Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Op zoek naar een dakdekker?

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Welkom op onze informatieve website, dé plek voor iedereen die meer wil weten over dakbedekking en de uiteenlopende werkzaamheden die hierbij komen kijken. Hier vind je niet alleen nuttige adviezen voor het selecteren van de juiste vakmensen, maar ook tips om effectief samen te werken. Klaar om een besluit te nemen? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan van erkende dakwerkers in jouw omgeving via onze offerte pagina.

Wanneer je te maken krijgt met de noodzaak voor nieuwe dakbedekking of een dakgoot reparatie, is het cruciaal om een betrouwbare dakdekker in te schakelen. Of je nu een hellend dak hebt of te maken hebt met platte daken, de keuze voor de meest geschikte dakdekker is van groot belang. Professionele dakdekkers beschikken over de kennis en ervaring om zowel bitumen dakbedekking als kunststof dakbedekking vakkundig aan te brengen of te vervangen.

Dakdekker

Tarieven van een dakwerker per vierkante meter in 2024

Benieuwd naar wat een dakwerker je gaat kosten? De prijs hangt af van meerdere aspecten:

  • Hoe groot is je dak: een groter dakoppervlak betekent vaak een lagere kostprijs per vierkante meter. De prijs wordt vaak ook per m2 berekend, dus dit is iets om rekening mee te houden
  • De kwaliteit van de vakman: Er zijn natuurlijk allerlei soorten bedrijven te vinden als je opzoek bent naar een dakdekker. Het is wel slim om in de gaten te houden wat de kwaliteit en de ervaring is. Dit heeft veel invloed op de prijs en natuurlijk het eindresultaat.
  • Toegankelijkheid van het dak: smalle straatjes kunnen complicaties veroorzaken, en het werk op het dak van een hoogbouw is uitdagender te bereiken. Wanneer je een normaal dak hebt, zal je hier geen last van hebben. Dit vereist soms een steiger, wat de prijs opdrijft. Logischerwijs is het opknappen van een dak op een vrijstaande woning voordeliger dan de renovatie van een dak op een rijtjeshuis in het stadscentrum.
  • Complexiteit van de werkzaamheden: specialistische taken zullen over het algemeen duurder zijn dan standaardklussen. Heb je nog speciale wensen? Dan kan dit natuurlijk invloed hebben.
  • Type dakwerkzaamheden en de keuzes die je maakt (bijvoorbeeld het soort dakbedekking): bepaalde werkzaamheden (zoals het schoonmaken van een dak) zijn voordeliger dan andere (zoals het vervangen van dakbedekking). Afhankelijk van wat je kiest binnen een bepaald type dakwerk, kunnen de prijzen variëren. Zo zijn natuurleien als dakbedekking aanzienlijk duurder dan betonnen dakpannen.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Kiest men voor een uurprijs of een totaalprijs?

Dakwerkers bieden diverse tarieven aan. Wil je een bitumen dakbedekking of ga je een dakdekker inhuren voor een dakgoot reparatie, het heeft allemaal invloed op de tarieven. Voor kleinere klussen of werkzaamheden waarvan de kosten lastig vooraf te bepalen zijn, wordt vaak een uurtarief gehanteerd. Dit ligt meestal tussen de € 30 en € 40 per uur (excl. btw).

In de meeste gevallen biedt een dakdekkersbedrijf een totaalprijs. Check echter altijd wel goed of je een betrouwbare dakdekker hebt gevonden. De beste dakdekkers zullen namelijk geen hele lage tarieven hebben. Bekijk daarom naar de complete offerte. Je krijgt dan een offerte waarin een helder overzicht geboden wordt van de vaste kosten en de gemiddelde prijs per vierkante meter voor de geplande dakwerkzaamheden (bijv. € 30 tot € 200 voor nieuwe dakbedekking, € 20 tot € 115 voor dakisolatie, enz.).

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Een dakdekker inschakelen, dit zijn onze tips

Het inhuren van een geschikte dakdekker garandeert dat elke dakreparatie of het vervangen van dakbedekking met de grootste zorg wordt uitgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat het kost om een dakdekker in te huren en wat de kosten zijn voor nieuwe dakbedekking. De beste dakdekkers zullen transparant zijn over hun tarieven en je voorzien van een duidelijke offerte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

1: Check de ervaring en projecten

Of het nu gaat om een compleet nieuwe dakconstructie, het vernieuwen van de dakbedekking, het aanbrengen van dakisolatie, of iets anders, een geschikte dakdekker vinden is nog niet zo makkelijk. Kies voor een dakdekker die uitblinkt in precies die werkzaamheden die jij nodig hebt. Dit garandeert een vakkundige aanpak en het beste resultaat.

Er zijn dakdekkers die zich specifiek toeleggen op het bouwen van nieuwe daken, anderen focussen zich vooral op het reinigen van daken of het aanbrengen van specifieke materialen zoals dakpannen, epdm of bitumen. Weer anderen zijn experts in zowel platte als schuine daken.

Vraag om eerdere projecten van de dakdekkersbedrijven te zien om een indruk te krijgen van hun vakmanschap. Wist je dat gecertificeerde dakdekkers een kwaliteitskeurmerk hebben? Informeer hier zeker naar om een betrouwbare professional voor jouw dakklus te vinden.

2: Het advies van de dakdekker

Kijk niet alleen naar de prijs. Beoordeel ook zorgvuldig het advies van verschillende dakdekkers en de oplossingen die zij voorstellen. Bieden ze dezelfde soort dakbedekking aan, dezelfde isolatietechniek, dezelfde reinigingsmethode, etc.? En zo niet, waarom dan? Elke dakexpert brengt zijn eigen ervaring en visie mee, wat kan leiden tot verschillende adviezen. Een goede vergelijking helpt je de beste keuzes te maken.

Een professional die actief met je meedenkt en je ondersteunt bij het maken van doordachte beslissingen kan op lange termijn kostenbesparend zijn. Het kan zijn dat je in eerste instantie meer betaalt, maar het eindresultaat zal optimaler zijn.

3: Check en vergelijk prijzen en offertes

De prijzen tussen dakdekkers kunnen aanzienlijk variëren. Door de offertes naast elkaar te leggen, kun je flink besparen. Per dak kunnen de kosten nog wel eens verschillend zijn. Heb je bijvoorbeeld een hellend dak of een plat dak? Wil je een kunststof dakbedekking of zelfde de gehele dakbedekking vervangen? Alles heeft invloed op de prijs Let goed op welke kosten zijn inbegrepen in de offerte en welke kosten mogelijk extra berekend worden. Vaak worden ook reiskosten gerekend. Deze kun je minimaliseren door een lokale dakdekker te kiezen.

Zijn er opvallende prijsverschillen, zoals een veel hogere prijs voor dakreiniging bij de ene dakdekker vergeleken met een andere? De meeste geschikte dakdekker vindt je door goed te zoeken. Zijn er bijzonderheden of hele hoge of juiste lage tarieven? Vraag dan naar de reden. Mogelijk gebruikt de duurdere dakdekker betere of duurzamere materialen.

4: Vergelijk de uitvoeringstermijnen

Controleer zorgvuldig wanneer de verschillende dakdekkers beschikbaar zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Komt er een professionele dakdekker eerst je dak inspecteren of krijg je gelijk een offerte? Welke planning past het best bij jou? Neem ook de planning van eventuele andere renovatiewerken mee in overweging. Plan je dakwerkzaamheden ruim van tevoren in, zodat er speling is mochten er vertragingen optreden.

Om latere discussies te voorkomen, is het verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken over de startdatum van de werkzaamheden en de verwachte duur ervan.

Snel de beste dakdekker vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de dakdekker die het beste past bij jouw opdracht.

Er bestaan diverse onderdelen die vallen onder de categorie dakwerkzaamheden. Veel dakdekkers zijn echte allround specialisten. Hier volgt een lijst met enkele van de meest gebruikelijke projecten:

1. Dakrenovatie

Er zijn verschillende methoden om een dakrenovatie uit te voeren. Een optie is bijvoorbeeld om (een deel van) de dakbedekking te vervangen. Dit is tevens een perfect moment om te overwegen om dakisolatie aan te brengen.

Een alternatieve methode voor het vernieuwen van je dak is het installeren van een overzetdak. Dit houdt in dat metalen dakplaten bovenop de bestaande dakbedekking worden aangebracht. Let wel, deze renovatiemethode is niet voor elke dakbedekking geschikt. Goede voorinformatie is hierbij cruciaal.

2. Nieuwe dakconstructie

Bij nieuwbouwprojecten of indien de dakconstructie beschadigd is door overbelasting of rot, ligt het voor de hand om te kiezen voor een geheel nieuwe dakconstructie. Dit is een meer arbeidsintensief type dakwerk.

Dit omvat niet alleen nieuwe dakbedekking en isolatie, maar ook een volledige nieuwe dakstructuur inclusief spanten, gordingen, kepers, onderdak, enzovoort. Bij de vernieuwing van een dakconstructie kan het eveneens noodzakelijk zijn om de muurplaat te vervangen, die zorgt voor de gewichtsverdeling van het dak op de onderliggende constructies.

3. Dakisolatie

Dakisolatie is een effectieve manier om je huis energie-efficiënter te maken en je energiekosten te verlagen. Bij woningen zonder geïsoleerd dak kan tot 30% van de warmte verloren gaan via het dak. Isolatie van je platte of schuine dak kan op drie manieren: van binnenuit, van buitenaf en via de zoldervloer, met verschillende beschikbare materialen.

Vooral bij renovatie of vervanging van je dak is isolatie vanaf de buitenkant aan te bevelen.

4. Dakreiniging

Als je dak te lijden heeft onder mosgroei of andere vervuiling, is het verstandig om een dakreiniging te overwegen. Dit is belangrijk omdat mos de dakbedekking poreus kan maken, wat lekkages kan veroorzaken. Water dat in de poreuze dakbedekking dringt, kan bij vorst voor schade zorgen.

Na een dakreiniging wordt vaak aangeraden om het dak te laten impregneren of coaten voor extra bescherming. Dit verlengt ook de levensduur van je schone dak.

5. Daklicht

Worden de ruimtes direct onder je dak bewoond? Zorg dan voor voldoende natuurlijk licht. De vakmannen van een dakdekkersbedrijf kunnen je hierin uiteraard goed adviseren! Een ruimte badend in natuurlijk licht is namelijk veel aangenamer om in te verblijven.

Er zijn diverse opties om de natuurlijke lichtinval te verbeteren. Denk aan het plaatsen van een traditioneel dakraam, maar ook aan een dakkoepel, lichtstraat of dakkapel voor extra ruimte onder het dak.

6. Dakreparaties

Naast de bovengenoemde, meer omvangrijke werkzaamheden, kunnen er natuurlijk ook kleinere reparaties nodig zijn. Dit kan variëren van het vervangen of herstellen van dakgoten, het oplossen van lekkages, het repareren van een regenpijp, tot aan het uitvoeren van schoorsteenrenovaties of het herstellen van stormschade aan het dak.

Een dakdekker nodig hebben betekent dat je op zoek moet naar iemand die betrouwbaar is en wiens werkzaamheden op lange termijn waarde toevoegen aan je woning. Door zorgvuldig te kiezen, zorg je ervoor dat je investeert in de duurzaamheid en veiligheid van je huis.

Ga direct naar:

Dakdekker

Dakbedekking

Dakpannen

Leien dak

Zinken dak

Groendak

Dakplaten

Dakshingles

Rieten dak

EPDM dakbedekking

Bitumen dakbedekking

PVC dakbedekking

Vloeibare dakbedekking

Toepassingen

Dakbedekking plat dak

Dakbedekking schuin dak

Dakbedekking tuinhuis

Dakbedekking schuur

Dakbedekking overkapping

Dakreparatie

Daklekkage

Dakgoot vervangen

Plat dak vervangen

Nokverhoging