Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Dakbedekking

Wij vinden de beste dakdekker voor jouw klus!

1. Omschrijf je klus.

2. Wij selecteren de beste vakman.

2. Ontvang een vrijblijvend aanbod.

3. Laat de opdracht uitvoeren.

De dakbedekking van je huis speelt een cruciale rol in de bescherming tegen weersinvloeden en draagt bij aan de uitstraling van je woning. Een dakdekker helpt je om de dakbebekking op professionele wijze aan te brengen. Voor een groot deel kan de soort dakbedekking die je kiest zelfs de hele sfeer en stijl van je huis bepalen. Stoer, modern, klassiek of landelijk, met de juiste dakbedekking breng je iedere stijl naar voren. Staat je huidige dakbekleding op het punt vervangen te worden, of ben je op zoek naar de perfecte dakbekleding voor je nieuwe huis? Dit artikel biedt je een helder overzicht van de verscheidene dakbekledingsopties en hun kosten, geschikt voor zowel schuine als platte daken.

Verschillende soorten dakbedekking op een rij

Er bestaan allerlei soorten dakbedekking: van dakpannen en leistenen tot EPDM dakbekleding. Welke je kiest heeft te maken met je woning en natuurlijk ook de voorkeur die je zelf hebt, maar ook je situatie heeft invloed hierop. De keuze hangt sterk af van het soort dak dat je hebt (schuin of plat), je persoonlijke voorkeuren en het budget dat je beschikbaar hebt. Genoeg om over na te denken dus!

Snel de beste dakdekker vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de dakdekker die het beste past bij jouw opdracht.

Dakbekleding voor schuine daken

Voor schuine daken zijn er talrijke dakbekledingsopties beschikbaar: van traditionele dakpannen en leistenen tot innovatieve dakplaten, charmante rieten daken, duurzame zinken oplossingen, tot zelfs groene daken. Hier vind je een overzicht van de meest gangbare dakbekledingen met hun kenmerken.

Dakpannen

Dakpannen blijven een favoriete en betaalbare keuze voor schuine daken. Er is een keuze tussen voordelige betonnen dakpannen, die snel gelegd kunnen worden, en keramische kleidakpannen, die weliswaar duurder zijn maar een authentiekere uitstraling en een langere levensduur bieden. De keuze hangt af van je budget en de gewenste esthetiek van je dak.

Je hebt de optie tussen bolle of vlakke dakpannen, afhankelijk van de helling van je dak.

Geschatte prijs: €30 tot €60 per m²

Levensduur: 30 tot 50 jaar

Leistenen dakbedekking

Voor een uniekere look van je schuine dak kun je kiezen voor leistenen dakbedekking. Leistenen zijn lichter dan dakpannen, maar doorgaans duurder. De installatie vergt meer tijd.

Er zijn twee typen leistenen beschikbaar: kunstleien van vezelcement (minder kostbaar maar met een kortere levensduur) en natuurleien van steen (duurder, maar met een aanzienlijk langere levensduur).

Geschatte prijs: €65 tot €120 per m²

Levensduur: 25 tot 100 jaar

Dakplaten

Dakplaten winnen aan populariteit door hun betaalbaarheid en de snelle plaatsing. Beschikbaar in traditionele golfplaten van metaal, bitumen of kunststof, of als trapeziumprofiel in staal en aluminium.

Een derde optie biedt metalen dakpanplaten, prefab platen die de look van een traditioneel pannendak nabootsen, beschikbaar in diverse vormen, kleuren en finishes.

Geschatte prijs: €20 tot €60 per m² 

Levensduur: 20 tot 50 jaar)

Rieten dakbedekking

Voor een landelijke charme is een rieten dak een schitterende keuze. Opties variëren van een open rieten dak, waarbij het riet zichtbaar blijft aan de binnenkant, tot een gesloten rieten dak voor betere brandveiligheid en minder tocht.

Geschatte prijs: €70 tot €95 per m² 

Levensduur: 30 tot 35 jaar

Zinken dakbedekking

Als alternatief voor traditionele materialen biedt een zinken dakbedekking duurzaamheid met een unieke uitstraling dankzij de beschermende patinalaag. Dit materiaal is flexibel en ideaal voor het bedekken van gebogen en ronde daken.

Geschatte prijs: €90 tot €110 per m²

Levensduur: 70 tot 100 jaar

Groendak

Hoewel groendaken voornamelijk op platte daken worden toegepast, is het ook mogelijk om een extensief groendak op een schuin dak te installeren. Deze daken bestaan voornamelijk uit mossen, vetplanten en kruiden, zijn licht van gewicht, onderhoudsarm en minder dik dan intensieve groendaken.

Opmerking: Voor daken met een helling groter dan 35 graden zijn speciale technieken nodig om de lagen op hun plaats te houden.

Geschatte prijs: €40 tot €100 per m² 

Levensduur: 50 tot 70 jaar

Dakdekker

Dakbedekking plat dak

Platte daken bieden diverse mogelijkheden voor dakbedekking, zoals bitumen, EPDM,, PVC, en groendaken. Daarnaast zijn er ook nog soorten die minder vaak gebruikt worden. Mocht je hier intresse in hebben, kun je altijd advies inwinnnen bij een dakdekker. Wij hebben de meest gebruikte in ieder geval voor je op een rij gezet!

Bitumen dakbekleding

Deze soort dakbekleding zie je veel op garages, schuren, en andere soorten platte daken. Bitumen, ook wel bekend als roofing, is een budgetvriendelijke optie gemaakt van aardolieproducten, beschikbaar in meerdere kleuren. Het is een populaire soort dakbedekking. Hoewel goedkoper dan EPDM, heeft bitumen een kortere levensverwachting.

Voor de installatie worden bitumen stroken toegepast, die kunnen worden bevestigd met koude of warme technieken. Deze soort dakbedekking is goed bestand tegen uv straling. Een correcte overlap is cruciaal om lekkages te voorkomen.

Geschatte prijs: €35 tot €65 per m²

Levensduur: 20 tot 50 jaar

EPDM dakbekleding

EPDM, een duurzaam en onderhoudsarm rubbermateriaal, staat bekend om zijn waterdichtheid. Hoewel het prijskaartje iets hoger ligt dan bij bitumen, biedt EPDM aanzienlijke voordelen zoals een hoge elasticiteit, waardoor het bestand is tegen vervormingen en scheurtjes, en een sterke UV-resistentie. Het materiaal is eveneens beloopbaar.

EPDM wordt op maat gesneden voor je platte dak en kan in één geheel worden aangebracht, wat de kans op lekkages minimaliseert.

Geschatte prijs: €50 tot €75 per m²

Levensduur: 30 tot 60 jaar

PVC dakbekleding

PVC is een ander materiaal dat gebruikt kan worden voor platte daken. Het is elastisch, waardoor het goed bestand is tegen temperatuurschommelingen, en biedt een sterke, maar lichte deklaag.

De installatie gebeurt door directe verlijming op de onderlaag. De levensduur van PVC dakbedekking hangt af van de dikte van de folie.

Geschatte prijs: €45 tot €80 per m²

Levensduur: 20 tot 50 jaar

Groendaken

Voor platte daken kun je kiezen tussen een groendak, voornamelijk bestaande uit mossen en kruiden, of een intensief groendak, waarop zelfs struiken en bomen kunnen groeien. Intensieve groendaken zijn zwaarder en vereisen meer onderhoud, alsook een speciaal aangepaste dakconstructie.

Groendaken verlengen de levensduur van het dak, verbeteren de thermische isolatie, en helpen bij het opvangen van regenwater.

Geschatte prijs: €50 tot €175 per m²

Levensduur: 40 tot 70 jaar

Dakbedekking kosten: dit kun je verwachten

De kosten voor dakbedekking kunnen nog wel eens uiteenlopen. Niet alleen per soort dakbedekking, maar ook zeker per bedrijf kan het flink verschillen. Met prijzen die uiteenlopen van € 25 tot € 175 per vierkante meter. Wil je nieuwe dakbedekking, dan is het dus slim om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

De variatie in prijs wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder de grootte van je dak, het type dakconstructie en natuurlijk de gekozen dakbedekking. Ook kunnen er verschillende vormen of verschillende materialen invloed hebben op de prijs. Voor schuine daken liggen de prijzen in de range van € 25 tot € 175, terwijl de kosten voor dakbedekking op platte daken variëren van € 40 tot € 175.

Welke dakbedekking is de beste keuze?

Er zijn natuurlijk allerlei soorten dakbedekkingen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen, duurzaamheid, en kosten. De ideale keuze voor jouw project hangt af van verschillende overwegingen:

Type dak: Voor schuine daken zijn dakpannen, dakplaten, en leien veelgebruikte opties. Ga je voor een tuinhuis of voor je woning een nieuwe dakbedekking zoeken? Dat heeft natuurlijk invloed op je keuze. Heb je een plat dak, dan zijn EPDM en bitumen gangbare keuzes. Groendaken zijn zowel geschikt voor platte als voor hellende daken, afhankelijk van de hellingshoek. Alle soorten dakbedekking hebben vele voordelen, de juiste keuze is daarom vaak persoonsgebonden. Ga daarom in gesprek met meerdere d

Budget: Op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing? Voor schuine daken zijn dakpannen en dakplaten vaak de meest voordelige keuzes. Bitumen is een betaalbare optie voor platte daken. Heb je wat meer te besteden, dan kunnen rieten of zinken daken voor schuine daken overwogen worden, terwijl een groendak een duurdere optie is voor platte daken.

De uitstraling van je dak: De keuze van dakbedekking heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning. Verschillende kleuren en soorten hebben veel invloed op de look en sfeer van je huis. Voorkeur voor een landelijke stijl? Overweeg dan een rieten dak of groendak. Voor een moderne look is zink een interessante keuze. De populairste dakbedekking verschilt dan dus ook behoorlijk als je kijkt naar de stijl van je woning.

Duurzaamheid: De levensduur van dakbedekkingen varieert. Bitumen is wellicht goedkoper dan EPDM, maar heeft een kortere levensduur. Bij schuine daken behoren natuurleien en zinken dakbedekkingen tot de meest duurzame opties. Ongeacht de keuze, de duurzaamheid hangt sterk af van de materiaalkwaliteit en professionaliteit van de plaatsing.

Uitvoeringsmogelijkheden: Binnen de diverse dakbedekkingsopties bestaan er vaak meerdere uitvoeringen. Denk aan de keuze tussen betonnen of keramische dakpannen, kunst- of natuurleien, en de vorm, kleur, en afwerking van dakplaten die het beste bij jouw dak passen. Voor persoonlijk advies hierover kun je het beste terecht bij een ervaren dakdekker.

Vind een dakdekker via Vakma.

Op basis van de omschrijving van je klus, kiezen wij de beste dakdekker uit ons netwerk voor je. De vakman neemt binnen 24 uur contact op voor het beste aanbod!

laagste prijs Gratis aanvragen

laagste prijs Vrijblijvende offerte

laagste prijs De beste vakman

laagste prijs Aanbod op maat

Wij vinden snel de juiste dakdekker voor je klus

Elektricien