Bespaar tot 40%

Snel de beste vakman gevonden.

Bespaar tot 40%

Direct een offerte

Aluminium kozijnen

Wij helpen jou om snel een geschikte vakman te vinden!

Wil je nieuwe kozijnen, dan kom je natuurlijk al snel de optie aluminium kozijnen tegen. Aluminium staat hoog op de lijst als het gaat om de keuze voor kozijn, logisch ook, want het ziet er geweldig uit. Met zijn duurzaamheid, luxe uitstraling, onderhoudsvriendelijkheid en de verschillende soorten aan beschikbare ontwerpen, biedt aluminium voor ieder wat wils. Voor moderne en luxe woningen is dit meestal de eerste optie!

In deze tekst duiken we dieper in de wereld en mogelijkheden van aluminium kozijnen, waarbij we kijken naar de verschillende typen die er zijn en wat je qua kosten kunt verwachten. Je hebt hierdoor direct een goed beeld over de mogelijkheden.

 

Kosten van aluminium kozijnen

De kosten aluminium kozijnen lopen uiteen van €500 tot €1.500 per vierkante meter. Ga je voor kwaliteit dan zitten de kosten al snel boven de €1000 per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, afwerking, het type glas, het ontwerp van het kozijn en het merk. Je zult al snel merken dat hierin flinke verschillen zitten. Slanke aluminium kozijnen zullen bijvoorbeeld wat goedkoper zijn dan robuuste. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het slim om offertes aan te vragen bij meerdere vakmensen, aangezien de prijzen kunnen variëren. Je hebt hierdoor direct een goed beeld over de mogelijkheden.

In je zoektocht naar de perfecte aluminium kozijnen is het belangrijk om een balans te vinden tussen stijl, functionaliteit en budget. Je kunt het zo gek niet bedeken of het is mogelijk, maar natuurlijk hangt dat wel een prijskaartje aan. Een deskundige installateur kan je voorzien van een op maat gemaakte offerte die aansluit bij jouw specifieke wensen. Door offertes van verschillende specialisten te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw woning.

Aluminium kozijnen

De keuze voor aluminium kozijnen

Duurzame aluminium kozijnen zijn een uitstekende keuze voor elke woning, ongeacht de stijl. Doordat een aluminium kozijn duurzaam en kwalitatief zeer goed is, is het een goede keuze voor veel mensen. De mogelijkheid om uit veel verschillende soorten modellen te kiezen, stelt je in staat je aluminium raamkozijnen perfect af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Doordat er zoveel mogelijk is, zien we dat mensen altijd blijf zijn met deze keuze.

Hier zijn enkele van de voordelen die nieuwe aluminium kozijnen te bieden hebben. Dit maakt dat de kozijnen zo ontzettend populair zijn:

  • Luxe uitstraling: Op nummer 1 van de voordelen staat voor veel mensen toch wel de luxe uitstraling. Modern, strak en stijlvol, dat is wat je kunt verwachten val een aluminium kozijn.
  • Duurzaamheid: Met een levensverwachting van ongeveer 50 jaar weerstaan aluminium kozijnen moeiteloos allerlei weersinvloeden, zonlicht, krassen en corrosie. De investering kan flink zijn aan het begin, maar je kunt jarenlang profiteren. Voor de beste duurzaamheid is het essentieel te kiezen voor kwalitatief aluminium en professionele installatie.
  • Weinig onderhoud: Aluminium kozijnen vergen minimale inspanning qua onderhoud. Een schoonmaakbeurt een paar keer per jaar met een zachte doek en mild reinigingsmiddel is voldoende.
  • Personaliseren: Dankzij de stevigheid van aluminium kunnen kozijnen grotere overspanningen aan, waardoor je kunt genieten van slanke profielen en brede raampartijen. De opties en mogelijkheden qua kleuren, functionaliteiten en dergelijke zijn hierbij eindeloos. Je kunt op maat gemaakte kozijnen laten maken in alle ral kleuren.
  • Uitstekende isolatie: Aluminium kozijnen bieden zowel thermische als akoestische isolatie van hoge kwaliteit, vooral in combinatie met hoogrendementsglas. Ze bieden optimale isolatie en zijn dus functioneel ook. En wie wilt er nu geen uitstekende isolatiewaarde?
  • Veiligheid: Aluminium is onbrandbaar en biedt extra bescherming tegen inbraken omdat het niet zonder geluid doorboord kan worden. Wederom weer een belangrijk voordeel!

Wanneer je overweegt nieuwe kozijnen te installeren, is aluminium een populaire keuze, maar zeker niet de enige optie. Er zijn daarnaast namelijk meer materialen die ook allemaal weer bepaalde voordelen hebben. Naast aluminium zijn hout, kunststof, en staal ook veelgebruikte materialen, hierin is vooral kunststof de laatste tijd erg populair. Elk materiaal heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Om de voordelen en mogelijkheden goed te vergelijken, hebben we aluminium vergeleken met verschillende andere materialen.

1. Aanvraag
indienen

2. Offertes
vergelijken

3. Vakman
kiezen

Kies je voor aluminium kozijnen of een andere soort?

Aluminium vs. kunststof kozijnen

Aluminium en kunststof kozijnen hebben beide de voordelen dat zij goed zijn met onderhoudsgemak en duurzaamheid, ook qua functionaliteit zijn deze geweldig. Ze zijn kleurvast, ook kunnen deze tegen een stootje, en kunnen goed tegen verschillende weertypen. Zoek je naar functionaliteit en stijl, zijn deze beide eigenlijk geschikt. Aluminium springt eruit met zijn vermogen tot het ondersteunen van grotere constructies, zoals glasgevels, dankzij zijn sterke draagkracht. Dit is dan ook de reden dat je dit vaak ziet bij grote ramen of een schuifpui. Kunststof kozijnen zijn daarentegen voordeliger in aanschaf en kunnen tot 25% goedkoper zijn dan hun aluminium tegenhangers. Wil jij ook online aluminium kozijnen bestellen? Laat je dan even adviseren door een professional.

Aluminium vs. houten kozijnen

De keuze tussen aluminium en houten kozijnen hangt vaak af van de gewenste uitstraling en onderhoudsvoorkeur. Je ziet direct dat vooral qua uitstraling deze beide heel anders zijn. Dit is dus vooral echt een persoonlijke keuze. Aluminium vergt minder onderhoud en is ideaal voor grote raampartijen door zijn robuuste constructiemogelijkheden. Aluminium wordt vaak gekozen voor een moderne uitstraling. Hout biedt een warme, natuurlijke look en scoort hoog op isolatiewaarde, wat voor sommigen de doorslag kan geven. Hout zien we daarnaast vaker bij de klassieke en landelijke woningen.

Aluminium vs. stalen kozijnen

Zowel aluminium als stalen kozijnen zijn uitstekende keuzes voor het creëren van grote raampartijen dankzij hun constructieve sterkte. Deze opties lijken op elkaar en worden vaak gebruikt bij moderne en grote woningen. Aluminium is echter voordeliger en biedt betere isolatiewaarden dan staal. Voor liefhebbers van de industriële uitstraling van staal, maar die terugschrikken voor de kosten, bieden aluminium kozijnen met een staallook een mooi compromis, waarbij de voordelen van aluminium behouden blijven.

Via Vakma.nl

Tot 40% goedkoper

Gratis offertes vergelijken

Onafhankelijk advies

Snel een vakman gevonden

Zelf zoeken

Hogere tarieven

Geen zekerheid

Duurt langer

Minder betrouwbaar

Inspiratie en voorbeelden van aluminium kozijnen in huis

Op zoek naar hoe aluminium kozijnen je woning kunnen transformeren? We zien een aantal situaties waarbij we veel aluminium kozijnen zien. Wij geven je een aantal voorbeelden.

  • Loft met aluminium kozijnen: Hoewel we in Nederland niet heel vaak een loft zien, biedt dit samen met aluminium kozijnen wel echt een geweldige uitstraling. Ook in luxe appartementen zien deze kozijnen er geweldig uit.
  • Serre met aluminium kozijnen: De kracht van aluminium maakt het een ideale keuze voor serres of tuinkamers. Modern, ruim, strak, het komt allemaal samen. Ook is dit nodig in ruimtes waar grote overspanningen nodig zijn om een open en luchtige ruimte te creëren.
  • Zwarte aluminium schuifpui: Een zwarte schuifpui in aluminium kan een moderne en strakke uitstraling aan je interieur geven. Daarnaast zijn de functionaliteiten van de schuifpui ook nog eens erg handig.
  • Aluminium schuifpui in natuurlijke omgeving: Kies voor aluminium kozijnen om een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes te realiseren. Sfeer, stijl en natuur, het is de perfecte combinatie.

Snel de beste kozijnen specialist vinden.

Wij selecteren gratis en vrijblijvend de kozijnen specialist die het beste past bij jouw opdracht.

Afwerking voor aluminium kozijnen

Wil jij ook aluminium kozijnen op maat? Er zijn verschillende manieren om aluminium kozijnen af te werken. Denk bijvoorbeeld aan combinatiematerialen, beglazing, kleurkeuzes en beschermende coatings. Combinatiematerialen bieden de mogelijkheid om de isolatiewaarden te verbeteren, bijvoorbeeld door buiten aluminium en binnen hout te gebruiken. Voor beglazing kun je op de lange termijn denken en kiezen voor sterk isolerende opties zoals dubbel glas (HR ++) of triple glas (HR+++). Wat betreft kleuren hebben aluminium ramen een breed scala aan mogelijkheden. Deze kunnen worden besteld in elke RAL-kleur. Bovendien kunnen aluminium profielen worden beschermd met een dunne laag via poedercoaten of anodiseren. Poedercoaten is hierbij een verfproces en anodiseren een chemisch proces dat het profiel beschermt.

De installatie van aluminium kozijnen

Je kunt aluminium kozijnen op maat samenstellen in iedere gewenste kleur. Maar bij het plaatsen van aluminium kozijnen moet je precies en zorgvuldig te werk gaan. Het begint natuurlijk met het verwijderen van het oude kozijn. Let daarbij goed op om schade te voorkomen. Ga dus voorzichtig te werk. Boor vervolgens de gaten in de spouwlat op de juiste plaatsen en plaats de tochtrubbers om tocht tegen te gaan. Til het nieuwe kozijn op zijn plaats en schroef het stevig vast. Laat iemand iemand anders helpen om het op zijn plek te houden. Werk de kieren netjes af met kit voor een strakke afwerking. Nogmaals: het is zwaar werk en vergt nauwkeurigheid. Bij twijfel kun je dit proces beter aan een professional overlaten. Op die manier kun je problemen voorkomen en zul je je garantie behouden.