verschillende isolatiematerialen tot de investeringssubsidie duurzame energie, zorg ervoor dat je van alles op de hoogte bent. Zorg ervoor dat je een goede isolatie specialist vindt die je helpt om een hoge isolatiewaarde te behalen!

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen