Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Dakisolatie binnenzijde

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Je wilt dakisolatie aanbrengen aan de binnenkant van je dak. Dakisolatie binnenzijde, is effectief en relatief goedkoop. Voor veel mensen is dit een goede keuze en dan ook de eerste optie. Over het algemeen is dit namelijk een stuk goedkoper dan de dakisolatie via de buitenkant aanbrengen. Wel is het belangrijk om eerst goed het dak te inspecteren, om de mogelijkheden te bekijken. Over het algemeen zien we dat de isolatie tussen de balken wordt aangebracht. Hier zit namelijk een ruimte tussen die kan opgevuld worden met isolatiemateriaal. Toch komt er een hoop bij kijken, van verschillende isolatiematerialen tot het aanbrengen ervan, je hebt een hoop keuzes. Om een goede keuze te maken zitten wij de belangrijkste zaken voor jou op een rij.

Dakisolatie

Schuin dak isoleren binnenzijde

Heb je een schuin dak en wil je de isolatie aan de binnenzijde laten aanbrengen? Vrijwel altijd zien we dat een schuin dak wordt ondersteund met houten balken. Dit is een standaard dat constructie voor een schuin dak. Als we kijken naar hoe het isolatiemateriaal wordt aangebracht in dit geval, zien we dat het tussen de balken wordt geplaatst. Hiervoor is glas wol vaak de eerste en populairste keuze. Het is namelijk makkelijk aan te brengen, het is goedkoop en je kunt het heel eenvoudig op maat plaatsen. Heb je een schuin dak en wil je laten isoleren via de binnenzijde, dan is glaswol dus al snel de goede keuze.

Uiteraard wil je dat de isolatie goed op zijn plek blijft zitten. Dit zorgt er namelijk voor dat de isolatie zo goed mogelijk werkt en de warmte binnen blijft.  Het zal daarom op de juiste manier worden aangebracht. Je hebt de keuze uit verschillende soorten materialen. Meestal zien we dat mensen kiezen voor gipsplaten of kunststof panelen. Het hangt er maar net af wat je zelf mooi vindt en wat er binnen je budget past.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Plat dak isoleren binnenzijde

Misschien heb je de term ‘koud dak’ wel eens voorbij zien komen. Dit noemen we zo als een plat dak via de binnenkant wordt geïsoleerd. We zien eigenlijk dat deze methode van isoleren niet zo heel vaak gebruikt wordt. Er zitten namelijk best wel wat nadelen aan. Na verloop van tijd kun je te maken krijgen met schade aan je dak, maar ook met problemen qua vocht. De isolatie wordt hierbij tussen de balken geplaatst, wederom is het nodig om dit goed af te werken. Toch zien we dat deze optie vaak niet zo populair is. Zit je er toch over na te denken om je om platte dak te isoleren via de binnenzijde, neem dan contact op met een isolatiespecialist zodat je goed geadviseerd kan worden.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Materialen voor dakisolatie aan de binnenzijde

Qua isolatie in het algemeen zijn natuurlijk allerlei mogelijkheden als we kijken naar de verschillende materialen. Zo dus ook voor de dakisolatie aan de binnenzijde. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in alle verschillende soorten mogelijkheden. Het kan namelijk per geval verschillen wat de beste optie is. Daarnaast speelt ook het budget en grote rol. De kosten kunnen namelijk best wel verschillen. Wij hebben de belangrijkste soorten materialen voor je op een rij gezet.

Minerale wol

Zoals we net al zeiden is glaswol een populaire keuze. Er zijn verschillende soorten minerale wol, zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit rotswol. Deze opties zijn goedkoop en wordt dan ook vaak gekozen bij dakisolatie van binnenuit. Het nadeel kan echter zijn dat de isolatie behoorlijk dik moet worden aangebracht om het maximale effect te bereiken. Voor sommige mensen is dit geen probleem, maar als je weinig ruimte hebt, kan dit wel vervelend zijn. Echter is de isolatiewaarde erg goed zowel qua geluid, als warmte. Ben je dus op zoek naar een goedkope optie voor je dakisolatie binnenzijde, die ook nog eens erg effectief is, dan is de minerale wol een goede keuze. Let wel op dat er ook een dampremmende folie wordt aangebracht bij je schuine dak. De dampdichte folie zorgt ervoor dat vochtproblemen voorkomen worden. Dit geldt overigens voor een hellend dak maar ook als je een plat dak isoleert.

PUR-schuim

Een andere manier van dakisolatie die veel gebruikt wordt is purschuim. Het grote voordeel van deze soort dakisolatie is dat het heel makkelijk kan worden aangebracht. Maar daarnaast ook vooral dat het heel erg goed afdekt, alle naden en kieren worden helemaal gedicht. Daarnaast is het ook handig dat er geen extra dampscherm of iets dergelijks nodig is. Je zult ook zien dat wanneer je kiest voor purschuim je vrijwel nooit last krijgt van vochtproblemen. Een goede keuze dus wanneer je een effectieve manier zoekt om je woning goed te isoleren. Wil eventuele vochtproblemen voorkomen, dan is via de binnenzijde isoleren met PUR-schuim een goede keuze. Na isolatie is je dag goed beschermt.

Dakisolatieplaten

Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor dakisolatieplaten. Hierbij heb je ook verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld PIR, PUR en EPS. Wanneer je geen dikke isolatie wil plaatsen zoals bij de minerale wol, bieden de dakisolatieplaten uitkomst. De platen zijn namelijk een stuk dunner, en nemen dus minder ruimte in beslag. Toch kun je hiermee en behoorlijk hoge isolatiewaarde halen. Zoek je een goede en gebruiksvriendelijke manier om je dak aan de binnenzijde te isoleren, dan kunnen dakisolatieplaten een goede optie zijn.

Ga je van binnenuit isoleren, dan kun je met de kant en klare isolatieplaten, snel en eenvoudig je dak isoleren. Bij een schuin dak isoleren langs de binnenzijde, kun je hoge isolatiewaarde halen. Onnodig warmteverlies wordt hierdoor voorkomen.

Ecologische isolatiematerialen

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je woning te isoleren op een milieuvriendelijke manier, zijn er ook verschillende opties. Veel gebruikt de materialen hiervoor zijn houtwol en papiervlokken. Dit zijn materialen die erg duurzaam zijn. Maar, deze materialen isoleren ook nog eens erg goed. Vind je duurzaamheid en milieuvriendelijkheid iets wat erg belangrijk is? Dan zijn deze materialen voor ecologische isolatie misschien wel een goede optie voor jou.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Wat kost dakisolatie binnenzijde?

De kosten voor je dakisolatie van binnenuit zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Zoals we aan het begin al zeiden is het in ieder geval een stuk goedkoper dan dakisolatie via de buitenzijde. Wel kunnen de kosten behoorlijk uiteenlopen, bijvoorbeeld door het materiaal wat je kiest. Daarnaast kunnen de kosten ook verschillen als we kijken naar de werkzaamheden. De gemiddelde kosten voor dakisolatie van binnenuit ligt tussen de €20 en €50 per vierkante meter, deze bedragen zijn inclusief de installatie ervan. Zo kun je dus goed uitrekenen wat de totale kosten van jouw dakisolatie van binnenuit zullen zijn.

Wil je exact weten wat de dakisolatie kosten zijn vraag dan een offerte aan en vergelijk meerdere isolatiespecialisten met elkaar. Overigens kun je direct de opties voor buitenaf isoleren en isoleren van binnenuit met elkaar vergelijken.

Ga direct naar

Dakisolatie

Kosten en subsidies

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Plaatsing

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie binnenzijde

Soorten dakisolatie

Plat dak isoleren

Schuin dak isoleren

Zolderdak isoleren

Garagedak isoleren

Dakkapel isoleren

Vele tevreden klanten gingen u voor!

Ik ben echt super tevreden. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede offerte kon krijgen. De prijs is ontzettend meegevallen. Ook is de service van de vakman die is aangedragen erg goed!

 Timo van Dongen